Haberler

Davutoğlu: Tahir Elçi'nin Ailesine Söz Verdim, Bu Olay Aydınlatılcak

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak "Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim. Bu olay aydınlatılacaktır." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, dün öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili de görüşlerini bildirdi. Tahir Elçi'nin ailesine söz verdiğini de belirten Davutoğlu, "Bu olay aydınlatılacak." dedi.

"HDP'NİN AĞZINDAN ŞEHİTLERLE İLGİLİ SÖZ DUYDUNUZ MU"

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından Elçi ile ilgili kısım:

Kayıp sadece Elçi ailesinin kaybı değil, sadece barolarımızın kaybı değil, bütün Türkiye'nin kaybıdır. Olayla ilgili soruşturma bütün kapsamıyla yürütülüyor. Dün Meclis kürsüsünden hükümeti suçlayan, her olayda hükümeti suçlayanlara söylüyorum; "katil hükümet", "katil devlet" derseniz, bu işi devlete, hükümete mal etmeye çalışırsanız, bu hem ülkeye barış getirmez, hem de siyasal alanda sorumluluk getiren bir tutumdur. Siz HDP'nin ağızından şehit edilen polisler için bir şey duydunuz mu? Meclis'te gördüğüm tablodan teessüf ediyorum. Bu tablodan kaos çıkarmaya çalışanlar bilsinler ki, bu olay aydınlatılacaktır, üstü örtülmesi söz konusu değildir. Hukuk kuralları çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacak.

"BU OLAYIN ÖRTÜLMESİ İSTENİYORSA BUNU TERÖR ÖRGÜTÜ İSTİYOR"

İlk saldırı 100 metre ötede 2 polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. Polisler şehit olduktan sonra teröristlerin oradan gitmesine kimse izin vermez. Sayın Elçi de açıklama sırasında orada bulunuyor. Sur'da terör faaliyetleri olmasaydı, bu canlar kaybolmazdı, Diyarbakırlılar huzur içinde yaşıyor olacaktı. Sayın Elçi'nin vefat etmesiyle ilgili tüm çalışmalar yapılıyor. Bu olayın aydınlatılmasını isteyenler, oraya giden başsavcımıza ve ekibine kim saldırdı? Daha sonra gidenlere bomba ile kim saldırdı. Bu olayın örtülmesi isteniyorsa bunu terör örgütü istiyor.

"BU MESELE AYDINLATILACAK"

Sayın Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabanca yapılan incelemede, ilk polisimizi şehit eden tabanca olduğu tespit edilmiştir. Şehidimizden çıkan merminin bu tabancadan çıktığı tespit edildi. Bütün bu izlerin üzerinden gidilecek. Hemen bunu istismar ediyorlar. Sebep ne olursa olsun aydınlatılacak, ister suikast olsun, isterse polislerimizin şehit olması üzerine çatışma esnasında hayatını kaybetmiş olsun. Ne olmuş olursa olsun bu mesele aydınlatılacak. Olayın görüntüleri de açık bir şekilde ortaya koyuyor ki, polislerimize haince saldırı yapılmış olmasaydı bu olay yaşanmayacaktı. Bu olayın müsebbibi bölücü terör örgütüdür. Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim bu olay aydınlatılacak."

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Tahir Elçi Diyarbakır Brüksel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title