Haberler

Davutoğlu Mardin'de Terörle Mücadele Eylem Planı'nı Açıkladı: Yeni Bir Kardeşlik Dönemini...

Davutoğlu: BÜTÜN ÇUKURLAR KAPATILACAK, HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE'YE YÜRÜYECEĞİZ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'in Midyat İlçesi'nde parti otobüsünden kendisini bekleyenlere seslendi.

Davutoğlu: BÜTÜN ÇUKURLAR KAPATILACAK, HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE'YE YÜRÜYECEĞİZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'in Midyat İlçesi'nde parti otobüsünden kendisini bekleyenlere seslendi. Midyat'a 8 bakanla geldiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, bölgenin ihtiyaçlarının tespit edileceğini belirterek, "Buraya 8 bakanla geldik. Hepsi burayı görüp hizmetleri tespit etmek için geldi. Dedim ki 'Midyat ne isterse yapılacak, Midyat ne talep ederse ikinci bir söz söylenmeyecek.' Çünkü birileri Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'yi de ateş çemberinin içine almak isterken birileri terör ve şiddet diliyle konuşmak isterken Midyat, 1 Kasım'da ayağa kalktı. Birliğin, dirliğin, beraberliğin adresi olan Ak Parti'ye oy verdi. Allah Midyat'tan razı olsun" dedi.

ZORLU DÖNEMEÇLERDEN, EŞİKLERDEN GEÇİYORUZ

Tarihin önemli bir aşamasından geçildiğine dikkat çeken Davutoğlu şöyle devam etti: "Siz ne güzel bu al bayrağımızla bizlere hem hoşgeldinizin en güzel mesajını veriyorsunuz hem de bu bayrakla bizim aramıza nifak sokmak isteyenlere işte bizim birliğimiz sembolü bu, diyorsunuz. Tarihin önemli bir aşamasından geçiyoruz. Zorlu dönemeçlerden, eşiklerden geçiyoruz. Oyunları boza boza, kumpasları kuranların kafasında kıra kıra hep beraber kardeşliğimizi korumaya yürüyoruz."

O MAZLUMLARIN SIĞINACAĞI TEK YER, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ

Son günlerde Esad rejiminin Rusya desteğiyle Halep kırsalında başlattığı operasyonun ardından aralarında Türkmenlerin de bulunduğu binlerce kişinin evlerini terk ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Bu vatanımız, Anadolu'muz bütün mazlumlar için son kale. Buraya gelirken bugün 15 bin Suriye'den, Halep'ten kardeşimiz Türkiye'ye doğru yürüyordu. Bombalar altında, Rus uçaklarının, rejimin saldırılarının bombaları altında o kardeşlerimiz gideceği, sığınacağı tek yer var. Allah yardımcıları olsun. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman yardımcıları olacak. Onlar başka yere gidemiyor. O mazlumların sığınacağı tek yer var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kim bizim bağrımıza gelirse esenlik bulacak. Ey Suriye, Irak, Musul, Halep bilin ki size yönelen kurşun bize yönelmiştir. Size yönelen zulüm bize yönelmiştir" dedi.

ÇUKUR KAZARAK TÜRKİYE'Yİ IRAK VE SURİYE GİBİ YAPMAK İSTEYENLER VAR

'Bütün çukurlar kapatılacak' diye bütün Türkiye'ye söz verdiklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Son sığınağımız, son kalemiz Türkiye. Birileri de istiyor ki çukur kazarak, barikat kurarak, mayınlar döşeyerek, tuzaklar kurarak Türkiye'yi Irak ve Suriye gibi yapmak isteyenler var. Buradan bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Bütün çukurlar kapatılacak. Bütün barikatlar yıkılacak. Bütün mayınlar temizlenecek ve hep birlikte yeni Türkiye'ye yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ADIM ATMAKTA TEREDDÜT EDERSEM, ANAMIN SÜTÜ DE BANA HARAM OLSUN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Midyat'ta bir otelin salonunda yapılan Ak Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, bazı bakan ve milletvekillerinin de katıldığı danışma meclisi toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, salona asılan 'Torosların evladı Ahmet hocam, eğer bir gün seni yanlız bırakırsak yürüdüğüm bu yolda analarımızın sütü bize haram olsun' yazısını okuyarak, "Ben de diyorum ki Mezopotamya'nın aziz çocukları, eğer bir gün sizin için gereken bir adımı atmaktan bir an dahi teredüt edersem, o muhterem anamdan emdiğim süt de bana haram olsun" demesi, salonda alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı.

