Haberler

Davutoğlu: Türkiye'de Bir Kokteyl Terör Hepsini Karıştırarak Bir İşe Kalkışıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin, patlamadan önce Twitter üzerinden saldırıya ilişkin paylaşımlarda bulunan 10 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi. Davutoğlu, "Bunlar hem PKK hem de sansasyonel gelişmelerle ilişkili çevrelerle paralel yapı içindeki bazı çevrelerle de irtibatlar var. Görülüyor ki birileri Türkiye'de bir kokteyl terör diyoruz buna. Hepsini karıştırarak bir işe kalkışıyor. PKK, DEAŞ olanlar da var. Bu bombacıların çoğu Türkiye'de değildi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TGRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Ankara'daki patlamadan önce Twıtter üzerinden saldırıya ilişkin paylaşımlarda bulunan 10 kişinin daha göz altına alındığını belirten Davutoğlu, "IP adresleri ile desteklenmiş veri haline gelmiş olan olaylar. Bu çerçevede ek 10 gözaltı daha oldu. Bunlar hem PKK hem de sansasyonel gelişmelerle ilişkili çevrelerle paralel yapı içindeki bazı çevrelerle de irtibatlar var. Görülüyor ki birileri Türkiye'de bir kokteyl terör diyoruz buna. Hepsini karıştırarak bir işe kalkışıyor. PKK, DEAŞ olanlar da var. Bu bombacıların çoğu Türkiye'de değildi. Suriye'ye çekilmiş. Takibi de o anlamda mümkün olan bombacılar. Dün gözaltına aldığımız 10 kişini bir kısmı daha önce elde yeterli delil olmadığı için yargı tarafından bırakılmış.

'KELEPÇELENECEK BİRİLERİ VARSA, BU HALKA BU ZULMÜ YAPAN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UNSURLARI'

Konuya ilişkin Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendiren Davutoğlu, "Aynaya konuşması lazım. Devleti suçlayacak. Bizler kelepçelenecekmişiz. Kelepçelenecek birileri varsa, bu halka bu zulmü yapan terör örgütünün unsurları ve kelepçelenecekler" dedi.

Yayın yasağına ilişkin Davutoğlu, "Bazı sınırlamalar olması hiçbir şeyi karartmaz" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Twitter Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title