Haberler

Davutoğlu: Bölgede Birçok Yabancı Keskin Nişancı Var

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu Riyad'da yaptığı açıklamada, terör operasyonlarının devam ettiği bölgelerde birçok yabancı keskin nişancı tespit edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu çeşitli temaslar için gittiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da beraberindeki gazetecilere konuştu. Davutoğlu, günlerdir konuşulan 'yabancı keskin nişancı' iddialarına da açıklık getirdi: "Bölgede birçok yabancı keskin nişancı tespit edildi."

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

"4 HALKALI TERÖR ZİNCİRİ"

"23 Temmuz'da aldığımız karar 4 halkadan oluşan terör zincirini kırmaktı. Kuzey Irak'a da ağır bir darbe vuruldu. Aynı zamanda IŞİD'e yönelik operasyon yapıldı. Ardından kırsalda etkili bir mücadele başlattık. Sonra şehrin etrafında mezarlık görüntüsü ile halkın üzerinde baskı kurulan yerler tümden yıkıldı. Belli ilçelerde yığınak yapılan yerlerin üzerine gidildi."

"ÇEKİRDEK KADROYA YAKLAŞIYORUZ"

"Silopi bitti, Sur ve Cizre de neredeyse bitti. Sona doğru yaklaştıkça terör olaylarını organize eden çekirdek kadroya yaklaşıyorsunuz. Burada bir çok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. Bunların hedefi de Türkiye'yi karıştırmak. Bütün şehirler temizleninceye, bu silahların tümü yakalanıncaya kadar bu mücadele sürecek."

YENİ GÜVENLİK PLANLAMASI

"Yeni bir güvenlik planlamasına gidiyoruz. Ama bu güvenlik önlemlerinin artırılacağı anlamına gelmiyor. Sadece şartlara uygun tedbirler geliştiriyoruz. Burada klasik güvenlik yöntemleri ile başarılı olmanız çok zor. Ayrıca kapsamlı bir sosyal destek başlayacak. 15 bin öğrenciyi Batman'da eğitime aldık. Ayrıca sağlık hizmetleri aynı şekilde yürüyecek."

"HER CUMA DOĞU'DAYIM"

"Yarın Bakanlar Kurulu'nda eylem planına nihai şeklini vereceğiz. Cuma günü de Mardin'e gidip kamuoyuna ilk açıklamalarımızı yapacağız. Bundan sonra niyetim, her cuma namazını doğu ve güneydoğuda bir ilde kılmak. Cumartesi de kalacağım."

"SUR 'TOLEDO' GİBİ OLACAK"

"Bu şehirler 90'lı yıllarda çarpık ve kontrolsüz bir şekilde gelişen şehirler... Bu olaylar yaşanmamış olsaydı bile kentsel dönüşümün yapılması şarttı. Özellikle Sur'da bir taş üzerine taş konsa haberim olacak dedim. Tescilli Diyarbakır evleri, camiler, kiliseler, hanlar kentin mimari dokusuna zarar vermeden restore edilecek. Sur'u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir yer haline gelecek."

"PYD'YE ŞANS VERMİŞTİK"

"PYD konusunda Türkiye'nin tutumu ilkeseldi. Biz onlara 2013'te çözüm süreci ile birlikte bir şans verdik. Ya Türkiye ile birlikte yürüyeceklerdi ya da öbür tarafla birlikte yürüyüp Türkiye'ye tavır alacaklardı. Gezi, arkasından da 17-25 Aralık'tan sonra AK Parti'nin iktidarı geçici diye düşündüler, içeride Paralel Yapı da dahil kim varsa, dışarda da Suriye, Rusya ve İran ile ittifak yapmaya karar verdiler."

"3 ŞARTIMIZ YERİNE GELMEDİ"

"Salih Müslim'le 2013'te müsteşarımız görüştü. Masaya 3 şart koyduk. 1- Türkiye'yi rahatsız eden bir iş yapmayacaksınız. 2- Suriye rejimi ile işbirliği yapmayacaksınız. 3- Suriye muhalefeti içinde yer alacaksınız. Eğer bunları yapmış olsalardı bunların masada olmaları için en büyük ağırlığı biz koyardık. Cenevre'de masaya gelebilirler mi? Evet gelebilirler... Ama rejimin içinde."