TÜRKİYE'NİN KİMİNLE SORUNU VARSA BUNLAR ORAYA GİTTİLER

İsim vermeden HDP'lileri eleştiren Başbakan Davutoğlu, son dakika bilgisi olarak kendisine iletilen sınıra yığılmalara dikkat çekerek şöyle dedi: "Halep ve Musul'dan sınırımıza yığılmalar oldu. Halep ve Musul, Mardin'in kardeşleri. Dün Londra'da Suriye toplantısında hepimiz adına haykırdım. Dedim ki; bugün sizin ileride vermeyi düşündüğünüz 10 milyarlık tahhüdü biz, Türkiye olarak 2.5 milyon Suriyeli kardeşimizin sadece kaptakilerine verdik, helali hoş olsun. Cizre'yi, Sur'u, Silopi'yi harabeye çevirmek isteyenlere, bunun için oralarda mayınlar döşeyenlere seslenerek soruyorum; bakınız Halep'te şu anda 15 bin kardeşimiz biraz önce bize gelen bilgi ile sınırımıza dayandı. Onların her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Arkadan belki onbinlercesi yola girdiler. 6-7 Ekim olaylarında, sebep diye gördükleri Kobani'de olaylar olduğunda 3 gün içinde 197 bin Kürt kardeşimizi biz misafir etmiştik. Halep'ten Araplar gelir, ehlen ve sehlen. Kobani'den Kürtler gelir, roj baş, Bayır Bucak'tan Türkmenler gelir, hoş geldin sefa geldi. Biz kapımıza geleni aç ve açıkta bırakmayız. Sınırın bu yakasında, Nusaybin'de Cizre'de Silopi'de aynen Suriye ve Irak'ta olduğu gibi ateş çemberi kurmak isteyenler, onlar bilsinler ki biz bu son kaleyi sonuna kadar savunacağız. Türkiye'nin kimle problemi varsa bunlar oraya gittiler. Moskovo'ya gittiler. Türkiye, Ermeni lobileriyle problem yaşadı, bunlar Ermenilerle toplandılar. Hep bir planın parçası oldular. Bu planda şu vardı, mazlumların son kalesinin yıkılması."

KÜRT'ÜN DE, ARAP'IN DA, TÜRK'ÜN DE TEMSİLCİSİ AK PARTİ'DİR

Ak Parti'nin, Türkiye'de yaşayan bütün halkların temsilcisi olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan böyle her haftanın bir gününü, hafta sonunu bölgede geçireceğim. Türkiye'nin her yeri güvenli olmadıkça bize bize uyku haram. Halkın içinde yürümekten bir lider, lider olamaz. Türkiye'de Kürtlerin de Arapların da Kürklerin de temsilcisi Ak Parti'dir. Sünnilerin de, Alevilerin de, Kürtler'in nüfusu tapusu bu topraklarda, bu toprakların tapusu da Ak Parti'dedir. Kürtler'in devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye dışındaki Kürtler'in de, Arapların da, Türkmenlerin de başı sıkıştığı zaman devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Başka devlete gerek yok. Şimdi bizi Suriye'deki Kürtlere tavır almakla itham edenler, HDP'li milletvekilleri o zaman Beşar Esad ile ilişkilerimiz iyi olduğunda, benden ricada bulunuyorlardı; ne olur Beşar Esad'a söyleyin de Kürtler'e vatandaşlık versin diye. Kürtlere bir kimlik vermiyordu bu alçak Esat. Kürtler'i Suriye'de kendi hedefleri doğrultusunda kullanmaya kalkıyorlar. Biz hiç bir yerde Kürtler'e karşı değiliz. Araplara karşı, Süryanilere ve Yezidilere karşı değiliz. Hepsi bizim tarihdaşlarımızdır. Ama birisi bizim vatanımıza göz dikerse, kim olursa olsun ona karşıyız ve ona haddini bildiririz. Kuzey Irak'ta Erbil'de Kürt Yönetimi ile sayın Barzani ile ne kadar iyi olduğu aşikardır. Ne zaman başları daralsa, DEAŞ tehditi oludğunda da bizi aradılar, mali problemlerle karşılaştıklarında da. Suriye'de PYD, PKK'nın uzantısı olarak bu şehirlerimize, Cizre'ye Nusaybin'ne silah sokmaya oradan vatandaşlarımıza zulm etmeye kalkarlarsa, onlara da hadlerini bildiririz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademisyenlerin yazdığı bildiriyi şiddetli şekilde eleştirdiğini, Kürtler'in iradesini kimsenin eline alamayacağını savunarak, "Onun için Akademisyenlerin yazdığı bildiriye şiddetli şekilde eleştirme sebebim de oydu. Kürt siyasi bir iradesi diye bir iradeyi kimse eline alamaz. burada Kürt siyasi iradesi de biziz, Arap siyasi iradesi de biziz, Türk siyasi iradesi de biziz. Onlar kendilerini bir parçaya ait hissederler, biz ise bu halkın her birine aidiyet hissederiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde Başbakan Davutoğlu, yeni süreçle ilgili muhttabamın kim olacağının sıkça sorulduğunu hatırlatarak, "Soruyorlar ya, 'yeni dönemde muhatabınız kim?' diye. Yenide de, eskide de muhatabımız hep halktı. Şimdi de her konuda olduğu gibi muhatabımız halktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Ahmet Davutoğlu Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title