Haberler

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Milleti Sandığa Çağırsana Be Adam!

Güncelleme:

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, halkı direnmeye çağıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak "Sandığa çağırsana be adam" dedi.

AK Parti grubunda konuşan Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde yine muhalefet partileri vardı. Kürsüden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Davutoğlu "Bir hafta önce yapılan CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu Türkiye'de otoriter bir yaklaşım olduğunu ve polis devleti kurulacağını iddia ederek halkı direnmeye çağırdı. Madem demokratik bir partisin halkı sandığa çağırsana be adam sandığa çağır sandığa" dedi.

AK PARTİ GRUBUNDA BİR İLK!

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşması ilk kez işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

Davutoğlu'nun konuşmasında satırbaşları;

"AK Parti'nin siyasi serencamı Sakarya türküsüdür. istanbul'da muhteşem bir kongre yaptık. Böyle bir kongre hiçbir partiye nasip olmaz. AK Parti anlaşılmadan ortadoğu anlaşılamaz, Kafkaslar anlaşılamaz. AK Parti anlaşılmadan dünya siyaseti anlaşılamaz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız her emaneti güçlendirerek taşımakta kararlıyız.

"İNADINA BARIŞ, İNADINA DEMOKRASİ"

Çözüm süreci birbirine düşürülmek istenen kardeşlerin yeniden buluşma hareketidir. Ulusalcılar içeride ve dışarıda etnik milliyetçiliği körüklediler. Çözüm sürecinde ileriki günlerde çok daha güzel gelişmelere şahitlik edeceksiniz. Çözüm sürecini durdurmak isteyenler her yolu denediler. Ulusalcılar karşılıklı etnik ve mezhebi çatışmayı körükledi. Biz ise inadına çözüm inadına barış inadına demokrasi dedik ve demeye devam edeceğiz.

"ÇOK SAĞLAM ADIMLAR ATILDI"

Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. Anadolu'nun şiarı olmuş bu söz AK Parti grubuna da yansıyor. Biz onurlu vatandaşlardan oluşmuş tarağın dişleri gibi birbiriyle eşit ve kardeş topluluk olarak görüyoruz. Sünni ve Alevi tahriği yapanlara ve siyasi provokasyon yapanlara çağrıda bulunuyorum. Milleti bölen ve parçalayan yaklaşımlarla siyaset yapılamaz. Alevi vatandaşlarımızla çalıştaylarla beraber olduk. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenildi. Çok sağlam adımlar atıldı. Biz kimsenin inancı düşüncesi örfü mezhebi etnik yapısı dolayısıyla ayrıştırılmadığı yepyeni bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Bu yeni Türkiye kardeşliğin eşit vatandaşlığın ve özgürlüğün Türkiyesi olacak.

"ÇAĞIRSANA BE ADAM"

Üç muhalefet ve arkalarındaki gerçek muhalefet olan Pensilvanya'nın amacı ülkeyi kaosa çekmektir. İç güvenlik paketinde tek bir fıkra bile Avrupa birliği standartlarına aykırı değildir. Dertleri özgürlük değil. İktidara gelmenin tek umudu olarak kaos ve krizi görüyorlar. Bir hafta önce yapılan CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu Türkiye'de otoriter bir yaklaşım olduğunu ve polis devleti kurulacağını iddia ederek halkı direnmeye çağırdı. Madem demokratik bir partisin halkı sandığa çağırsana be adam sandığa çağır sandığa.

"HESABINI SORARIZ ARKADAŞ"

Molotof kokteyli alıp da sokağa çıkacak olanların önüne geçersen sen siyasetçi olmaktan çıkarsın provokatör olursun provokatör. Kadıköy'de toplandılar gösteri yaptılar hiçbir çatışma olmadı. Barışçıl gösteri herkesin hakkıdır. Ama insanları direnmeye çağırırsan bu direnme talimatını Pensilvanya'dan alırsan biz hesabını sorarız arkadaş.

"CHP'LİLERE SESLENİYORUM: PARTİNİZE SAHİP ÇIKIN"

New York Times'da yayınlanan makalede gayri müslim haklarının gaspedildiği iddia ediliyor. Çünkü 24 Nisan yaklaşıyor. Washington'da lobiler hareketli. Ermeni lobisi yahudi lobisi hareketli. Tam böyle kritik bir evreye girilmişken NYT'de bu makaleyle bir işaret fişeği veriliyor. Lobilere harekete geçin diyorlar. Türkiye içine de Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderiyorlar. Aynı üslupda bu mecliste konuşuyor. Kılıçdaroğlu bu sana yakışmaz bir kere de kendin gibi ol. CHP'lilere sesleniyorum partinize sahip çıkın. Bu dışardan yönlendirilen lidere karşı sesinizi yükseltin. Gerçek cumhuriyetçilik TBMM'de halkla milletle konuşmaktır. Philedelphia ile paralel konuşmak değil. Paralel makale paralel grup konuşması yapılıyor. Mübarek olsunlar bu paralelleri. Onlar paralel gitmeye devam etsinler biz sıratı müstakimdeyiz bir milim de sapmayız.

