Haberler

Kılıçdaroğlu, Taziye Tartışmasında Abdullah Gül'e Destek Verdi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısı sonrası Selahattin Demirtaş'a taziyede bulunan Abdullah Gül'ü eleştiren Başbakan Davutoğlu'na tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunduğu 'Günlük Özel' programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Ankara olayıyla ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş'ı arayarak taziye iletmesine tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN NESİNİ CİDDİYE ALACAKSINIZ"

CHP lideri, "Başbakan Davutoğlu'nun nesini ciddiye alacaksınız? Sayın Davutoğlu gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek anlamda başbakanı mı? Sayın Abdullah Gül, beni de aradı taziyelerini iletti. Bizim de gençlik kollarından gencecik çocuklar hayatlarını kaybettiler. Bu işin mağdurları kimler? Hayatlarını kaybeden şu veya bu partinin üyeleri ya da hiçbir yere üye olmayan vatandaşlar.

"İŞİN SORUMLUSUNU ARAYIP BAŞSAĞLIĞI DİLEMEK NEDİR"

Bir işin asıl sorumlusunu yani önlem alacak kişiyi arayıp başsağlığı dilemek nedir Allah aşkına? Nasıl olur bu? Sorumlu kendisi, 'bana başsağlığı dileyin' diyor. Senin neyine bağ sağlığı dileyeceğim? Sen bu işin sorumlususun, önlemi almayan sensin. Güvenlik zafiyetini yaratan sensin. Taziyenin ne anlama geldiğini acaba biliyorlar mı?

ABDULLAH GÜL'E ÖVGÜ

Sayın Abdullah Gül, konunun önemini gayet iyi bilen, duyarlılıkları olan, taziye için telefon eden, bu anlamda insani kaynaşmayı sağlayan, görüşleri ne olursa olsun insanlarımızın bu şekliyle teröre kurban gitmesinin hoş olmayacağını çok kibar bir üslupla dile getiren bir kişidir. Abdullah Gül'ü böyle biliyoruz. Davutoğlu'nun böyle bir tepki göstermesini anlamış değilim. Hangi gerekçeyle taziye mesajında bulunacak Davutoğlu'na? Önlem alacak adama taziye mi iletilir?" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, ABDULLAH GÜL'Ü ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak Ankara katliamı ile ilgili taziyelerini iletmesini eleştirmişti.

Davutoğlu, "Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlıktır. Burada taziye evi kim taziye kime verilir. Burada taziye evi bütün Türkiye'dir.Sadece HDP'ye taziye dilemek bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek olurdu. Hepimizi araması lazımdı, tüm Türkiye'nin taziyesi bu. Demirtaş bu taziyeyi kendine mal edemez." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (16)

türkiye cumhuriyet kalacak:

Akp bitecek, tek care chp

14
24
yanıtYanıtla
Ali solak Mobil-ANDROID:

Tabii hdp pkk kılıçdaroğlunun kendisi CHP yi de mahvettiniz Rahmetli Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur

27
3
yanıtYanıtla
Esat Daglar -Mannheim Mobil-IOS:

Kaypak Gül , terörist selo yu tebrik etmek için mi aradin ?

4
19
yanıtYanıtla
Vatandas:

Gül Bunlarin agzina verdinya laf. Sanada Yaziklar olsun. KK sen kimsinde davutogluna laf cakiyorsun,

4
14
yanıtYanıtla
Yilmaz Mobil-IOS:

Bukadar kuculen bir siyasetci bulamazsiniz dunyada buda zavalli yaratik kilicdarogludur beyler bayanlar

6
12
yanıtYanıtla
gül sende sıfırı tukettin benim için !Mobil-AND:

gül efendi şunların ağzına laf verdin ya yazıklar olsun! Bu millet abdullatif şener gibi senin üzerini de çizmesini bilir. Hele birde selo gibi tererustu aradınya ,bu nasıl bir basiretsizlik ya da nefsin gücü diyelim...

8
9
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Şeytanın sözcüsü Kemal Bey bu vatanı size ve sizi görevlendirenlere yedirmeyiz

7
7
yanıtYanıtla
Yuh sana kemalMobil-IOS:

Bir insan ancak bu kadar mal olabilir yani.

4
9
yanıtYanıtla
Secmen:

Chp hdpkk ve cemaat hepsi bir olsa bir Akp etmez Gülüm

6
5
yanıtYanıtla
Miroğlu:

Abdullah Gül o kadar duru ve barışçıl stressiz yönetim gösterdiği halde hep eleştirildi.Kimseye yaranamadı. Rte nin her yaptığını onaylamasaydı Çankayada,Türkiyenin adamı olabilirdi.Herkezde takdir ederdi bir Demirel gibi veya Ahmet N.Sezer gibi.Ama yanlış yaptı.Al işte partiyi bir yere getir Rte ye ver karşılığı bu olsun.Bir dadı düşün yıllarca hizmet etsin sana sonra emekli edip at evden

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title