Haberler

Davutoğlu, Neçirvan Barzani ile Görüşmede Açıkladı: Psikolojik Duvarları Yıkacağız (3)

Davutoğlu ERCİŞ'TE MİTİNG YAPTI Seçim çalışmaları kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Van'ın Erciş İlçesi'nde AK Parti mitingine katıldı.

Davutoğlu ERCİŞ'TE MİTİNG YAPTI

Seçim çalışmaları kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Van'ın Erciş İlçesi'nde AK Parti mitingine katıldı. Cami Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Bakan Davutoğlu, deprem sonrası hükümetin Erciş'e yaptığı hizmetleri anlattı. İkinci depremin Van'da yaşadığını belirten Bakan Davutoğlu, hükümetin icraatını en iyi Vanlılar ve Ercişliler'in takdir edebileceğini anlattı. Davutoğlu, "Bu millet o kadar aziz ki bir uzvu yaralandığında topyekun harekete geçer. Bizim iktidarımızın farkı budur. 1 okul yıkıldığında yerine 3 tane yapar. Devleti devlet yapan vatandaşını aç ve açıkta bırakmamaktır. Depremde 28 bin konut yapıldı. Kamu binaları yenilendi"  dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKIN"

Hükümetin halk arasında tefrikayı bitirmek için 'Çözüm sürecini' başlattığını belirten Bakan Davutoğlu, "Kardeşlik üzerinde bütün topraklarda tekrar medeniyetimizin irfan kenti olan Erciş'in merkezi kent olmasını istiyor musunuz? Talepleriniz yerine gelene kadar gözümüze uyku haramdır. Birileri aramıza fitne sokmaya çalıştı. Çözüm sürecini durdurmaya çalıştılar. Ama Van'daki Erciş'teki kardeşlerimiz de milli birlik politikasına sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor" dedi.

Dışişleri Bakanı 16 Mart 1988 tarihinde Irak'ın Halepçe kentindeki katliama değinirken, yıllar önce Halepçe'ye insanlık vicdanını kanatan oradaki Kürtler'e kimyasal silah kullanıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Allah bir daha hiçbir kardeşimize, dindaşımıza, insanımıza Halepçe gibi katliam yaşatmasın. Dün ve bugün Van'da misafirlerimizi ağırladık. Bugün Barzani'yi ağırladık. Hangi dili konuşursa konuşsun bu toprakların bütün insanlarına saygımız sonsuzdur. Kim kendi halkına kimyasal silah kullanırsa, hangi dilden ve kimlikten olursa olusun onun karşısında olacağız. Ama nerde olursa olsun bir acı yaşandığında bilsinler Anadolu toprakları onların da topraklarıdır ve bağrımız onlara sonuna kadar açıktır. Nasıl Halepçe'de olan katliamda gelen insanlara kucağımızı açtıysak Saddam'a karşı durduysak, aynı şekilde kendi halkına acı çektiren Esad'ın da karşısında duracağız. Bizim zalimlerin karşısında durma politikamızdan razımısınız? Somali, Bosna'ya sahip çıkmamızdan razımızınız. Allah ezanları bu topraklarda susturmasın."

Türkiye'nin mazlumun yanında olma politikasından birilerinin rahatsız olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, 18 Mart'ın Çanakkale destanının yıldönümü olduğunu hatırlatırken, "Bu topraklar işgal altına girdiğinde Van'dan 120 fidan cephede savaşan askerlerimize, tekbirlerin susmaması için mühimmat taşırken dondu. Yine Van'dan Edirne'ye kadar Musul'dan, Erbil'den Saraybosna'ya kadar, Yemen'den Kırım'a kadar bütün topraklardan yüzbinlerce ecdat Çanakkale'ye doğru gitti. Bu ülkede ezan susmasın, iman cevheri yok olmasın diye savaştılar. Giderken sağ ve soluna bakmadan, yanındakiler Kürt mü Türk mü diye sormadan hep birlikte şehadete yürüdüler. Tek bir ideal için tek yürek olarak yürüdüler. Onların torunları olarak hep beraber Türk'ü, Kürt, Arap, Boşnağı ile her bir etnik kökenden Çanakkale bilinciyle yürüyeceğiz" dedi. Bakan Davutoğlu, daha sonra helikopterle Siirt'e gitti. - Davutoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title