Haberler

Davutoğlu Toledo Örneğini Faşizm Franco Rejimi ile Karşılaştırmaya Çalışan Ucuz Yorumlar 5

Dha ANKARA- Davutoğlu: Toledo örneğini faşizm Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan ucuz yorumlar (2) "Yüzleşmeye hazırız. Aldığımız kararın sonuçları konusunda hesap vermeye de hazırız" "Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur" "Diyarbakır'ın acısını hep yüreğimde hissediyorum" "Bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım" "PKK stanilist bir anlayışın ürettiği bir yapıdır" "PKK STANİLİST BİR ANLAYIŞIN ÜRETTİĞİ BİR YAPIDIR" Başbakan Ahmet Davutoğlu, "PKK stanilist bir anlayışın ürettiği bir yapıdır.

Dha ANKARA- Davutoğlu: Toledo örneğini faşizm Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan ucuz yorumlar (2)

"Yüzleşmeye hazırız. Aldığımız kararın sonuçları konusunda hesap vermeye de hazırız"

"Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur"

" Diyarbakır'ın acısını hep yüreğimde hissediyorum"

"Bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım"

"PKK stanilist bir anlayışın ürettiği bir yapıdır"

"PKK STANİLİST BİR ANLAYIŞIN ÜRETTİĞİ BİR YAPIDIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "PKK stanilist bir anlayışın ürettiği bir yapıdır. Bu ülkeyi 12 Eylül faşist anlayışının izlerinden kurtaran da Ak Parti'dir. Ne Doğuyu, Güneydoğu ne de ülkemizi bundan sonra da PKK'nın stanilist zihniyetine karşı teslim etmeyecek olan da her bir vatandaşımızı faşizme de stanilizme de karşı koruyacak olan da Ak Parti'nin özgürlükçü, demokratik anlayışıdır. PKK stanilist bir anlayışın ürettiği bir yapıdır. Bugün Suriye'de çok övdükleri PYD'nin ilk yaptığı da kendisi gibi düşünmeyen KDP'li unsurları baskı ile oradan çıkarmak olmuştur. Aynı baskıyı şehirlerimizde uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

"ANLAMSIZ NE KADAR YASAK VARSA KALDIRDIK

Terör eleştirisi yapan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eski Türkiye'de nelerin yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. OHAL vardı, yol kontrolleri vardı. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Anadil üzerindeki kısıtlamaları tasfiye ettik. Bu yasakları kaldırırken, yasakçı düzenden beslenen pek çok odak karşımıza dikildi. Türkiye bir daha eski karanlık günlere dönmeyecek. Terörle mücadelenin demokratik kazanımlara zarar vermesine izin vermeyeceğiz.

BAŞINDA TERÖR BARONLARININ, SİLAH TÜCCARLARIN BULUNDUĞU BİR SEKTÖR

Terör bugün kandan, gözyaşından, nefretten beslenen bir sektör. PKK başta olmak üzere terörü, şiddeti iş edinmiş, yaşama biçimi haline getirmiş karanlık yapıların boy gösterdiği, başında terör baronlarının, silah tüccarların bulunduğu bir sektör.

SADECE GÜVENLİK TEDBİRLERİYLE DEĞİL ADALETLE, HUKUKLA, VİCDAN VE MERHAMETLE ÇÖKERTECEĞİZ

Bu sektörü sadece güvenlik tedbirleriyle değil adaletle, hukukla, vicdan ve merhametle çökerteceğiz. Devlet adına pozisyonumuzu, kanlı ihalelere katılan terör örgütüne göre değil vatandaşlarımızın taleplerine göre belirleyeceğiz. Terör şebekesinin en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza verdiğini herkes görüyor."

"BİR SANATÇININ BANA DOĞRU DÖNÜP ZALİM İFADESİNİ KULLANMASI ÜZERİNE DÖNDÜM, GÖNÜL AYNAMA BAKTIM"

"Bir sanatçının yönelttiği 'zalimlik' eleştirisi" ne değinen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bu günlerde bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım. Muhasebe ettim. Bir iç muhasebe yaptım. Hiç konuşmadan zulümle hitap ettiği bu kişiyi anlamak istiyorsa, Somalili çocukların yanına gitsin. Arıkan'da insanlarla kucaklaşan insanlara sorsun bizi.

BİZİM ELİMİZDE TEK BİR MASUMUN BIRAKIN KANI, GÖZYAŞI DAHİ YOKTUR

Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur. Ama birileri, birilerine gözyaşı döktürmek isterse, birileri İsrail'in ya da Esad rejiminin yaptığı gibi mazlumlara zulmetmek isterse, birileri bugün PKK terör örgütünün yaptığı gibi bu halka zulmetmek isterse onun karşısında da sessiz kalacak kadar, Allah'ın ve milletin bize lütfettiği bu iktidar gücünden nasipsiz değiliz. Şimdi ben o sanatçıya sesleniyorum, gelsin zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi'nde birkaç gün önce ziyaret ettiğim 8 yaşındaki Sait'in gözlerini içine baksın. Babası ve kardeşini şehit olarak kaybetmiş Sait'in gözlerindeki hüzne baksın. Sonra başka bir hastanede yatan annesini ziyaret etsin. Diyarbakır'da Çınar'da katledilen bu çocukların arkasında hangi zalimlerin olduğunu düşünsün ve zalim kavramını kime kullanacaksa o zaman kullansın. Bizim merhametimize, vicdanımıza tarih de milletimiz de şahittir.

YÜZLEŞMEYE HAZIRIZALDIĞIMIZ KARARIN SONUÇLARI KONUSUNDA HESAP VERMEYE DE HAZIRIZ

Her şeyle yüzleşmeye hazırız. Aldığımız kararın sonuçları konusunda hesap vermeye de hazırız. Bu makamda durdukça merhametimiz kadar kudretimiz de olacaktır.

DİYARBAKIR'IN ACISINI HEP YÜREĞİMDE HİSSEDİYORUM

Diyarbakır'ın acısını hep yüreğimde hissediyorum. İnşallah o Diyarbakır'ı tarihi ile birlikte öylesine inşa edeceğiz ki herkes gıpta ile bakacak. Diyarbakır'ı ziyaret edecek. Otoriter bir yönetim anlayışı inşa etmeye çalışıyorlar. Yaraları saracağız. Hayat en kısa zamanda normale dönecek. Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz. Bu sıkıntılı günler geçicidir. Çözümsüz hiç bir meselemiz kalmayacaktır. Çözüm iradesi bizdedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title