Haberler

Davutoğlu: İzmir'e, Başbakanlık Ofisi Açacağım (2)

Manisa KONGRESİNE KATILDI AK Parti Manisa İl Kongresi, Atatürk Spor Salonunda coşkulu bir kalabalıkla yapıldı.

Manisa KONGRESİNE KATILDI

AK Parti Manisa İl Kongresi, Atatürk Spor Salonunda coşkulu bir kalabalıkla yapıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı kongre için partililer erken saatlerden itibaren salonu doldurmaya başladı. Güvenlik görevlileri ve polis salonun etrafında ve girişinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Manisa 8 Eylül Stadına helikopterle inen ve Atatürk Spor Salonunun girişinde karşılanan Başbakan Davutoğlu, sloganlar eşliğinde salona girdi. Kongreye Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

ARINÇ DUYGULANDI

Başbakan Davutoğlu'ndan önce konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'nın kendisine siyasi olarak çok şey kattığını belirtti. Arınç, "Bu faal siyasi hayatımda belki de katıldığım son kongredir" derken zaman zaman duygulandı, gözyaşlarını tutamadı. Arınç, "Zor günler geçirmiştik. Geçmişte partilerimiz yüzde 3,5 alıyordu yüzde 7, yüzde 11 alıyordu. Yolumuzdan dönmedik. Allah bize en büyük zaferleri Ak Parti'de yaşamayı nasip etti. İlk mitingimizi yaptığımız Nisan 2002 tarihini hatırlıyorum. 3 bin kişiyle miting yaptığımızda, geçmişte bu muhteşem insan seli diye başlayan rahmetli hocamızı o mitingte andım. Acaba 3 bin kişi mi olacaktık yoksa binlerce kişi mi bizi karşılayacaktı? Kırtık tarafından gelmeden önce Hamalınkırı'ndan aşağı indik, bir sallandık buraya 10 kilometre. Yollarımız kesildi, insan seli vardı, araçlar gidemiyordu. Gözyaşları içinde rabbimize hamd ettim" dedi.

FETRET DEVRİNİ BİTİREN ŞEHİR

Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıktı. Davutoğlu Manisa'nın Osmanlı döneminde fetret devrini bitiren şehir olduğunu belirterek, "Bu kente doğup da kendisini Manisalı hissetmeyen gafildir. Manisa bize devlet ahlakını, onuru, tevazuyu öğretir. Neden Osmanlı şehzadelerini Manisa'ya gönderir. Osmanlı Manisa'da bir ruh maneviyat keşfetmiş. Devlet adamı olacak olanlar gitsin Manisa'nın önünde diz çöksün, ders alsın. Biz Manisa'ya kibirle, öfkeyle, nefretle gelmeyiz, tevazuyla geliriz. Manisa Osmanlı'nın fetret devrini bitiren şehirdir. 2001 yılında cumhuriyetimin en büyük fetreti yaşandı. Hükümet fiilen yoktu, toplanamıyordu. Milli Güvenlik Kurulu toplantıları hükümet toplantılarından daha çok takip ediliyordu. Çünkü MGK kararları uygulanıyordu. Bir lider ve hareket çıktı AK Parti kadroları yola çıktığında ülkede fetret vardı biz o fetreti bitirdik" dedi.

"KILIÇDAROĞLU MUHTAR OLABİLİR Mİ?"

Partililere "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtar olabilir mi?" diye soran Davutoğlu şöyle konuştu:

"Cumhuriyet çok fetret gördü. 27 Mayıs darbesi ile başbakanlar asıldı, bayrağı başkaları aldı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat bir fetret daha arkasından Sakarya'da olan depreme dahi müdahale edemeyen bir hükümet. 70 cente muhtaç olan bir devlet. Herkes elini vicdanına koysun ve şöyle bir düşünsün. 12 yıl bu ülkede herhangi bir siyasi kriz gördünüz mü? Onları da cunta ve paralel çete çıkardı. Onların karşısında AK Parti dimdik durdu. Geçmişte olmayan buydu. Biz ne tehditlere boyun eğdik ne kumpaslara. Bundan sonra devletin başına gelecek olan herkes önce Manisa'ya gelip devlet irfanı ve ahlakı alacak. Siyasi fetret öylesine ağırdı ki partiler arasında ihtilaf vardı. Bizim dönemde de fetret çıkarmaya çalıştılar. Kurucu genel başkanımızı siyasi yasaklı yaptılar. Çıkmadı çünkü bizim vefamız davamızadır ve verilen emanetedir. Yasakladıkları genel başkanımız muhtar bile olamaz dedikleri genel başkanımız, ülkemizin cumhurbaşkanı olarak geçen hafta muhtarları makamında ağırladı. Sormak lazım, aday olduğu yerde ikamet adresini bile bulamayan Kılıçdaroğlu, muhtar olabilir mi? Hukuki olarak olur da siyasi olarak ne kadar idare edebilir."

