Haberler

Davutoğlu'nun İlk Talimatı: Sorunu Çözün

Güncelleme:

Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık vekaletini Ahmet Davutoğlu'na verdi. Davutoğlu'nun ilk mesaisi çiftçinin elektrik borcu oldu.

Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçesinde elektrik kesildiği için sulama yapamayan çiftçilerin yol kapatma eylemleri ilçe merkezine taşınmıştı. Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nun durumdan haberdar olmasıyla verdiği talimatla, enerji verildi.

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mardin milletvekillerinden, elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, görüşmenin ardından elektriği kesilen çiftçilere enerji verilmesi talimatı verdi.

DAVUTOĞLU HEMEN İŞE KOYULDU

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin töreninin ardından, AK Parti grubundaki makamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Belma Satır da hazır bulundu. Görüşmede milletvekilleri, Ahmet Davutoğlu'na, vatandaşların elektrik kesintileri nedeniyle 3 gündür Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusunda bilgi verdi.

Milletvekili Akdağ, görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, Davutoğlu'na, işin boyutu, vahameti ve önemi ile ekonomik kayıpları konusunda bilgi verdiklerini söyledi.

"BİRİNCİ AMACIMIZ ZAMAN KAZANMAK"

Akdağ, elektrik dağıtım şirketinin yanlış uygulamaları sonucu çiftçi ile güvenlik güçlerinin karşı karşıya kaldığını belirterek, "Çiftçimizin emeği ürünlerinin heba olmaması için bir an önce elektrik verilmesi hususunda bu çalışmaları yaptık. Çiftçilerimizin emeği ve ürünü heba olmasın insanlarımızın medeni bir ihtiyaç olan elektrik ihtiyaçları karşılansın. Şimdi mevcut borçların kendisi gidip ödeyen ödeyecek, ödemeyen ürün desteğinden kesilecek bu bakanlar kurulu kararına göre. Birinci amacımız şu anda zaman kazanmak bu seneki mahsulü kurtarmak" dedi.

"SORUNA EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM BULUNACAK"

Akdağ, Davutoğlu'nun, çiftçilerin elektrik borçlarının tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda çalışma yapılmasını istediğini belirterek, "Bu soruna çözüm bulunması ve bu konuda bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı'na talimat verdi. Soruna en kısa sürede çözüm bulunacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahim Akdağ Ahmet Davutoğlu Kızıltepe Mardin Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

mardinli:

Allahın verdiği sudan elektrik üretip satmaya kalkarsanız kaçak kullanılır. bence gayet doğaldır, 3. sınıf ülkelerde bile elektrik bedava kapitalizmin olduğu yerde para konuşuyor ne yazıkki

4
19
yanıtYanıtla
Kadriye turkcaparm@m.m:

Mardinli hangi ülkede elektrik bedava lütfen aciklarmisin Ben almanyada yaşıyorum Son beşssenedir yılda üç kez zam yapılıyor, sadece elektrik değil iğneden iplige her şeye zam. Sizler bedavaya alismissiniz, sizin ödemediği niz elektrik faturasını istanbuldaki fakir fukara ödüyor.

yanıt0
yanıt0
özel siparişakziypak@hotmail.com:

yuhahaha yavaş at ziyaa :D

yanıt0
yanıt0
VAHİT:

ELEKTRİK ŞİRKETİ DE YANDAŞIN BİRİNİNDİR. O YÜZDEN KONUYA EĞİLMİŞLER. ZATEN DOĞUDA ASAYİS KALMAMIŞ ŞAŞIRMIYORUM. ŞUNA DA ÇOK ÜZÜLÜYORUM DOĞUDA BEDAVA ELEKTRİK KULLANILSIN ONLARIN KULLANDIĞI ELEKTRİĞİ BEN ÖDEYEYİM AYNI ZAMANDA İKİNCİ SINIF VATANDAŞ YİNE BEN OLAYIM BEN BÖYLE DÜZENİN. . . .

21
2
yanıtYanıtla
yilmut:

sorun çözülüyor. . . doğuda kesilen elektrikler tekrara verilecek. . . ödenmeyen faturalar batıda oturanlara ilave edilerek sorun çözülecek. . . iş bitirici hükümet iş başında. . .

16
4
yanıtYanıtla
meto:

davutoğlu bir aslan inşallah tayyibin ğölğesinde ğidip bozulmazsın

11
6
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

MARDİNLİ Buğdayı da Allah veriyor ekmeğe neden para veriyorsun o zaman? Görünüşe göre elektriği kaçak kullanıyorsun eğer öyleyse dün faturamı yatırdım haram zıkkım olsun. Kendini haklı çıkarmaya çalışıyor bir de.

13
2
yanıtYanıtla
tcninavukatanlayişi:

avukatlar cennete alınacakmı acaba çünkü biliyorsunuz en azılı katil hırsız da olsanız sizi savunması için avukat tutacaksınız siz yapmadım diyeceksiniz oda sizin yapmadığınızı söyleyecek suçsuz olduğunuzu ne biçim bir düzen at yalanı ömür boyu yatmaktan kurtul öldürülen başi kesilen münevver hanımın katilini bile savunan çıktı bu ülkede yalan atana ceza yok çok vahim bir durum bazen bir yalanla karşi tarafin hayatını bitirebilirsiniz bu yaptı dedinizmi yaninizada iki şahit ve üstelik avukatlarin onu savunduğu için yani yalan söylediği için hiçbir cezası yok kimbilir içerde hayati kararmiş insanlar var ben buradan devletime söylüyorum yalan atanada ceza uygulansın mesela internet ortamında yalanla mal satan firma sahipleri var bunlarada ceza olsun haslında islama göre yalan büyük günah şirk değerine eşit allah cc hiç sevmediği yaradan yasayı yazarken boşuna dememiş bunda sizin için hayırlar var diye

5
2
yanıtYanıtla
GÖKTÜRKmehmetaslan@hotmail.com:

Cahil olduğunuz ne kadarda belli. Lütfen hukuk fakültesi mezunu olmayanlar hukukla ilgili yorum yapmasın. Evet evet avukatlar yalancı, halkımızda şu cilalı taş devri kafası değişmedi gitti.

yanıt0
yanıt0
bilgi:

bu elektirik idarelerine şirketlerine kesinlikle el atılmasi lazim haram yiyorlar elektirik borcundan hacizli olanlar taksitlendirmeye ödemeye gittiklerinde 5 katını alıyorlar ben burdan vatandaşi uyariyorum elektirik idaresine hukuk bürosuna gidin borcumu ödeyecem deyin borç listesi döküman halinde çıkartın ama ödeme yapmayın aynı listede dosya numaranızı ve icra müdürlüğün adrsi olacak oraya gidin aradaki farkı göreceksiniz en az yari yariya kariniz olacak avukatlar aksız kazanç öyle bir ayarlamişlarki resmen çalmak bu . . daha bitmedi eğer avukata ödeme yaparsanız yandınız arkasından bir dosya yada telefonla mesaj uyari aliyorsunuz sizin bir de ek olarak icra iczi kaldırma masraflarınız var onu ödemeden aciz kalkmaz diye vs dosyaya ödeme yaparsaniz anında aciz de kalkıyor ve beş katı da az ödemiş yani ne kulanmişsaniz faizleri avukatlık masrafi ama devletin belirlediği avukatlık masrafi kısaca ödemenişzi dosyaya yapın ve allaha havale edin

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title