"BİZ BU TEZGAHLARI BOZARIZ"

Paralel yapının mensupları otoriteye teslim olmak gerektiğini söylediler. Başörtüsü teferruattır diyerek ikna odalarıın mucidi hanımefendi ile aynı tonda konuştular. Paralel çete fetva ederek ikna etmeye çalıştı. Aynı paralellik sürüyor ha. En kritik günlerde halk iradesiyle iş başına gelmiş hükümete karşı içerde ve dışarda tezgah kuruyorlar. Biz bu tezgahları bozarız arkadaş. Kim ne tezgah kurarsa kursun biz bu ülkeyi suhuletle 7 Haziran seçimlerine götüreceğiz.

"SİZ 12 EYLÜL'ÜN TAKİPÇİLERİSİNİZ"

MHP de aynı dili benimsiyor. Niye bu teröristlere fırsat veriyorsunuz diyordu biz tedbirler aldık. Kamu düzenini de her gün tahkim ediyoruz. Bu yasayı hazırlıyoruz. Aynı Bahçeli bu yasayı kendisinin de talep ettiği bu yasayı polis devleti olmakla suçluyor. 12 Eylül döneminde sizin öncüleriniz biz hapisteyiz düşüncelerimiz iktidarda diyordu. Siz 12 Eylül'ün takipçilerisiniz polis devletine de engel olan parti AK Parti'dir.

"İÇ GÜVENLİK REFORMU PAKETİ ÇIKACAKTIR"

HDP sanki 6-7 Ekim'de doğuyu karartanlar onlar değilmiş molotofla yakılan dükkanlar Yasin Börü ve arkadaşları onların tahrik ettikleri tarafından öldürülmemiş gibi konuşuyor. Biz tedbirimizi alırız. Hiç kimse bu bir haftalık ertelemeyi içgüvenlik reformu paketinden herhangi bir şekilde vazgeçildiği gibi intibaya kapılmasın. İç güvenlik reformu paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır. Bu bir hafta partilere düşünme teneffüsü sağlıyoruz. Kılıçdaroğlu Pensilvanya ile yürüttüğü paralel çalışmaları düşünsün. Halkın önüne nasıl çıkacak tefekkür etsin. Tefekkür kelimesinin anlamını biliyor mu ondan da şüpheliyim. Sözlüğe baksın öğrensin.

"YENİ SEÇİLEN BAŞKANLARI TEBRİK ETTİM"

Bugün yüksek yargıda iki önemli değişiklik oldu. Buraya gelmeden önce her iki saygın yargıcımızı telefonla tebrik ettim başarılar diledim. Anayasa Mahkemesi ülkede anayasal ilkelerin teminatıdır. Sadece bu misyonlar AYM'ye duyduğumuz güveni bireysel başvuru hakkı ile gösterdik. Eğer AYM'den şüphe ediyor olsaydık bireysel başvuru hakkını getirmezdik. Şimdi diğer partiler AYM ve yargı bağımsızlığından konuşan partiler 2010 referandumuna hayır dediler. Biz ise yargıya güvenimizi her zaman gösterdik. Ama hiçbir örgütlü yapı şu veya bu ideoloji şu veya bu paralel yapı yargıya nüfuz ederek yargıyı tekeline alamaz. Böyle bir yargı demek ülkede yürütme ve yasamanın bitmesi demektir. HSYK seçimlerini neredeyse bir varoluş mücadelesine döndüren bu yapılar yargı bağımsızlığına en büyük tehdittir. Ama bu iki seçimde vakar içinde yargı mensuplarının olgunluğuna yakışır yeni başkanlar seçildi. Kim seçilse hepsi makbuldü. Bu arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Hükümet olarak yargının gerçek bağımsızlığını ve tarafsızlığını ahenk içinde çalışmayı benimsediğimizi bir kez daha söylüyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (179)

turan özdemirMobil-IOS:

Sn Başbakan'ım it ürer kervan Yürür durmak yok yola devam

18
20
yanıtYanıtla
dortyolmobilWeb@haberler.com:

Deyvid bittiniz artik bu secimde iktidar değişecek insallah

26
12
yanıtYanıtla
BİZE MÜSTAHAK:

SANKİ KURTULUŞ SAVAŞINI KAZANMIŞ GİBİ COŞUYOR BOŞSUN BOŞSUN BOŞSUN

21
13
yanıtYanıtla
bilal sesimizi duy:

davut elini masaya simdilik vur. sans diyorum simdilik vur. o koltuk gittiginde. yedi sulaleniz ya bu topraklardan gidicek. yada yaptiklarinizin hesabini vericeksiniz. ozellikle bilal olan

17
16
yanıtYanıtla
no Name:

Çatlasanızda patlasanızda AKPARTİ

8
24
yanıtYanıtla
Adam:

Bunlar devlet adamimi yoksa magandami? Bu nasil bir dil, bu ne terbiyesizliktir? Sende abin gibi olmaya calistikca komiklesiyorsun, be adam!

25
4
yanıtYanıtla
paralelci:

17 aralık 25 aralık çok büyük yolsuzluk yapıldı örttünüz kapattınız Allah görüyor bunlar bi şekilde çıkacak

14
14
yanıtYanıtla
arif:

milleti sandiga cagirmasina gerek yok, biz yolu biliyoruz davutoglu, koyun degiliz. sen koyunlarini sandiga cagir bu sefer cok farkli olacak

23
4
yanıtYanıtla
LUBALUP:

BU 23 NİSAN ÇOCUĞUDA İYİCE ÇILDIRDI. KİMLERİ TAKLİT EDİYOR BU KUKLA

19
8
yanıtYanıtla
yener:

kukla konuşmuş :D

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 179 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title