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAYA YÜZÜ YOK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yüzü ve cesareti olmadığı için cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmadığı öne sürdü. Davutoğlu, "Cumhuriyet mitingleri Danıştay saldırıları ile kumpas kurdular, sandılar ki AK Parti kadroları yılar ve dizlerinin bağı çözülür. AK Parti dağ gibi milleti de milli iradeyi de demokrasi de savundu, savunmaya devam edecek. Fetret devrinin tüm izlerini silmişken IMF'ye tüm borcu ödemişken 3'üncü havalimanını yapıyorken Gezi provokatörlerini sahaya çıkardılar istediler ki fetret olsun. Biz kimseye pabuç bırakmayız. Bu kez 17- 25 Aralık kumpası ve MİT operasyonuyla onursuzca ve haysiyetsizce kurulan paralel tuzakları harekete geçirdiler. Millet dedi ki 'ben bu ülkede fetret görmek istemiyorum' dedi. ve 30 Mart'ta AK Parti'ye 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdi. Kılıçdaroğlu neden Cumhurbaşkanlığına aday olamadı? Yüzü de yok cesareti de yok. Manisa'ya gelip devlet irfanı alan bir geçmişi de yok" dedi.

OKULLARA MANİSA ÜZÜMÜ DAĞITILACAK

Başbakan Davutoğlu, okullarda Manisa üzümü dağıtacakları müjdesini verirken Manisalı partililerden yüzde 60 oy ve 7 milletvekili çıkarmalarını istedi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Tarımda çiftçilerimiz mazot gübre desteklerimizi artırıyoruz. Organik tarıma özel destek veriyoruz. Manisa'da yeni müjdelerden nasiplenecek. Manisa'ya müjde vereceğim. Bizim yapmakta olduğumuz spor salonumuz ne zaman bitecek diye sordum. Haziran dediler. Miting için Manisa'ya geldiğimde salonu açacağız. Üzüm üreticilerimize müjde veriyorum. Milli Eğitim Bakanı'na gerekli talimatı verdim. Bütün okullarımızda sütle birlikte bereketli, şifalı Manisa üzümlerinin dağıtılması talimatını verdik. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz. Bütün okullarda sütle birlikte gençlerimizin çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için kuru üzüm dağıtacağız. Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız. Yine Manisa'mızın yakından takip ettiği bir konu Sabuncubeli Tüneli'ndeki ihale nedeniyle gecikmeyi ortadan kaldırıyoruz. Hazine kaynaklarıyla tüneli tamamlayacağız. Köprübaşında Dövüşbelen Barajı'nı tamamlayacağız. Yunus Emre Belediyemizin TOKİ ile birlikte yapacağı 5 bin konutluk projeyi devreye sokuyoruz. 12 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık, helal olsun. Demirci Devlet Hastanesi'ni yakında açacağız. İzmir- Ankara hızlı treni ile Ankara- Manisa arası üç saate inecek. İzmir- İstanbul Otoyolu hizmete girdiğinde 3.5 saatte İstanbul'a gidilecek. Allah Soma'ya bir daha böyle bir acı göstermesin. Manisa'dan Haziran'da çok iyi bir sonuç bekliyoruz, en az yüzde 55 ama yüzde 60 almaya hazır mıyız? Manisa'dan en az yedi milletvekili almaya hazır mıyız? Manisa'nın her ilçesine köyüne mahallesine giderek yüzde 60'ı aşmak için seferber olmaya hazır mısınız? Biz de Manisa'ya hizmet etmeye hem hazırız hem kararlıyız."

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından İl başkanlığı seçimi yapıldı. 480 delegenin katıldığı seçimde il başkan adayı Zülfikar Gürcan il başkanı seçildi. Başbakan kongrenin ardından Manisa Valiliğini ziyaret etti. - Kongresi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title