Haberler

Davutoğlu'ndan HDP'nin 'Sokağa Çıkın' Çağrısına Yanıt

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin 1 Kasım için yaptığı sokağa çıkma çağrısına "Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor" şeklinde karşılık verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin, "1 Kasım'da Kobani için bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç verilmesi" çağrısına ilişkin, "Bu tür çağrılarla halkı sokağa dökmek siyasal yöntem değildir. Toplantı ve gösteri yapma hakkını kullanmanın belli kuralları var. Bu kurallar yerine geldiğinde, herkes bu hakkını kullanabilir, ama bu kurallar ihlal edilip, halkımız şiddete teşvik edilirse bu şiddetin en büyük zararı, bu şiddet çağrısını yapanlara döner" dedi.

"ALLAH RAHMET EYLESİN"

Davutoğlu, cuma namazını Çankaya'daki Hasan Tanık Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla selamlaşan Davutoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Isparta Yalvaç'ta midibüsün devrilmesi sonucu ölenlerin 16 kişiye yükseldiğini belirten Davutoğlu, "Elma toplamaya giden çoğu hanım vatandaşlarımız, kardeşlerimiz. İçişleri Bakanımızdan ve biraz önce de Valimizden detaylı bilgiler aldık. Allah rahmet eylesin" ifadesini kullandı.

"ÇOK ELİM BİR KAZA"

Yaralılara gereken müdahalenin yapıldığını aktaran Davutoğlu, şunları söyledi: "İnşallah yaralılarımız da bir an önce şifa bulur. Çok elim bir kaza. Ancak yine maalesef şoförün -ki kendisi de rahmetli oldu- küçük bir minibüsün kapasitesinin üstünde yolcu alması buna temel sebebiyet veren husus. Bütün vatandaşlarımıza, bütün işverenlere, bütün şoförlerimize buradan bu mübarek cuma günü şu ricada bulunuyorum. Kendilerinin ve yanlarında çalıştırdıkları kardeşleri olan işçilerin hayatlarını göz önünde bulundursunlar. Onların mutlulukları, onların hayatı garanti edilmeden kazanılan hiçbir para, hiçbir kazanç gerçek anlamda mutluluk vermez."

EMENEK'TE MAHSUR KALAN İŞÇİLER

Karaman Ermenek kömür ocağında işçilerin mahsur kaldığını hatırlatan Davutoğlu, buradaki incelemeleri sırasında maden ocağına kadar indiğini belirterek şunları kaydetti: "Orada gördüğüm tablo, orada maden işçilerimizin maden içinde yemek yemeye zorlanması ki şartlarını bildiğiniz gibi yasal olarak çok iyileştirmiştik. Maalesef bu kazalarda insan unsuru önem taşıyor. Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum: Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum, kendi haklarının takipçileri olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler. Hükümet olarak bütün bu kazalar ve diğer gelişmelerle ilgili tabii yakın takip içindeyiz. Ancak dediğim gibi bütün insanlarımızın, vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve bu çerçevede adım atması ancak ve ancak kazaları engeller. Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum. İnşallah yaralılarımızın tez zamanda şifa bulması için dua ediyoruz."

HDP'NİN ÇAĞRISI

Bir gazetecinin, "6-7 Ekim olaylarının ardından HDP'den bir çağrı daha geldi. Yarın için özellikle Kobani için tekrar sokak çağrısında bulundu" sözleri üzerine Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu, olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Ben bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum; hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul göremez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerimize gerekli talimatlar da gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek."

"PARTİ GİBİ DAVRANSINLAR"

HDP'nin, barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermesinin vakti olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bu tür çağrılarla halkı sokağa dökmek siyasal yöntem değildir. Toplantı ve gösteri yapma hakkını kullanmanın belli kuralları var. Bu kurallar yerine geldiğinde, herkes bu hakkını kullanabilir, ama bu kurallar ihlal edilip, halkımız şiddete teşvik edilirse bu şiddetin en büyük zararı, bu şiddet çağrısını yapanlara döner. Halkımızı sükunete, basirete ve özellikle de bölgedeki kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı bu tür şiddet çağrılarına kesinlikle cevap vermemeye davet ediyorum. Huzur içinde, hep beraber varolan meseleleri, barışçıl bir ortamda konuşma imkanı varken, sokağa dökülme çağrıları hiçbir şekilde yasal da değildir, iyi niyetli de değildir, çözüm perspektifine ve şu ana kadar yürüttüğümüz samimi çabalara da zarar verici mahiyettedir. Bunu ümit ederim; HDP yetkilileri bu gelişmelerden gerekli dersi alırlar ve gerçek bir siyasi parti gibi davranma yönünde hareket ederler. Siyasi partilerin her şeyden önce toplumsal huzuru koruma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmeleri ve bu sorumluluk içinde davranmalarını bekliyoruz."

Öte yandan Davutoğlu'nun cuma namazını kıldığı caminin imamı, hutbeyi Türkçenin yanı sıra İngilizce de okudu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Isparta Çankaya Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (196)

malatay serdarı:

BENCE HDP LİLERE KARŞI SİLAHLANMAMIZ GEREKİYOR. BİZİMDE ELİMİZİN ELMA ARMUT TOPLAMAMIZ LAZIM. ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞMAK GEREKİYOR.

111
3
yanıtYanıtla
artin dasnabedian:

kahrolsun hdp hep kavga hep kavga yeter ama yoldaşlar

55
1
yanıtYanıtla
..:

sağ duyulu bir şekilde gösteri yapmak, grev vs bunlar demokratik haktır. ancak malesef hdp nin her çağrısında sokağa dökülenler ülkeyi savaş alanına çeviriyor. kan döküyorlar. bu durumda sokağa çıkın çağrısı yapan bunu bile bile yapan bu işin ve dökülen kanların en büyük suçlusudur

42
1
yanıtYanıtla
BARAN:

BIJI KOBANE KAHROLSUN FASISTLER . . .

7
29
yanıtYanıtla
Urfa Viranşehir:

artık sabrımız kalmdı devlet bizi kandırıyo ne olcaksa olsun artık Çözüm süreci adın altında herhangi bir adım atılmamış 1 Kasımda Sokaklardayız Direnişe davet war ):

6
27
yanıtYanıtla
artin dasnabedian:

davutoğlu haklı

30
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

HDP''NİN BAŞINDAKİLERDEN TUTUN OY VERENLERİNE KADAR BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BEYİNSİZLERDEN OLUŞTUĞU İÇİN BUNLAR HİÇ BİR ŞEYDEN DERS ALACAK KAPASİTEYE SAHİP DEĞİLDİRLER! ASLINDA BUNLARI ADAM YERİNE KOYUP CEVAP BİLE VERMEMEK GEREKİR! ÇÜNKÜ MUHATAP ALINDIKÇA KENDİLERİNDE BİR MEZİYET VARMIŞ GİBİ NORMAL AKLI BAŞINDA İNSAN OLDUKLARINI SANACAKLAR. . .

25
6
yanıtYanıtla
hidayet:

sokağa çıkanı vuracaksın bakalım çıkıyorlarmı!!!

25
5
yanıtYanıtla
DİYARBAKIR:

kahrolsun pkk

25
4
yanıtYanıtla
kürd oğlu kürd:

yeter artık bu pkkya ve hdpye destek verenlerin Allah bin belasını versin ben kürdüm

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title