Haberler

Davutoğlu: Sizin Güvenliğiniz Bizim Namusumuzdur

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara uzanan elin, kendilerinde 'atom bombası etkisi' yaratacağını belirterek, "Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara uzanan elin, bir fiskenin kendilerinde atom bombası etkisi yaratacağını belirterek, "Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. Bundan sonra da her türlü tedbiri alarak, her türlü çalışmayı yaparak, bu hunharca cinayeti işleyenleri bugün adalete teslim ettiğimiz gibi, bunlara 'dur' diyeceğiz" dedi.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILMAK ÜZERE ANTALYA'YA GELDİ

Başbakan Davutoğlu, Antalya'da 152 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledildiğini anımsatan Davutoğlu, "Buradaki bacılarıma hitaben söylüyorum, size uzanan el, bir fiske dahi bizim yüreğimizde atom bombası etkisi yaratır" ifadesini kullandı.

Kadına karşı kalkan her ele, kadına karşı şiddete "dur" denilmesini isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kadına değil yumruk, değil kurşun, bir fiske vurana 'dur' diyecek miyiz? Bu kadınlarımızın, bu ak yüzlü kardeşlerimizin, evlatlarımızın namusu kadar güvenliği de bize emanet mi? Buradan, Antalya'dan Özgecan evladımıza, onun şehadeti, kaybı vesilesiyle biz bir seferberlik ilan ettik kadın kollarımızla. Hepinizin bu seferberliğe katılmanızı istiyorum. Herkes bugün evine gittiği zaman, hanımına, kızına muhabbetle baksın ve 'ben sizi seviyorum, sizin gibi bütün kadınlara da saygı duyuyorum' desin. Her eve muhabbet girsin, şiddet girmesin, tebessüm girsin, öfke girmesin, aşk girsin, sevda girsin, nefret girmesin."

ÖZGECAN ASLAN GENÇLİK MERKEZİ

Yörük obalarında, obanın görünen reisinin "bey" olduğunu, ancak ona esas beyliği, arkasındaki yörük ninesinin, bacısının, Hayme Ana'nın verdiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz Hayme Ana'nın yolcularıyız. İşte bu vesileyle Özgecan kardeşimize, evladımıza bir kez daha rahmet diliyorum. Onun ismini yaşatmak üzere, bugün 152 tesis arasında olan Antalya Gençlik Merkezi'nin adını da Özgecan Aslan Gençlik Merkezi koyuyoruz. Ta ki, kimse bir daha, genç kızlarımıza, kadınlarımıza el uzatamasın. Buradaki, kardeşlerimizi, bacılarımızı selamlıyorum. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. Bundan sonra da her türlü tedbiri alarak, her türlü çalışmayı yaparak, bu hunharca cinayeti işleyenleri bugün adalete teslim ettiğimiz gibi, bunlara 'dur' diyeceğiz."

ANTALYA'DA KARA GÜNLER GERİDE KALDI

Davutoğlu, yerel seçimlerde Antalya'nın Menderes Türel'e verdiği desteğe teşekkür ederek, artık Antalya'da kara günlerin geride kaldığını söyledi. "Çalışmadan bira festivalleri tertipleyen belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki'nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var" diyen Davutoğlu, Antalya'nın dağlarında, kenarında, kıyısında hizmet almamış hiçbir yerin kalmayacağını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, 365 milyon liralık 152 tesisin açılışını yapacaklarını ifade ederek, bu açılışta kavşaklar, gençlik merkezleri, devlet hastaneleri bulunduğunu anlattı. Tesislerin, Antalya'ya hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, Alanya'ya üniversite sözü vererek, kısa zamanda üniversitenin bitirileceğini kaydetti. Davutoğlu, bütün Toroslar'ın, Antalya'nın her ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

DÜNYANIN KALBİ ANTALYA'DA ATACAK

EXPO'nun 2016'da, NATO Dışişleri Bakanlığı toplantısının da bu sene Antalya'da yapılacağını, G-20 Zirvesi'nin de Antalya'da toplanacağını hatırlatan Davutoğlu, "Dünyanın kalbi Antalya'da atacak" dedi. Davutoğlu, Antalya'nın bundan sonra da sadece Türkiye'nin değil, bütün Akdeniz'in, Avrupa'nın, dünyanın bildiği, efsane bir şehir olarak, herkesin ziyaret etmek istediği bir yer olacağını söyledi. Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı projesini de yakından takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, hızlı trenlerin, Anadolu'dan Antalya'ya akacağını kaydetti.Eskişehir-Kütahya-Afyon-Burdur-Isparta-Antalya hızlı trenini de hayata geçireceklerini anlatan Davutoğlu, her yere hizmet götürmeye kararlı olduklarını, hizmetleri tüm Türkiye'ye yayacaklarını belirtti.

"CHP'NİN KAYBETTİRDİĞİ YILLARI SÜRATLE TELAFİ ETTİRECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, hizmet için gece gündüz çalıştıklarını dile getirerek, "Biz, hizmet kervanında gece gündüz çalışırken, onlar Antalya'ya 5 yıl kaybettirdiler. Şimdi o yılları telafi edeceğiz. Antalya'da CHP'nin kaybettirdiği yılları süratle telafi ettireceğiz" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Biz yerel yönetimleri nasıl idare ettiysek, Türkiye'yi de öyle idare ederiz" dediğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Siz Antalyalılar, CHP'nin Antalya'da yerel yönetiminden memnun muydunuz, hizmet getirdiler mi? Size verdikleri sözü tuttular mı? Antalya'da bu sözü tutmayanlar, Türkiye'ye verdikleri sözü tutarlar mı? Bırakın Antalya'yı, Türkiye'yi, Şişli'yi idare edemeyenler, bir ilçeyi idare edemeyenler, Türkiye'yi idare edebilir mi? O zaman sakın, önümüzdeki seçimlerde hiçbir tereddüt olmadan, bunlara öyle bir ders verin ki bir daha Antalya'nın, Türkiye'nin huzuruna çıkamasınlar."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili genel seçiminde, 7 Haziran'da Antalya'da demokrasi zaferi beklediklerini ifade ederek, "AK Parti'ye, en az yüzde 50-60'dan fazla destek olmaya hazır mısınız? Torosları ayağa kaldırmaya hazır mısınız?" diye sordu.

152 TESİS AÇILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törendeki konuşması için kürsüye Antalyaspor atkısıyla çıktı.Açılışlar için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a telekonferans yoluyla ayrı ayrı bağlanan Davutoğlu, Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu'nun açılışında Bakan Kılıç'ın yanında yer alan öğrencilerle sohbet etti.

Törende kadınların sevgi gösterisi üzerine Davutoğlu, kadınlardan kendileri için dua etmelerini istedi.Açılışın ardından Başbakanlık otobüsüne binişinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Davutoğlu, fotoğraf çektirdi.Öte yandan, Davutoğlu'nun Antalya programında kadın korumaların çokluğu dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Menderes Türel Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title