Haberler

Davutoğlu: Sadece Üç Kişinin Bildiği Hususlar Var

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehine operasyonunun mahremiyet içerisinde yapıldığını dile getirerek sadece üç kişinin bildiği hususlar olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, tereyağından kıl çeker gibi rehineleri aldıklarını dile getirerek, buna benzer çok kişinin kurtarıldığını ifade etti. Operasyonun belli bir mahremiyet içinde yürütüldüğünü dile getiren Davutoğlu, sadece üç kişinin bildiği hususlar olduğuna dikkat çekti. Bunun Türkiye'nin başarısı olduğunu ve mutluluğunu yaşaması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, daha önce kurtarılanlara ilişkin örnekler verdi.

"FİDYE ÖDEMEDİK, ONLARA BİR SÜRE REHİNE DEMEDİK"

Başbakan Davutoğlu, "Bu tür süreçler çok kritik süreçler. Doğru yönetmek çok önemli ve bunun için çok çabaladık. Prensip olarak hiçbir zaman fidye ödemedik. Vatandaşlarımız kaçırıldıktan sonra bir süre rehine tabirini kullanmadık. Rehine tabiri kullanıldıktan sonra pazarlık başlar. Buna izin vermedik. MİT Müsteşarım Hakan Fidan ile kritik görüşmeler yapıp bu işi bitirdik." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"HERKES BU SEVİNCİ YAŞAMALI"

"Bu tür süreçler çok kritik süreçler. 11 Haziran'dan bu yana hepimiz çok kritik sınavdan geçtik. Bu ilk sınavımız değildir. Şu ana kadar 200'ün üzerinde vatandaşımızı tereyağından kıl çeker gibi aldık.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşalarını ülkeye getirmişse herkes bu sevinci yaşamalı. Bu şartlardan vatadanşını alan her ülkenin bireyi kazanır. Dikkatsiz sarf edilen bir söz ve süreç sadece vatandaşların kaybına değil, ülkenin itibarının kaybına da yol açar.

"FİDYE ÖDEMEDİK"

Prensip olarak hiçbir zaman fidye ödemedik. Fidye ödemek bir vatadanşarı kurtarırken başkalarını tehlikeye atar. Ailelerin psikolojilerini, kalan elemanların psikolojilerini, kaçıranları dolaylı müzakere ile psikolojilerini yöneteceksiniz.

"BİR SÜRE REHİNE TABİRİNİ KULLANMADIK"

Vatandaşlarımız kaçırıldıktan sonra bir süre rehine tabirini kullanmadık. Rehine tabiri kullanıldıktan sonra pazarlık başlar. Vatandaşlarımızın rehine psikolojisine girmelerini istemedik. 'Onlara rehine muamelesi yaparsanız, başka muamele görürsünüz' dedik.

"ÇOK SAYIDA AŞİRETLE İLETİŞİM KURDUK"

Musul halkı Türklere zarar vermeyi düşünmez. MİT müsteşarı ve ben etkili kişilerle görüştük. Günbegün nakış gibi işleyen bir strateji uyguladık. Libya'dan vatandaşlarımızı transfer ederken çok sayıda aşiretle iletişim kurmuştuk.

Musul bizim düşmanımız değil, sunniler bizim düşmanımız değil. Irak'ın hiçbir halkı bizim düşmanımız değil. Bizim başkonsolosluğumuz tek yabancı temsilcilik olduğu için Musul halkının sevgisini kazanmıştı.

"EN KRİTİK DÖNEMDE GENSORU VERDİLER"

Olaylar sırasında bizi asıl zorlayan operasyonlar ve çatışmalar yoğunlaştığında çevre şartlarını kontrol edememek oldu. Ya bir bomba isabet ederse diye düşündük. Türkiye'de süreci zorlayan haberler çıktı. En kritik dönemde gensoru verdiler. Açık oturumda konuşulsun dediler. Neyi konuşacaksınız açık oturumda.

Biz IŞİD ile anlaşmışız, Cumhurbaşkanı seçiminde bırakılacaklarmış. Onların başına en ufak bir şey gelse bütün Türkiye türbülansa girer. Tüm taşları tek tek kontrol edeceksiniz. Din adamlarını da devreye soktuk.

"SABAHA KADAR 1 DAKİKA UYUMADIM"

Sabah 06.00'ya kadar 1 dakika uyumadım. Hiç uyumadan Şanlıurfa ve Ankara'ya gidiyorum. Bu bir operasyondır, şimdi söylüyorum. 2 gündür insanların yüzündeki tebessümü görmek bize yetiyor. Büyük bir iş başarıldı.

Önemli olan vatandaşlarımızın ülkeye dönmesidir. Operasyonun neticesi önemli. Kardeşlerimizden birinin saç teline zarar gelseydi bildiğimiz her şeyi unuturuz. Zikrettiğimiz tek şey fidye ödemedik, ödemeyiz. Bu milli bir operasyondur. Elimizden gelse ilk gün alırdık. Bir an bile bırakmazdık.

