Haberler

Davutoğlu "Kimse Taktik Manevralarla Çözüm Sürecini, Günlük Siyasete Alet Etmesin"(2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor salonundaki "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni" programına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor salonundaki "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni" programına katıldı.

Eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte salona giren Başbakan partilileri selamladı, çiçek dağıttı. Yanına gelen çocukları kucaklayıp seven Başbakan her çocuğu ayrı ayrı hediye verdi. Şenlikte sahne alan sanatçıları dinleyen Davutoğlu kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında çözüm sürecine vurgu yapan Davutoğlu, "Hükümetimiz adına, devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum. Çözüm süreci ne bahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır" dedi.

KENDİ MAHALLELERİNDE KUTLADILAR ELEŞTİRİSİ

Bugün ülkenin farklı bölgelerinde Nevruz kutlamaları yapıldığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Ama herkes kendi mahallesinde yaptı. Kimisi Ergenekon Destanına atıfla, kimisi Demirci Kava destanına atıfla, ama bütün bu salonu dolduran bütün kardeşlerim, Ak Parti'nin bütün neferleri tam bir bütünlük içinde baharı, nevruzu karşılıyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞLATTI

"Şehit annelerinin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını, Cumartesi annelerinin acısını ebediyen toprağa gömelim" diyen Davutoğlu, "Biz son 12 yılda her Nevruz'da, her Ramazan'da, her Hıdrellez'de, her Muharrem'de her kurban bayramında aynı duayı ettik. 'Rabbim bu millete, bu devlete zarar verme' dedik. 2005'de sayın Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır'da konuşma yaptıklarında Türkiye'de birçok demokratik hak yoktu. Orada o konuşmada sayın Cumhurbaşkanımız yeni bir dönemin önünü açtı. Bu ülkede etnik kimliğinden dolayı hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacağının net ifadesini ortaya koydu" diye konuştu.

NE BAHASINA OLURSA OLSUN

Demokratik açılım, milli birlik ve açılım adını verdikleri sürece şimdi "Çözüm süreci" adını verdiklerini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Gerçekleştirmek istediğimiz şey açıktır. Şiddeti, nefreti ebediyen toprağa gömüp, bu bahar gününde topraktan yeşeren çiçekler gibi, muhabbet çiçeklerini gençlerimizin arasına kutlu bir mesaj olarak iletmek. Hükümetimiz adına, devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum çözüm süreci, ne pahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankara'da başka bir partinin Diyarbakır'da yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz . 'Nevruz bütün insanlığın bayramıdır' diyoruz. 'Nevruz Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin bütün kadim halkların bayramıdır' diyoruz. Bütün Türkiye'ye söylüyoruz" diye konuştu.

KÜRTLER VE TÜRKLER EBEDİYEN KARDEŞ OLACAK

Baharla birlikte herkesin düşmanlıkları bırakması gerektiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm sürecine bakışta iki yaklaşım olduğunu söyledi. Davutoğlu, " Bir yaklaşım bütün resmi görerek yol almaya çalışan bir yaklaşım. Bu resim bize diyor ki, Kürtler ve Türkler ezelden kardeştirler, ebediyen kardeş olacaklar"diye konuştu.

YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

Son 12 yılda Türkiye'de aslında bir Nevruz yaşandığını belirten Davutoğlu, çözüm sürecine ikinci yaklaşımın günlük yaklaşım olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini, günlük siyasete alet etmesin. Türkiye'nin batısına, ortasına, kuzeyine giderek bir takım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiye'nin doğusuna, Güneydoğusuna giderek 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın. İşte bu bahar bayramında, bu güzel günde tekrar tekrar aynı çağrıda bulunuyoruz. Artık yeni şeyler söylemek vaktidir " dedi.

REKLAM FİLMİNDEKİ SLOGANLA BİTİRDİ

Davutoğlu konuşmasını Ak Partinin son reklam filminin sonundaki "Selam olsun bahara, yeniden dirilişe, yeniden yükselişe" diyerek tamamladı. Başbakan konuşmasının ardından yerine oturarak sahne alan sanatçıları dinledi.

ROJİN'DEN MESAJ

Bahar şöleninde sahneye çıkan sanatçılar arasında yer alan Rojin "Halkımın barışı ve özgürlüğü için buradayım. İğne ucu kadar bile barış ihtimali varsa hepimizin burada olması lazım" dedi. Şölende Erhan Güleryüz, Funda Arar, Kibariye, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı, Volkan Arslan, Rojin ve 7 Cihan kadınları sahneye çıktı.

YAŞASIN BARIŞ

Şölende 3 türkü söyleyen Yavuz Bingöl de "Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik" diyerek sahneden ayrıldı. Son olarak etkinliğe katılan sanatçılarla birlikte sahneye çıkan Davutoğlu, "Memleketim" adlı şarkısını söyledi.

RESUL DİNDAR YERİNE VOLKAN ARSLAN

Bu arada şölene katılmaktan son anda vazgeçen Karadenizli Sanatçı Resul Dindar'ın yerine bir başka Karadenizli sanatçı Volkan Arslan programa dahil edildi. Arslan şölende sahne aldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title