Haberler

Davutoğlu: "Operasyonun Tamamlandığı İlçelerde Bundan Sonra Atılacak Adımlar Rehabilitasyon...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da düzenlediği basın toplantısında ikili görüşmeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da düzenlediği basın toplantısında ikili görüşmeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron ile Suriye ve Irak konusunu ele aldıklarını belirterek "Suriye konusunda ortak kaygılarımızı ele aldık sürecin sulandırılmaması konusunda mutabık kaldık" dedi. Ayrıca AB, Kıbrıs konusunda da görüşmeler yaptıklarını belirten Başbakan, Cameron'un kendisini Uluslararası Suriye Donörler toplantısında davet ettiği söyledi.

Başbakan Davutoğlu yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi vererek şunları kaydetti:

"Herhangi bir planlama yaparken bütün detayları ele almayı operasyonun ve yapılan faaliyetin başarısı açısından şart görürüz. Maalesef çözüm sürecinin ana esası olan silahsızlanma konusunda gerekli adımların atılmaması ve terör örgütünün temmuz ayında DHKPC ve DEAŞ ile eş zamanlı olarak harekete geçmesi üzerine bildiğiniz gibi bir operasyon başlattık, huzur ve demokrasi operasyonu 23 Temmuz'da. O zaman da üç aşamalı olarak bunu planladık. Bir operasyon öncesi yapılacak hazırlıklar ikincisi operasyon esnasında yapılacak çalışmaların koordinasyonu, üçüncüsü de sonrasında. En kapsamlı operasyonu yapsanız dahi sonrasını planlamamanız halinde bir müddet sonra yeni bir operasyona başlamak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu çerçevede operasyonun tamamlandığı ilçelerde bundan sonra atılacak adımlar rehabilitasyon konusunda bir master plan, genel plan perspektif çalışması yaptık"

SİLOPİ'DE OPERASYON BAŞARI İLE TAMAMLANDI

" Silopi'de şu anda böyle bir durum söz konusu. Operasyon büyük ölçüde Silopi'de tamamlandı. Belki tek tük münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi'deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede hiçbir yerleşim yerinde barikat çukur olmayacak. Silopi'de bu sağlandı operasyon başarı ile tamamlandı. Şimdi Silopi'de birkaç gün daha sokağa çıkma yasağı kalkacak, ancak akşam saatlerinde belli saatlerde uygulanarak. Silopi'de bütün mahallelerinde sokaklarında güvenliğini iyi sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz. Yani nerelerde güvenlik birimlerine ihtiyaç var, karakola veya devriyeye ihtiyaç var. Bir daha bu sokaklar, bu halk ve sokaklar terör örgütünün insafına terk edilmeyecek. Bu durum Sur ve Cizre için de geçerli. İnşallah yakın zamanda oradaki operasyonları da tamamlarız. Temizlenecek bunun hiçbir alternatifi yok. Kim ne derse desin kim ne yazarsa yazsın Türkiye'de hiçbir sokağı, hiçbir mahalleyi terör örgütünün insafına terk etmeyiz bunu herkes bilmeli" - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Londra Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title