Haberler

Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Görüştü

Güncelleme:

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştü.

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı'na gelişinde Derviş Eroğlu tarafından kapıda karşılanan Davutoğlu, daha sonra Eroğlu ile birlikte görüşmeye geçti. Kabulde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Davutoğlu'nun yeni göreviyle ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapmasının kendilerini onurlandırdığını ve bunun da dünyaya verdiği mesaj bakımından fevkalade önemli olduğunu ifade etti. Eroğlu, "Kendileri Dışişleri Bakanıyken de bizlerle iş birliği içinde olmuştur. Dolayısıyla Kıbrıs sorununun her tarafını en ince teferruatına kadar inceleyen değerli dostumuzdur. Şimdi Başbakan olarak Kıbrıs sorunu hükümetin gündeminde olmaya devam edecek. Biz de işbirliği içinde bu soruna çare bulmaya devam edeceğiz. Rum tarafının son zamanlardaki tavrı, özellikle müzakerelerdeki tavrı, bizim ilgili kişilerimizin yurt dışına yapmış olduğu zaman vermiş olduğu beyanatlar, gerek sayın Cumhurbaşkanı, gerekse sayın Başbakanın KKTC'ye yapmış olduğunda verdiği, vereceği mesajlar maalesef iyi niyet belirtisi taşımamaktadır. Türkiye'miz, anavatanımız KKTC'yi tanıyan bir ülke. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı veya Başbakanın ya da Dışişleri Bakanının KKTC'yi ziyaret etmesinden daha doğal bir şey olamıyor. Dolayısıyla Sayın Başbakana halkımız adına yürekten teşekkür ediyorum. Her gelişiniz bizi mutlu etmekte, onurlandırmakta. ve anavatanın yanı başımızda olduğu mesajını bütün dünyaya vermekte. Yeni makamınız hayırlı uğurlu olsun, hem de başarılarla dolsun diyorum. Tekrar hoş geldiniz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "Ben de çok teşekkür ediyorum. 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kurduktan sonraki ilk ziyaretimizi KKTC'ye yapmak hem bir geleneğin devamı açısından önemli hem de benim şahsen KKTC'ye ve Kıbrıs halkına, kardeşlerime derin muhabbetimi yansıtan ziyaret. Söylemiş olduğunuz gibi çok sık Kıbrıs'a geldik. Çok çetin yolda geçmişte omuz omuza çalıştık müzakerede. Kıbrıs davasını savunma konusunda hem sizin gösterdiğiniz liderlik hem Kıbrıs Türk halkının gösterdiği direnç hepimiz için önemli bir dayanak noktasıdır. Bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının davasını yine omuz omuza savunacağız. Rahmetli Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ruhları şad olsun. Onların başlattığı mücadele bundan sonra da hedefine ulaşacak. Bu çerçevede göstermiş olduğunuz misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bundan sonra yine sık sık geleceğiz, görüşmeleri devam ettireceğiz. Zaten hükümet programımızda da Kıbrıs davasına verdiğimiz destek her zaman yer almıştır. Bu dünyada KKTC'nin hakkettiği yeri alması için de omuz omuza çalışacağız" diye konuştu. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Derviş Eroğlu Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title