Haberler

AB ile Yapılan Vize Muafiyeti Anlaşması, Davutoğlu'nun Başını Yedi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki krizin asıl nedeninin, Avrupa Birliği ile yapılan vize muafiyeti anlaşması olduğu ortaya çıktı.

Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakmasıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Davutoğlu'nun sürpriz kararıyla ilgili partideki atama yetkisinin elinden alınmasının etkili olduğu yorumları yapılırken, Gönensin farklı bir detaya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği ile yapılan vize muafiyeti anlaşmasından rahatsız olduğunu belirten Gönensin, Davutoğlu'na partideki yetkilerinin alınması ile "git" işareti verildiğini belirtti.

İşte Gönensin'in kaleme aldığı o yazı;

Başbakan Davutoğlu'nun görevinden ayrılmasının nedenleriyle ilgili olarak birkaç gündür çeşitli yorumlar yapılıyor. Partideki atama yetkisinin alınmasının Davutoğlu için bir kopma noktası olduğu üzerinde yoğun şekilde duruluyor.

ERDOĞAN İÇİN KOPMA NOKTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kendi "kopma noktası"nı dün İstanbul'da açıkladı. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki krizin asıl nedeninin, Avrupa Birliği ile yapılan vize muafiyeti anlaşması olduğunu böylece öğrenmiş olduk. Partideki yetkilerinin alınması ise "git" işaretiymiş.

Başbakan Davutoğlu'nun bizzat yürüttüğü görüşmelerin sonunda Avrupa Birliği'nin bazı koşullarla Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulaması kabul edilmişti. Bu şartlar 72 kriter olarak adlandırıldı ve Türkiye bunun büyük çoğunluğunu yerine getirdi.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

Avrupa Birliği'nin 72 kriteri içinde "demokratik reform" sayılacak bazı düzenlemeler de vardı, bunlardan biri de Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılmasıydı.

Bugün anlaşıldı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu şartın yerine getirilmesine karşıdır ve buna bağlı bir vize muafiyeti anlaşmasını da kabul etmemektedir.

"KİMİNLE ANLAŞIYORSAN ANLAŞ..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliğine yönelik sözleri aynen şöyle: "Vize için terörle mücadele yasanızı değiştireceksiniz, diyor. Siz önce parlamentonuzun yanına çadır kuran teröristlere bakın. Orada onlara imkan sağlayacaksın, bize de: 'Vize kaldıracağım, bunun şartı şunu değiştirmen.' Kusura bakma, kiminle anlaşabiliyorsan onlarla anlaş..."

Erdoğan'ın burada kastettiği çadır, bir süre önce Brüksel'de kurulmuş PKK çadırı. "Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla anlaş" dediği de herhalde önce Avrupa Birliği ile anlaşmayı yapan Başbakan Davutoğu olmalı. "Onlar" diye çoğul kullandığına göre de, ikinci sorumlu Avrupa Birliği bakanı olabilir.

KIYAMET KOPARDI

Cumhurbaşkanı'nın karşı çıkmasına rağmen Davutoğlu "Ben Merkel ile AB ile anlaştım, sözümü yerine getireceğim" deseydi ve terörle mücadele yasasında değişiklik tasarısıyla ortaya çıksaydı, asıl kıyamet o zaman kopardı. Birçok bakan tasarıya imza vermezdi, Meclis başkanı gündeme almazdı, kriz yayılırdı.

Davutoğlu olabilecek en sessiz şekilde gitti. Böyle gitmeseydi "vize muafiyeti uğruna terörle mücadeleyi zafiyete uğratma" suçlamasına hedef olur muydu? Muhtemelen olurdu.

VİZE MUAFİYETİ ANLAŞMASI SİZLERE ÖMÜR

Bu arada vize muafiyeti anlaşmasına da sizlere ömür. Avrupa Birliği, üzerinde daha önce anlaşmaya varılmış kriterler yerine getirilmediği için muafiyeti uygulamaya sokmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Avrupa Birliği Okay Gönensin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

AlaskamkuzeyMobil-IOS:

Reyis haklı terore pirim veren anlaşma olmaz.Allahtan yanlıştan dönüldü bu aklı veren hangi danışman.süriyeliler zaten bela birde teröristler eklersek ,halimiz harap.süriyeliler burdan ne Zaman gidecek,vatandaşlık vereceklermiş ,işte ozaman birimde gönül bağımız kopar

0
0
yanıtYanıtla
Angarali6?1?Mobil-IOS:

Bitmeyen AB istekleri ne yaparsan yap almayacaklar zaten bizde girmek istemiyoruz AB nin bi artısı yok artık eskiden di o işler AB müslümanları istemiyo uyan Türkiye bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz

0
0
yanıtYanıtla
ismail Mobil-ANDROID:

yav hehe .adamlar başından beridir terörle mücadele yasası değişmeyecek diyor.

0
0
yanıtYanıtla
AMEDMobil-IOS:

Rabbim seni şaşırsın inşallah...

0
0
yanıtYanıtla
DADAŞMobil-IOS:

Tayyip uygarlıktan yana değil, uygar bir dünyada AKP nin yeri olmadığı aşikar AKP Ancak savaş ve kargaşa ortamında hayat bulur demekki davudun ahmet bu kuralı iyi pkuyanadı ve imamın gazabına mazhar oldu!

0
0
yanıtYanıtla
Veli Ayhan Mobil-IOS:

Avrupaya kuyruk olacaginiza avrasyaya bas olun cumhur baskanimi kutluyom ayrica ayaklarinin altinida öpuyom avrupa cete dir yabanidir insan hakki falanda yoktur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title