Haberler

Davutoğlu: Keşke Mümkün Olsa da Her Evliliğe Şahitlik Yapabilsem

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitinginde söylediği, 'Annenize, babanıza gideceksiniz; inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitinginde söylediği, 'Annenize, babanıza gideceksiniz; inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız' sözlerini değerlendirdi. Davutoğlu, "Bu kadar yankı yapacağını düşünmedim. Ama insani özden siyaseti koparanlar bunu farklı yönlere çekmişler. Böyle sıcak bir diyalog yapmam engel değil. Biz devletin tam da bu sert görünen yüzünü yumuşatmak için siyaset yapmak gerektiğini düşünüyoruz. Başka bir yerde de söyledim dünür başı olurum dedim sizin adınıza. Ama kız tarafı olurum dedim. Keşke mümkün olsa da her evliliğe şahitlik yapabilsem" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk ve Show TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şanlıurfa mitinginde söylediği, 'Annenize, babanıza gideceksiniz; inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız' sözlerinin farklı yönlere çekildiğini belirterek, "Bu kadar yankı yapacağını düşünmedim. Karşımda gençler vardı. ve sürekli sloganlar ile benim ile bir diyaloğa girmişlerdir. Ben de bütün ihtiyaçlarının karşılandığını anlatmak için yeni beyannamemizde gençlere yönelik vaatlere değindim. İş, AŞ hepsi olunca geriye eş kalırsa annenize, babanıza başvurun eğer mümkün değilse bizim yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa biz de yardım ederiz. Dedim. Ama insani özden siyaseti koparanlar bunu farklı yönlere çekmişler. Ben orada çeyiz hesabını da anlattım. Ama akademik hayatta benim öğrencilerim bilir. Çoğu zaman problemleri olduğunda kız tarafı eğer naz yaparsa gelip benden yardım isterler gider kızı isterdim. Bu insan hayatının en doğal bir parçası. Genleri görünce talepleri varsa karşılamak isterim. Hatta bir defasında iki genç evlenecek. Benim gidip istememi istediler. Gidip istedim. Böyle sıcak bir diyalog yapmam engel değil. Biz devletin tam da bu sert görünen yüzünü yumuşatmak için siyaset yapmak gerektiğini düşünüyoruz. Başka bir yerde de söyledim dünür başı olurum dedim sizin adınıza. Ama kız tarafı olurum dedim. Keşke mümkün olsa da her evliliğe şahitlik yapabilsem. Güzel başlangıçlardır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title