Haberler

Davutoğlu: 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri Her Zaman Kızılay'ın Yanında Olacaktır'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması

Davutoğlu'nun yere düşen bayrağı kaldırması Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu

Başbakan Davutoğlu: (2)

"İnşallah 2017'de Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığını alacağız. Adayız ve alacağız Allah'ın izniyle"

"Kızılay nasıl yaralıların, mağdurların, mazlumların yanındaysa, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri de her zaman Kızılay'ın yanında olacak"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay'ın 2020 vizyonunda çok büyük hedefleri gözönüne aldığını belirterek, "İnşallah 2017'de Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığını alacağız. Adayız ve alacağız Allah'ın izniyle." dedi.

Başbakan Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Deprem dolayısıyla ziyaret ettiği Van'da ikinci depremi kendisinin de yaşadığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Kızılay'ın bütün devlet kurumlarıyla birlikte ne kadar büyük bir gayretle Van'daki kardeşlerimizin yanında olduğunu gördük. Artık Erzincan depremindeki acziyet ya da Marmara depremindeki zaafiyet yok. Aşkla çalışan Kızılay kadroları var ve Kızılay kadrolarını imkanla donatan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti var." dedi.

"Bir, Körfez Savaşı esnasında bir gecede 500 bin Kürt kardeşimiz Irak'tan geldiğindeki kapasite eksikliğimize, zaafiyetimize bakın. Bir de 3 milyona yakın mülteci ağırladığımız yeni Türkiye'nin kudretine bakın" diyen Davutoğlu, aradaki farkın görüleceğini söyledi.

Bütün eleştirilere ve saldırılara rağmen gururla ifade ettikleri iki hususun olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bir, bu mülteci hareketleri karşısında her bir Kızılay neferi gibi olan 78 milyon vatandaşımız en ufak bir tereddüt göstermeden bir ensar olarak mültecileri bağırlarına bastı. Çünkü aslına bakarsanız, burada hiçbir şekilde bir ırkçı, anti Arap, anti Suriye, anti mülteci akım doğmamışsa bunun bir sebebi var. Bu şunu gösteriyor, aslında 78 milyonun her biri bir Kızılay neferidir. Kızılay'ın misyonunu öylesine özümsemiştir ki bizim milletimiz bu göçmen hareketleri esnasında bağrını açtı, aşını, işini paylaştı. Hem böyle bir şefkat vardı milletimizde hem de kudret vardı devletimizde ki 10 milyar doları aşkın sadece kamptakilere kaynak harcadık. Ama elhamdülillah haznemiz de bütçemiz de bereketlendi. Allah, mazlumlara el uzatanı mağdur bırakmaz. Allah, mazlumlara el uzatanı yalnız bırakmaz. Allah, mazlumlara el uzatanı hiçbir yerde dayanaksız bırakmaz."

Suriyeli çocuktan "Ben büyüyünce Türk olacağım" cevabı

Kendisini çok etkileyen bir hususu paylaşan Davutoğlu, "Biraz önce Suriyeli ve Türk çocuklar bir arada ve omuz omuzaydılar. Baktığınızda ayırt edebildiniz mi hangisi Türk, hangisi Suriyeli? Ayırt edemediniz. Çünkü hepsi çocuk, masum, bize emanet. Nasıl ayırt edemediysek onları, nasıl her birisi yüreğimize nakış gibi işkendiyse, Allah şahit, inşallah o Suriyeli çocukların geleceklerini de kurmak bize nasip olacak." şeklinde konuştu.

Sivil toplum gönüllüsü, doktor bir hanımefendinin kendisine yolladığı mesajı aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Mülteci kamplarını gezerken, 7-8 yaşındaki bir Suriyeli çocuğun başını okşuyor, 'Okula gidiyor musun?' diye soruyor. O da gideceğini söylüyor ve Türkiye'ye teşekkür ediyor. 'Büyüyünce ne olacaksın?' diyor. Normal hayatın içindeki bir çocuğa sorsanız, 'mühendis, doktor olacağım' diyebilir. Suriyeli çocuk, doktor hanımın gözünün içine bakarak 'Ben büyüyünce Türk olacağım' diyor. O çocuğun gözünde Türk olmak demek, şefkatli, kudretli, yetimlerin başını okşamak demektir. Bize bugünleri, bu temsil gücü anlamında da bu güzel hatıraları yaşatan aziz milletimize teşekkürü bir borç biliyorum. Suriyeliler ve dünyanın her bir köşesindeki mazlumlar, bugün Anadolu'ya böyle bakıyorlar."

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gittikleri Somali'de insanlık faciasını tamir eden, tedavi eden, onların kalplerini onaran kuruluşların başında da Kızılay'ın geldiğini belirterek, teşekkür etti.

Myanmar'a bir bakan olarak gittiğinde de Arakan'da Kızılay'ın olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Kızılay hep var, hep var olacak" dedi. Filipinler'de, Sri Lanka'da, Japonya'da, Haiti'de ve her yerde Kızılay'ın varlığına dikkati çeken Davutoğlu, "Biz Hilal-i Ahmer'den bu yana al bayrağı nasıl ayağa kaldırıp gururla yücelttiysek, Kızılay'ı da yüceltmek bizim görevimiz." diye konuştu.

"Bu bayrak en ileri burçlara taşınacaktır"

Başbakan Davutoğlu, Kızılay'ın 2020 vizyonunda çok büyük hedefleri gözönüne aldığını belirterek, "İnşallah 2017'de Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığını alacağız. Adayız ve alacağız Allah'ın izniyle." dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kan ihtiyacının yüzde yüzünü Kızılay karşılar hale gelecek. Yeni etkin bir göç idare yönetim mekanizması kurulacak. İnşallah yine planladığınız gibi 2 milyon gönüllüye ulaşacağız. Aslında 78 milyon gönüllü Kızılaylıdır, bunu biliyoruz. İnşallah Kızılay Ar-Ge Merkezini kuracaksınız. İnşallah Kızılay Müzesini ve Kızılay sanatı da kuracaksınız. Kızılay'a herşey yakışır. Ama en çok yakışanı da bu hilaldir. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kızılay'a kattığı kudretten sonra, ondan devraldığımız bayrağı Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak en ileri burçlara taşıyacağımızdan emin olmanızı rica ediyorum. Bu bayrak en ileri burçlara taşınacaktır. Kızılay, her zaman hükümetlerimizin gündeminde ve en önemlisi de bütün bakanlarımız, bürokratlarımızın, bu dava yolcularının gönlünde olacak. Kızılay nasıl yaralıların, mağdurların, mazlumların yanındaysa Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri de her zaman Kızılay'ın yanında olacak."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türk Kızılayı Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title