"MUHALEFETİ 3'E BÖLMEK İSTEDİLER"

"Rusya öyle bir hesap yaptı ki, bir tarafta rejim saf olarak oturacak. Bakanların yüzde 50'si rejim tarafında olacak. Geri tarafta ise bir gerçek muhalefet var. Bir tensik diye rejimin çıkarttığı muhalefet var. Bir de PYD var. Muhalefet böyle 3'e bölünmüş olacak. Ama yüzde 50 yüzde 50 bile paylaşsalar bakanlıkların yüzde 25'i gerçek muhalefete düşecek. Yüzde 75'i rejim yanlısı olacak. PYD'li biri bakanlar kuruluna oturduğuna kimi dinleyecek rejimi, İran'ı ve Rusya'yı dinleyecek. Biz buna izin verir miyiz?"

"NATO'NUN TAVRI TATMİNKAR"

Başbakan Davutoğlu, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlalini şu sözlerle değerlendirdi: Bu ihlalin olduğu yer bu sefer farklı. Bunu başka türlü değerlendirmeyi gerekli kılıyor. Burada önemli olan NATO'nun öne çıkması ki çıktı. NATO'nun tavrı tatminkar.

"İHLALİN OLDUĞU YER MARE-CERABLUS"

"İhlalin olduğu yer Mare-Cerablus hattına yakın. Şu anda Özgür Suriye Ordusu'nun IŞİD'e karşı başarı kazandığı yer. Rusya'nın bulunmasına gerek yok. Aksine bulunması risk oluşturuyor. Orada bulunarak "Suriye'nin bütün hava sahasında ben etkiliyim" demeye çalışıyor."

TOLEDO NERESİ

"Donkişot"un yazarı İspanyol romancı Cervantes'in "İspanya'nın en değerli mücevheri" diye tanımladığı doğum yeri Toledo, 1986 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Tajo Nehri'nin kenarında yer alan kentteki tarihi eserler korunurken, bölgede yapılan tüm yeni binaların da eski kentin mimari üslubuna uygun olması şartı aranıyor. Toledo, surları içinde yüzyıllar boyunca bir arada kardeşçe yaşayan Hıristiyanlar, Museviler ve Müslümanlar nedeniyle "Üç Kültürün Şehri" olarak da biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Silopi Cizre Riyad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (159)

abizer:

beki o keskin nisancilar oralara yerlesirken senin mitin istihbaratin nerdeydi bosbakan sorarmisn bunlari bizim recepe istihbarat armutmu topluyordu yoksa erdogana hakaret edenlerimi takip ediyordu

43
7
yanıtYanıtla
METE:

ALLAH bu hdpkk yı kahretsin yok etsin inşALLAH. . .

31
18
yanıtYanıtla
Ada:

Defol akp

29
19
yanıtYanıtla
aslı:

onlar oraya gelirken siz armut mu topluyodunuz

42
4
yanıtYanıtla
GÜNDEM...:

ALLAH, bu memlekete ehli iman, ehli Kur''an ve vatan sever yöneticiler nasip eylesin. . . Amin. Dualarımızdan bu cümleyi eksik etmeyelim. !!

31
4
yanıtYanıtla
mardin asireti:

Mardine gelme

18
15
yanıtYanıtla
DAVET.:

SİZİN EVE GELMEZ MERAK ETME. . . BÖLÜCÜLERLE İŞİ OLMAZ BAŞBAKANIN. . .

yanıt15
yanıt7
mhmt:

şamda cuma namazı kılacakti bazıları ne oldu yalan oldu yine kılamayacaksınız korkumuz o ki onlar sultanahmette cuma namazı kılmasınlar . . .

23
5
yanıtYanıtla
Meram:

Yörükoğlu Ahmet hocam, sana güveniyoruz, teröristler korksun senden.

7
20
yanıtYanıtla
müslüman kürt Mobil-ANDROID:

hdp kanında boğulursun İNŞALLAH amin...

11
16
yanıtYanıtla
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title