Haberler

Davutoğlu: Türkiye 15 Temmuz'dan Sonra Eskisinden Daha Güçlü ve Beraberdir

ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'te 50 kişinin hayatını kaybettiği 'canlı bomba' saldırısını değerlendirirken, "Türkiye 15 Temmuz'dan sonra eskisinden daha güçlü, eskisinden daha bir ve beraberdir. Bu terör saldırılarına karşı da Türkiye'nin birliğini beraberliğini korumak hepimiz için en büyük vazifedir" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Seydişehir İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra ilçe teşkilatında partililerle buluştu. Toplantı sonrası Gaziantep Şahinbey'deki kına gecesine düzenlenen 50 kişinin yaşamını yitirdiği 94 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili Davutoğlu, şunları söyledi:

"Seydişehir ilçemiz 15 Temmuz gecesi bir şehit verdi. Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde görevli Özel Harekatçı Komiser Yardımcımız Muhsin Kiremitçi kardeşimizi kaybetmiştik. Ailesini ziyaret etmek için gelmiştik. Biz bu hazırlığı yaparken dün gece maalesef Gaziantep'te alçak, hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Şuana kadar ulaşan rakamlarda 50'ye yakın şehidimizin olduğu anlaşılıyor. Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki içeride ve dışarıda bazı güçler Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, kalkınmasını istemiyor."

"TERÖRÜN HEDEFİ BÜTÜN MİLLETİMİZDİR"

Türkiye 1 Kasım seçimlerinden sonra 4 yıllık bir istikrar dönemine hazırlanırken önemli atılımlarla 2023 hedeflerine yürürken 15 Temmuz darbesi ile bunun önüne geçilmeye çalışıldığını belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"Hemen arkasından PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi örgütler de FETÖ ile birlikte koordineli bir şekilde harekete geçtiler. Bu topraklar çok sınavlar görmüştür. Bu sınavlarda çok çetin mücadeleler vermiştir. Ancak hiç bir zaman iradesini teslim etmemiştir. Dün düğün gecesine yapılan hain saldırı şunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Terörün hedefi bütün Türk halkıdır. Bütün milletimizdir. Bazen düğünde, bazen hava alanında bazen sokakta hepimiz hedef haline getiriliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla kimse hayale kapılmamalıdır. Türkiye 15 Temmuz'dan sonra eskisinden daha güçlü, eskisinden daha bir ve beraberdir. Bu terör saldırılarına karşı da Türkiye'nin birliğini beraberliğini korumak hepimiz için en büyük vazifedir."

Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olduğunu belirten Davutoğlu, "İçerde ve dışarıda Türkiye'nin huzurunu, sükununu, istikrarını ve kalkınmasını engellemek isteyenler bilsinler ki bunu engelleyemeyecekler. Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek, 2023 hedefleri doğrultusunda da çevresindeki bütün krizlere bunalımlara rağmen en kararlı şekilde yürüyüşünü sürdürecektir" dedi.

Gaziantep'teki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Davutoğlu, "Bütün milletimize bu zor günlerde bir ve beraber olarak omuz omuza gösterilen gayret dolayısıyla takdirimi teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Seyyid Harun Veli Türbesi'ni ziyaret eden Davutoğlu daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Seydişehirli Komiser Yardımcısı Muhsin Kiremitçi'nin ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gaziantep Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title