Haberler

Davutoğlu: Türkiye Darbe Teşebbüslerine, Terör Örgütlerine Teslim Olmayacaktır

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin hiçbir zaman darbe teşebbüslerine ve terör örgütlerine teslim olmayacağını söyledi.

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin hiçbir zaman darbe teşebbüslerine ve terör örgütlerine teslim olmayacağını söyledi.

Memleketi Konya'da Ak Parti il binasında basın toplantısı yapan Davutoğlu, 15 temmuz gecesi uyanan birlik ruhu bilinci sonuna kadar koruyacaklarını söyledi. Davutoğlu, "'Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı, parlamentosu ve hükümetine karşı kim harekete geçerse omuz omuza hep beraber bunlara karşı mücadele etmeye kararlıyız" dedi.

"SİYASİ PARTİLERİN BİRARADA OLMASI ÖNEMLİ"

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kanlı saldırılar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Görünen o ki bu alçak terör örgütleri kendileri maşa olarak arkalarında onlara talimat veren çevrelerin istekleri doğrultusunda Türkiye'yi bölmek, milletimiz arasında nifak çıkartmak, çok arzuladıkları etnik gerilimi ortaya çıkartmak peşindeler. Onlara karşı vereceğimiz en güçlü cevap bir ve beraber olmamızdır. Bu çerçevede bugün Ankara'da sayın Başbakanımızın muhalefet liderleri ile yaptığı toplantı son derece önemlidir. Bütün siyasi partilerimizin bir arada olması, omuz omuza olması bu darbe teşebbüslerine ve terör örgütlerine verilecek en güçlü cevaptır. Bundan sonra da siyasi çerçevede bütün siyasi partilerin bir olması, sivil toplum kuruluşlarının bu alçak darbe teşebbüsü ve terör faaliyetleri karşısında bir ve beraber olması Türkiye'nin haklı davasını uluslararası alanda anlatılabilmesinde büyük önem taşımaktadır."

"UMARIM ÇAĞRI HAK ETTİĞİ DESTEĞİ GÖRÜR"

Davutoğlu, 63 dünya lideri ve kanaat önderine darbe girişimini ve Batılı ülkelerin tavrını anlatan mektup yazdığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönderdiğim mektupta Türk demokrasisi ve halkın hedef alındığı bir darbe teşebbüsünün Amerika'da oturan (ismini dahi zikretmek zuldür) bir şahıs tarafından bizzat yönlendirilerek gerçekleştirilmek istendiğini vurguladım. Bütün uluslararası toplumun, darbe teşebbüsü karşısında Türkiye'nin seçilmiş meşru cumhurbaşkanına, parlamentosuna, hükümetine destek vermeleri çağrısında bulundum. Umarım bu çağrı hak ettiği cevabı ve Türkiye hak ettiği desteği bundan sonra görür. Ama eğer destek verilmez ve gösterilmezse bilinsin ki Türkiye hiç bir zaman bu darbe teşebbüslerine, terör örgütlerine teslim olmayacaktır."

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title