Haberler

Davutoğlu'ndan Babacan'a 'Kabinede Kal' Teklifi

Güncelleme:

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ardından, hem Başbakanlık hem de AKP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni kabine için "gayri resmi" olarak çalışmalara başladı.

Davutoğlu ilk teklifini, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a götürdü. Davutoğlu, Babacan'dan yeni kabinede görevine devam etmesini istedi. Babacan da, "Bank Asya operasyonu" ve "Maliye vergi incelemelerini" hatırlatarak, "Reel sektör ve bankacılık sistemi ile oynayacaksanız ben yokum" dedi. Bunun üzerine karşılıklı sözler verildi.

PARTİ İÇERİSİNDE KIYASIYA YARIŞ

AK Parti içinde, "yeni yetmeler" olarak nitelendirilen, Başbakan'ın danışman ekibi ile "Gülcüler" veya "ağabeyler" olarak nitelendirilen Refah Partisi kökenli milletvekilleri arasında kıyasıya yarış yaşanıyor. Davutoğlu, kabinesini şekillendirmeye başladı. Davutoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bülent Arınç ile ilgili düşünceleri, her iki ismi de kabinede istemeyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yalçın Akdoğan, Yiğit Bulut gibi Erdoğan'ın yakın çevresini de rahatsız etti.

VERGİ İNCELEMELERİ

Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, Davutoğlu kabine konusundaki çalışmalarına ekonomi yönetiminden başladı. İlk olarak Ali Babacan ile görüşen Davutoğlu, ekonomideki kırılganlıklara dikkat çekerek, Baba-can'dan ekono-minin başında kalmasını istedi. Babacan ise, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Erdoğan'ın ekonomi alanındaki danışmanı Yiğit Bulut'un Bank Asya ile ilgili yaptıklarını hatırlatarak, "Bankacılık sistemi ile oynayacaksanız ben yokum" mesajı verdi. Babacan ayrıca, vergi incelemeleri konusunda yapılan hataları da Davutoğlu'na hatırlattı.

ŞİMŞEK DE KALIYOR

Bu konuşmaların ardından Babacan'ın, genel seçimlere kadar ekonominin başında kalmayı kabul ettiği öğrenildi. Babacan ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de koltuğunda kalması bekleniyor. Davutoğlu'nun, Bülent Arınç ve Ali Babacan'ı kabinede istemesi danışman ekip üzerinde büyük rahatsızlığa yol açtı. Ağırlıklı olarak bürokratlardan oluşan bir kabine hayal eden danışman kadronun, yeni hükümet döneminde büyük ölçüde geri planda kalacakları konuşuluyor. Davutoğlu'nun kademeli olarak ilerleyen dönemde bu ekibi Başbakanlık'tan uzaklaştırmayı planladığı da konuşulmaya başlandı.

ARINÇ'IN DURUMU ORTADA

Özellikle Başbakan Erdoğan'ın siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile karşı karşıya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konumu ise ortada. Davutoğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, "krizle başlamak istemiyorum" diyerek Bülent Arınç'ın kabinede kalmasını istediği ilettiği belirtildi. Arınç'ın, koltuğunun durumu ise önümüzdeki hafta belli olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Ali Babacan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500

Yorumlar (24)

baba can:

Asıl Başbakan olacak kişi Ali Babacandı, Ekonomiyi düzeltecek tek kişi.

34
5
yanıtYanıtla
maocular:

akp kadrolari icinde en duzgun adam ali babacan

34
3
yanıtYanıtla
T.C. İbrahim Uzun:

yakında param parça olacaksınız

7
27
yanıtYanıtla
benosmanli79@hotmail.fr:

hahahaha zekaniza olurum sizin muhahahaha

yanıt0
yanıt0
ulu koca:

Ali Babacan düzgün temiz insan görevine devam etmeli

31
2
yanıtYanıtla
bir vatandaş:

ali babacan ekonomiden sorumlu devlet bakanı ama hala emeklilerin yüzünü güldürmüş değil. emekliler kan ağlıyor. ben emekliyim ama çocuklarımı okutmada çpk güçlük çekiyorum. varlıklı insanlar gibi çocuklarımı en iyi koşullarda okutamıyorum. Devlet okullarında verilen eğitim özel okullardaki verilen eğitimin çok altında kalıyor.

18
4
yanıtYanıtla
Kemalkemalsoysal23@hotmail.com:

Bu ülke her türlü felaketi kargaşayı hakediyor neden mi derseniz herkes kendini düşünüyor, ülkemizde emekliler ortalama 1250 lira yüzde 90ıda 1000 liranın üstünde maaş alıyor lakin askari ücret 800 lira askari ücretin emekli maaşlarından 200 lira düşük olduğu tek ülke bizimkisidir.

yanıt0
yanıt0
MRCN:

SANA GÜVENİYORUZ, BIRAKMAZ DEVAM EDERSEN ÜLKE İÇİN HAYIRLI OLACAĞINA İNANIYORUZ.

18
3
yanıtYanıtla
Sosyalcı Hüseyin:

Ali Babacan gerçekten baba gibi bir adamdır ve yıllardır Türkiye ekonomisinin iyiye gitmesinde en büyük payın kendisine ait olduğunu düşündüğüm uzman bir ekonomist. Kendisini çok tebrik eder ve kabinede kalmasını kesinlikle isterim.

17
3
yanıtYanıtla
murat candan:

odtulu adam her zman milletini dusunur belki devletle bası dertte olsa bile milleti herseyden once gelir helal babacana

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title