Haberler

Davutoğlu: Şivan Perver'den Özür Diledim

Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cumartesi günü Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinliğin olduğunu söyledi.

Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cumartesi günü Diyarbakır'da çok duygusal bir etkinliğin olduğunu söyledi. Kürt sanatçı Şivan Perver'den özür dilediğini belirten Davutoğlu, "Yolda otobüste, Şivan ile yan yana oturuyordum. Onu ülkesinden uzak tutan tüm o yanlış politikalar nedeniyle kendisinden özür diledim. Ne zaman istersen vatandaşlığını alabilirsin. Benimle aynı haklara sahipsin, ne az, ne fazla. Ben bakanım, sen de sanatçısın, benimle aynı haklara sahipsin dedim. Birbirimizi tanıyoruz. Sadece bir bakan olarak değil, bir entelektüel ve Türkiye'nin eşit bir vatandaşı olarak, onu anlıyorum, empati yapıyorum ve onu ülkesinden uzak tutan tüm o yanlış politikalar nedeniyle kendisinden özür diledim. Şimdi bu ülkenin Başbakanı kendisini bizzat karşıladı, konuşmasında kendisinden, (aynı durum nedeniyle) Türkiye'nin dışında ölen Ahmet Kaya ve diğerlerinden bahsetti. O günler geride kaldı' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Brookings Enstitüsü Ahmet Davutoğlu Şivan Perver Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title