Haberler

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun Yaptığı Sorumsuzluktur

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir takım ne olduğu belli olmayan hesaplara göre ülkesini zor durumda bırakan ana muhalefet liderinin yaptığı sorumsuzluktur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya Başbakanı Gruevski ile yaptığı temaslardan sonra mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Kılıçdaoğlu'nun "Kendisini muhatap almayacağım" açıklaması ve gündemi sarsan "Açık Mektup" ile ilgili görüşleri sorulan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir takım ne olduğu belli olmayan sosyal medya hesaplarına göre ülkesini zor durumda bırakan ana muhalefet liderinin yaptığı sorumsuzluktur." dedi.

"BU BİR İHANETTİR"

Davutoğlu, "AK Parti bu iktisadi politikarları izlemesi, ekonomik krizde finansal yapımızı böyle dirençli olmazdı. Kılıçdaroğlu dışarıda birilerine Türkiye'de kriz var görüntüsü vermek istiyorsa bu bir ihanettir. Türk ekonomisi güçlüdüri Kimsenin bu finansal sistemde ayrıcalığı yoktur, kurallar bellidir." ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"KABUL EDİLİR DEĞİL"

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine gönderdiği söylenen mektupla ilgili kendisine böyle bir mektup gelmediğini ancak medyada yer alan ve CHP'nin internet sitesinde yer alan ifadelerin çok çirkin olduğunu belirterek CHP liderinin Cumhurbaşkanı'na yönelik ifadelerinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

"ANA MUHALEFET LİDERİNE YAKIŞMAZ"

Bu mektubun dilinin kutuplaştırıcı ve provokatif olduğunu anlatan Davutoğlu, böyle bir uslup Türk siyasetine yakışmaz. Bu mektup Türkiye'de Anamuhalefet liderine de yakışmaz. Bu durum kendisine yakışır ama anamuhalefet lideri olacak kişiye yakışmaz.

"EN BÜYÜK KATKI ERDOĞAN'IN"

Mektupta ifade edilen finansal krize değinen Davutoğlu, AK Parti iktidarlarının Türkiye'yi krizlerden çıkaran hükümetler olduğunu bankaları batan bir ülkeden bu noktaya gelişte şu anda Cumhurbaşkanı olan ismin en büyük katkısı olduğunu anlattı.

"SORUMSUZLUK, TÜRKİYE'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜREMEZ"

Davutoğlu, "Kime neyi jurnalliyor. Bir anamuhalefet liderinin dünyada ekonomik dengelerin çok zor olduğu bir dönemde Türkiye'yi kimseye küçük düşürmeye hakkı yoktur. Türkiye'de kimsenin ayrıcalığı yoktur. Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrarın da teminatı Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir." dedi.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER" ÜYELERİNİN TÜRKİYE'YE GELİŞİ KONUSU

Davutoğlu, Müslüman Kardeşler üyelerinin Türkiye'ye getirilmesine yönelik soruya ise Türkiye özgür ve bağımsız bir ülke olduğunu, Uluslararası arenada hakkında sakınca bulunmayan kişilerin Türkiye'ye gelebileceğini bunda bir mahzur bulunmadığını söyledi. Davutoğlu, geçmişte dünyanın çok değişik ülkelerinden Türkiye'ye insanlar geldiğini bunlardan birinin de Troçki olduğunu hatırlattı. Davutoğlu "Her müracaat kendi içinde değerlendirilir ve ona göre karar verilir" ifadelerini kullandı.

TAMPON BÖLGE KONUSU

DAvutoğlu, "Türkiye'nin çevresindeki olağanüstü şartlar dolayısıyla güvenlik toplantısı yapıldı. Yarın da Çözüm süreci toplantısını yapacağız. Bugünkü toplantıda Cumhurbaşkanımıza yapılan toplantılarla ilgili bilgi arzedildi. Önümüzdeki günlerde ben Azerbaycan'a Cumhurbaşkanımız da New York'a gidecek. Bu ziyaretlerde ve bundan sonra atılacak adımları ele aldık. Sınırda kurumlarımızın atması gereken adımlar konusunu ele aldık. Türkiye'nin sadece suriye-Irak değil, Ukrayna gibi heran her şarta göre atılacak adımlar konusunu ele aldık. Türkiye Cumhuriyeti için, kendi güvenliği ve halkının güvenliği için yapılacak her türlü adımı atar ve gereken ne ise onu yapar." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Makedonya Ak Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

VATANDAŞ:

HADİ ORADAN YILDIRIM AKBULUT KOPYASI. SEN ANCAK PATRONUNUN ÇİZDİĞİ ÇEMBER İÇİNDE OYNAYABİLİRSİN.

23
35
yanıtYanıtla
çoban:

Allah aşkına cumhuriyet kurulalı şu chp nin memleket hayrına 1 çivisi varmı bilen varsa 1 örnek yazsın bende azcık olsun mutlu olayım.

30
14
yanıtYanıtla
mete:

pis ata sen adamın sorusuna cevap ver varmı yokmu

yanıt0
yanıt0
KÖYLÜ:

NE DERSENIZ DEYIN CHP KENDI KENDINI YOK EDIYOR

32
11
yanıtYanıtla
selim:

ahmet davutoğlu çok efendi bir insandır ister akp li olsun ister chp li olsun bukadar sakin bir insanı kızdırıyorsa kılıçtaroğluna topu atmak lazım

25
17
yanıtYanıtla
kurt bey:

türkiyeyi dünyanın gözünde küçük düşürmek isteyenlerle chp iş birligi yapıyor kılıçdar oglunu muhatap bile almayın bırakın kendi kendini yesin

31
9
yanıtYanıtla
kurt bey:

bu kılıçdaroglu nasıl kıvırıp efendilerine nasıl yaranacak onun hesabını yapıyor galiba verirkende agır verecek hesabı bu gidişle

23
14
yanıtYanıtla
Gercek:

Yola devam, degmez degersizleri adam yerine saymaya, Halk secimlerde kimin ne oldugunu defalarca göstermisti halen daha anlamiyor bu gezi Muhalefeti, ( nerelerde geziyorsa belli deyil )

19
15
yanıtYanıtla
SELİM01:

SİZLER TARİHİN EN BÜYÜK İHANETİNİ YAPIYORSUNUZ ÜLKEYE BIRAK HALEN CHP İLE UĞRAŞMAYI

9
23
yanıtYanıtla
YORGANCI CEMŞİT:

01 SELİM. . . nefret, insanlığınızı dahil herşeyinizi bitirmiş. . biraz vatanınızı düşünün artık. . haa kaos olsun istiyorsanız o başka. . . Ömrünüzün sonuna kadar dandik bir partinin peşinden gitmek zorunda değilsiniz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title