Haberler

Davutoğlu: 'Türkiye Artık Yüksek Teknoloji Üretmek Zorunda'

Davutoğlu, ‘’ Türkiye artık ileri teknoloji üretmek zorunda. Bunu yaymalıyız. Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Nerede olursa olsun bu yatırım yapılacaksa 5. Bölge teşviği uygulanacak. Tekstilde diğer alanda çok önemli mesafe katedildi. Yüksek teknolojiyi yapmamız lazım’’dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresinin ardından Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerde vatandaşlarla buluşan ve sohbet de eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra Anemon Otel’de düzenlenen yeme katıldı. İşadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri de hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, programının aksamasından dolayı geç kaldığını belirterek, ‘’Afyon’daki kongreden geç çıktığımız için buradaki program da aksadı. Kusura bakmayın’’dedi.

Ekonomik verilerle ilgili konuşan Davutoğlu, ‘’Ülkelerin ekonomileri tarihten ve coğrafyadan etkilenir. Kritik dönemlerde kriz dönemlerinde doğru karar alan ülkeler yol alır. Kriz şartları bazen olumlu imkanlar sağlar. 2008’den bu yana ciddi ekonomik kriz var dünyada. Büyüme hızları düşmekte.Türk ekonomisinin ise finans sistemi sağlam.Tüm Pazar daralmalarına rağmen ihracatın arttığı bir dönemdeyiz. Güzel performansımız var. Bunun daha iyi olması için de çalışıyoruz. 62. hükümetimizde önemli kararlar aldık. Ülkenin ekonomisi ile ilgili makro planlamaları yapan hükümet ile işadamları arasında uyumu sağlamak istedik. Ne kadar önemli karar alırsak alalım işadamlarımızla uyumlu olmazsak bütünlük sağlanamaz. Makro ekonomik planlarımızın anlaşması önemli’’dedi.

"ARTIK BÜYÜMEYİ ARTIRMALIYIZ"

Başbakan olduğu günden bu yana her yeri gezmeye çalıştığını ifade eden Davutoğlu, ‘’Denizli ekonomisi Türk ekonomisinin parçasıdır. Bu bölgenin ekonomik potansiyelini harekete geçirmek için çabalıyoruz. Bizim vizyonumuzu paylaşmanız önemli ancak hep beraber dinamizmi yakalamalıyız. 50 il gezdim. STK’lar ile bir araya geliyorum. Bu buluşmalar çok önemlidir. Denizli’deki buluşmada bu yüzden önemlidir. Yeni bir ekonomik hamle yapacağız.İlk dönemlerde altyapılar hazırlandı.Hastaneler yollar ticaret alanında önemli bir değişim yaşadık.Şimdi ikinci hamle dönemi başlayacak. Gayri safi milli hasılanın 4 katı artmasıyla dünyada önemli bir yere geldik. Şimdi büyümeyi artırmalıyız.Bunun için de Arge ve inovasyona ağırlık vereceğiz. Türkiye artık ileri teknoloji üretmek zorunda. Bunu yaymalıyız. Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Nerede olursa olsun bu yatırım yapılacaksa 5. Bölge teşviği uygulanacak. Tekstilde diğer alanda çok önemli mesafe katedildi. Yüksek teknolojiyi yapmamız lazım. Denizli’nin potansiyeli yüksek’’diye konuştu.

Denizlili işadamlarının çalışkanlığını öven Davutoğlu şöyle konuştu: ‘’İzmir gereken büyümeyi yapamadı. İzmir tarih boyu çok önemli bir liman oldu. Denizli ise her alanda öncü şehir. Denizli’nin sembolü horoz. Sizde çalışkansınız. Güneş doğmadan çalışmaya başlarsınız. Denizli’den beklediğimiz arge merkezleri olsun inovasyon merkezleri olsun. Üniversitede altyapısı gelişsin. Bizim girişimciliğimiz çok önemlidir. Dışişleri Bakanı iken en çok sevindiğim şey Afrika’ya açılım yapmak oldu. 3 gün içinde işadamlarımız hemen girişimci oldular. Gittiler o bölgelere. Önünü açın yeter. Sektör teşvikleri getirdik. Afyon’da Denizli’de uygulanabilecek bir teşvik. Biz kuralları koyarız. Hangi şehir öncülük yaparsa kazanır. Kadınların ekonomiye katkılarını istiyoruz. Ancak nüfus yapımız da bozulmamalı. 90’lı yıllarda yanlış bakardı meseleye. Nüfus planlamasını yaptılar. Nüfus az oldukça bakmaları da az olacaktı. Ancak Avrupa bu konuda yanlış yaptı ve yaşlandı. 2030 yıllarda yaşlanmış olacağız. Nüfusun dinamik olması lazım. Üretimimiz olmalı.’’

Son olarak KOBİ’lerin önemine değinen Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: ‘’KOBİ’leri G-20 de gündeme getirdik. Kobilerin sağlam olması güven veriyor ekonomiye. KOBİ’lerde markalaşmaya önem verelim. Kurumsallaşmaya önem verelim. Kobi’ler bir araya geldiği zaman desteklerimiz var. İstiyoruz ki kobiler birleşsin ve daha iyi bir hale gelsin. Ekonominin her kademesinde herkesi teşvik edeceğiz. İnovasyon destekleri yüzde 50 artacak. Dünyada işletmeler kapanıyor. Biz de ise artıyor. Biz size güveniyoruz. Sizin de bize güvenmesini istiyoruz. Açılımlara itibar edin. Yurtdışına çıkın. Biz hep sizin arkanızdayız.Ülkenin ekonomik adaletini sağlayacak olan sizlersiniz. Marmara havzası önemli ancak diğer bölgelerde de yeni havzalar olmalı. Denizli çok şanslı bir şehir. Tarım var. Göletlerimiz var. Sanayi gayet iyi. Mermerde de potansiyel var. Biz Denizli’yi Türkiye’nin atardamarı haline getirmek istiyoruz. Tıkanıklık olan yerleri küçük müdahalelerle açıyoruz. O tıkanmalar gidince dinamizm gelecek. Denizli bu konuda öncü şehir. İkinci hamle döneminde Denizli’ye çok güveniyoruz.’’

Başbakan Davutoğlu konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle yemeğini yedi.

ADEM AKALAN-EMRAH VAROL 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title