Haberler

Davutoğlu: Ölen Rus Pilotun Cenazesi Bize Teslim Edildi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen uçakta hayatını kaybeden Rus pilotun cenazesinin Türkiye'ye teslim edildiğini bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Sınır ihlali sebebiyle düşürülen Rus uçağının ölen pilotunun cenazesinin Türkiye'ye teslim edildiğini dile getiren Davutoğlu, cenazenin Rusya'ya teslim edileceğini söyledi.

"KENDİ DİNİ GELENEĞİ ÇERÇEVESİNDE CENAZE TÖRENİ YAPILACAK"

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Hatay'da bulunan Ortodoks din adamları tarafından da kendi dini geleneği çerçevesinde cenaze töreni yapıldı. Biraz sonra silahlı kuvvetlerden bir temsilcimiz ile Rus askeri ataşe Rus askeri temsilci de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek." dedi.

"HUKUK AÇISINDAN DA DOSTLUK AÇISINDAN DA DOĞRU DEĞİL"

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili bir soruya ise, "Hem uluslararası hukuk açısından gayrimeşrudur hem de Türkiye-Rusya arasındaki dostluk açısından doğru değildir" diye yanıt verdi.

Davutoğlu ayrıca, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşeceğini söyledi.

RUS PİLOTUN CENAZESİ HATAY'DAN ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Sınırımızı ihlal ettiği için salı günü Türk F-16'ları tarafından vurularak düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Rumyantsev Sergei Aleksandroviç'in cenazesi Türkmenler'den alınarak Hatay'a getirilip, buradaki havalimanından ülkesine gönderilmek üzere askeri kargo uçağıyla Ankara'ya götürüldü.

CENAZE İÇİN PAPAZ ÇAĞIRILDI

Rumyantsev Sergei Aleksandroviç'in cenazesi, saat 01.45 itibariyle sınırda Türkmenler tarafından Türk yetkililere teslim edildi. Cenaze daha sonra buradan alınıp, Hatay'daki bir hastaneye getirildi. Cenazenin morga konulmasının ardından hastaneye papazlar çağrıldı. Duaların edilmesinin ardından, Rumyantsev Sergei Aleksandroviç'in cenazesi bugün saat 13.30'da Hatay Havalimanı'ndan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri bir kargo uçağıyla Rusya'ya götürülmek üzere Ankara'ya gönderildi. Bu sırada askeri tören mangası da Hatay Havalimanı'nda hazır bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (83)

CCCP:

Kıyamete hazır olun. Bunu karşılıksız bırakmazlar.

28
27
yanıtYanıtla
WANMobil-IOS:

Kürt olunca cenazeler sınırdan geçirilmiyor , araç arkasında sürekleniyor , mezarlarliklar bombalanıyor. Demek Rus olmak lazım ölunce kıymetli oluyorsun bu ülkede

18
35
yanıtYanıtla
Malla ik parayla değil:

Onlar mezarlıklara mühimmat saklayamadı . Öyle bi durum da değil mezarlık tas üstünde tas kalmazdi.

yanıt1
yanıt0
Aga:

Sayenizde. Dis Politika Sifirlandi. Komsu kalmadi.

17
31
yanıtYanıtla
Almanya''da yaşayan Ülkücüler:

Komşu sandığınız ülkeler asırlardır bize düşman . . cehaletin böylesi hiç görülmemiştir. .

yanıt1
yanıt3
DERVİŞ:

BURASI TÜRKİYE DAVUTOĞLU ARABİSTAN DEĞİL BUNU BİLEREK HAREKET EDİN ARTIK !

19
20
yanıtYanıtla
tokatli:

biz burayi arabistan saniyorduk iyi ki hatirlattin yaw.

yanıt8
yanıt3
MESUT:

İSTEYEN MÜSLÜMAN OLUR İSTEYEN OLMAZ SENİ İLGİLENDİRMEZ BU HERKESİN DİNİ KENDİNE

yanıt13
yanıt1
ref:

allah belanızı versin akp

13
23
yanıtYanıtla
gercegi gor:

Dandik ref o korudugun rusya isidi gizli gizli koruyor onlarin Turkiyeye yada baska ulkelere kacmasina goz yumuyor. isidle gercekten mucadeke etseydi simdi isid kalmazdi isid misid bahane akdenizdekindogal gaz ve ortadoguyu yonetme hirsi sahane rusya israil abd guc savasi icindeler pkk pyd isid kuklalar

yanıt0
yanıt1
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title