MÜJDELİ TELEFON

Çok yaklaştığımız anlar da oldu. THY'ye iki uçağı hazır tutun diye söyledik, Temmuz ayında ama olmadı. Birçok kere çok yaklaştık. Ne gerekiyorsa o yapıldı. Her zaman risk vardır. Her yer değişiminde her seçenek masadaydı. O gece Hakan Bey (MİT Müsteşarı) aradı ve 'beklediğiniz müjdeyi kısa bir süre içinde verebiliriz' dedi.

"GÜVENDELER" SEVİNCİ

Azerbaycan gezisini iptal etmeyi düşündüm. Sonra Öztürk (Musul Başkonsolosu ) aradı. Telefonu açar açmaz 'hoşgeldiniz Öztürk' dedim. O anda bu operasyonun arkasında Türkiye Cumhuriyeti olduğunu anlamasını istedim. Saat 05.30 civarı, Hakan Bey arayarak bizim sınıra geçtiklerini ve güvende olduklarını söyledi. Benzer olaylara bakıldığında sonuca erken ulaştığımızı söyleyebiliriz.

"BU TARTIŞMA GEREKSİZ"

Hangi spekülasyon yapılırsa yapılsın, kendi araçlarımız kullanılarak operasyon gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın canı söz konusuysa gereken her şey yapılır. Ne aldı ne verdı tartışmasına girilmemesi lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan Musul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

Yakup:

gerçekleri tüm türk halkı bilmeli sizleri biz seçiyoruz vekil diye VEKİL ne demek temsil edem demek gizzli saplı işler çeviriyorsanız siz vekil değil mafya temsilcisi olursunuz makarnaya kömüre nuhtaç olduğunu sanan ya da sizlerin dindar olduğunu sanıp iktidar yaparak başımıza kral yapanlar ya dini bilmiiyorlar ya da çok cahil ve acizler utanmadan kuklalık rolleriyle bir ülkenin lideriyim edasıyla yumuşuk sahtekar gözlerle bu ilke yönetiliyor . cahil kesim inanılmazdır yarı bu satın alıp kandırarak sizleri iktidar yapan bu kesim yi, ne kandırılıp kafanızı kesecektir çünkü bu sahte tohumları sizler ektiniz .

8
32
yanıtYanıtla
LAZİSTAN:

HALKI SALAK MI SNAIYROSUNUZ? URFADAN GEÇEN TRENİN ÜSTÜNDEKİ TANKLAR, SİALHLAR NEREYE GİDİYORDU? ELEKTİRİK KESİLMİŞTE TREN URFA KIRSALINDA DURAKLAMIŞTA. . . HE HE BİZDE İNANDIK

10
9
yanıtYanıtla
Com:

İkinci kişi doğal olarak Erdoğan''dır, üçüncüsüde büyük ihtimalle Hakan Fidan''dır.

9
1
yanıtYanıtla
levent dursun:

3 ay boyunca rehinelerin cep telefonlarinin oldugunu hatta yanlarina sarz cihazlarinida aldiklarini anlamayacak kadar salak bir örgütmüs bu isid, ,

8
2
yanıtYanıtla
Bawer:

Ufak at civcivler yesin yalanlariniz birer birer ortaya cikacak. Hepsi Isid li tutuklullari geri vermek icin kurulun bir Senaryonun neticesi.

6
4
yanıtYanıtla
YALANCININ TAAAAA...:

NE OPERASYONU ULAN. . . . DESENE SUNA ADAMLARIN ISTEKLERiNi KABUL RTTiK ONLAR BiZIMKiLERi SALDI ÇAYIRA. . . . :) :) :) :)

5
4
yanıtYanıtla
haklıyım da dinleyen yok:

üç kişinin bildiği sır değil sayın k avutoğlu.

5
2
yanıtYanıtla
Akif:

Bunların üzerine yalanda bu kadar yüzü kızarmayan pişkin bulamazsınız

4
2
yanıtYanıtla
TURK:

at yalani seveyim inanani. . .

3
3
yanıtYanıtla
MUKARREBUN MELEK......?:

TÜRKİYEYE SÖYLÜYORUM. . . . OPTİMİST MİSİNİZ. . . . PESİMİZ MİSİNİZ. . . İDEALİMİ DE SAVUNUYORMUSUNUZ. . . MÜTAREKELERDEN HABERİNİZ VARMI. . . ALİDESİDERO MUSUNUZ LAN ÇAKALLAR. . . ŞEREFSİZ MAHLUKLAR. . . . ADAMLAR SAVAŞ NEDEDİ SAYIYOR. . . BİZ AB''YE GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ. . . MUHAMMED BOZDAĞ KİTAPLARI SİZİN OLMAYAN AKLINIZI MI ÇALDI. . . KAFİR OĞLU FİRAVUNLAR. . . OĞLUMSİZ NEMRUTMUSUNUZ YA. . . ?

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title