Haberler

Davutoğlu: İlk Darbeyi Demirtaş Vurdu

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, "Sürece ilk darbeyi Demirtaş vurdu. Grupta 2-3 dakika konuştu. Cumhurbaşkanını hedef aldı. Biz onların daha siyasi olmasını istiyoruz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum ve Sivas mitinglerinden sonra Ankara'ya dönüşte, Ana uçağında programını takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Devlet-HDP görüşmeleri vardı. Şimdi ne oldu? sorusuna cevap verdi. Davutoğlu, "Orada provokasyonu yapan, sürece ilk darbeyi vuran Selahattin Demirtaş oldu. Grupta 2-3 dakikalık konuşma yaptı. Doğrudan Cumhurbaşkanımızı hedef aldı. Biz HDP'nin daha fazla siyasileşmesini istiyoruz. HDP'ye soru yöneltirken bile demokratik siyaset içinde kalın ve demokrasinin gereğini yapın diye söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Başka yerde mücadele birkaç parti arasında geçiyor ama Doğu'da ve Güneydoğu'da seçim yarışı bizim ile HDP arasında" diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

"BASKI KURMA ÇABASI"

"Ağrı'dan sonra Erzurum ve Van'da adaylarımıza saldırdılar. HDP'nin Ankara'daki binasına saldırı olduğu gün ben kınadım. Mitingde de şiddetten uzak, kazasız belasız seçim kampanyası diledim. Ama HDP'de hâlâ bir sağduyu çağrısı yok. Alanda hâlâ bir baskı kurma çabası var. Ancak baskıyla sonuç alabileceklerini düşünüyorlar. Konuşmaya başlayınca barışçıl bir dil ama alanda öyle değil.

"ALGI OPERASYONU YAPILDI"

Her seçimde bir imaj, bir algı operasyonu yapıldı. 2002'de Genç Parti. 2007 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası, Erkan Mumcu'lar, Mehmet Ağar'lar vs... 2011 seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu'nun kendisi bir algı operasyonuydu. Kaset çıkarıldı. 'Gandi', 'Dünyanın en dürüst adamı' gibi bir profil çizildi. Tutmadı. Şimdi HDP. Bunların iş birlikçileri değişir. Mesela şimdi paralelciler. Yoğun bir temas trafiği var, paralelcilerle ile HDP arasında.

"HEPSİ İÇİNDE"

'Şerler defola' derken sadece HDP için değil, hepsi için söyledim. Uluslararası medyada da uzantıları var. Türkiye içinde belli entelektüel gözüken bir grup var. Bağlantı içindeler. AK Parti'nin kullandığı gücü manipüle edemeyen çevreler. Bunların hepsinin içinde olduğu bir süreç bu.

"İLK DARBEYİ DEMİRTAŞ VURDU"

(Devlet-HDP görüşmeleri vardı. Şimdi ne oldu? sorusu üzerine) Orada provokasyonu yapan, sürece ilk darbeyi vuran Selahattin Demirtaş oldu. Grupta 2-3 dakikalık konuşma yaptı. Doğrudan Cumhurbaşkanımızı hedef aldı. Biz HDP'nin daha fazla siyasileşmesini istiyoruz. HDP'ye soru yöneltirken bile demokratik siyaset içinde kalın ve demokrasinin gereğini yapın diye söylüyoruz. Bunun gereği de her türlü şiddete karşı çıkmaktır. Çözüm süreci her halükârda devam eder, seçim sonucu ne olursa olsun çözüm sürecini devam ettirmeye kararlıyız.

"KARŞILIĞI YOK"

(HDP'nin din derslerinin kaldırılması, Diyanet'in kapatılması vaatleri) Türkiye'de bunun karşılığının olması mümkün değil. Radikalleşmenin ve El Kaide benzer yapılanmanın olmamasının garantisi eğitim sistemimiz içinde din eğitiminin yeridir. Dini eğitimi siz veriyorsanız başka kaynaklara ihtiyaç kalmaz. Paralel yapı örneğinde de gördüğümüz gibi, dini hayatın kontrolsüz olması durumunda, 20 Diyanet çıkıverir. Alevilerin taleplerinin ele alınması bu kurumların tasfiyesi anlamına gelmez .

'NEREYE GİTTİ O ALKIŞ'

Yeni sürprizlerle çıkacağız. Öyle bir anda saman alevi gibi parlayıp sönecek bir kampanya yapmıyoruz. Milletçe alkışlamaları ne kadar tutarsa CHP'nin vaatleri de o kadar tutar. Milletçe alkışlıyorlardı, nereye gitti o alkış, kampanya. 'Dünya bizi alkışlıyor, CHP yeni fark etmiş' dedim. CHP'nin Kartal mitingi bizim mitinglerin yanında panayır kalır. Bunlar oryantalist tipler. Avrupa'da tutacağı düşündükleri bir şeyi deniyorlar.

'KOALİSYON İHTİMAL DIŞI'

İlk mitinglerde beklediğimi buldum. 81 ilde miting yapan bir tek biz varız. MHP, 25-30 ile gidemez durumda. CHP Konya'da miting yapsa ne olur yapmasa ne olur. HDP'nin Türkiye'nin geri kısmında büyük şehirler hariç esamesi okunmuyor. Birinci parti oluruz. Koalisyon diye bir şey Türkiye'de söz konusu değil. İhtimal dışı." (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Erzurum Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (50)

eski chpli yeni hdpli:

kendinde gram akıl yok bide millete akıl vermeye çalışıyor

55
4
yanıtYanıtla
tavsiye..:

AKP nin yüzde 45-48 alacağını herkes biliyor ama yinede kazanamazsın diyorlar. . . komiksiniz. . . İktidar yine halkın seçtiği AKP olacak. . .

13
45
yanıtYanıtla
diyarbekir:

kurban ol sen selahhattın demirtaşa bugun o kulktukta oturuyorsansa ve turkıyede bır ırak ve surıye degılse dua et selahattın demırtaşa

37
2
yanıtYanıtla
kurt:

LİDERRİM AHMET HOCAYA SELAM YOLA DEVAM

3
35
yanıtYanıtla
M dMobil-IOS:

Vay demirtas vay ne büyük adamsın maşallah kimyalarını buzdun

34
4
yanıtYanıtla
metemobilWeb@haberler.com:

Türkiyede başkanlık olmaz hele hele erdoğan gibi taraflı birinin başkanlığı hiç olmaz.muhtar bile köyde tarafsızdır hele tarafsız olmasın ıslak odunu yer beline köy meydanında.

32
4
yanıtYanıtla
akplimobilWeb@haberler.com:

üç.kere Size oy verdim ama bu yalanlarsınız kanmayacam... Biliyorum ahirette Size verdiğim oylar benden hesap soracak bu kez istemeye istemeye hdp diyeceğim

33
2
yanıtYanıtla
HIZLIVEPSİKOPAT:

NE OLDU DAVUTOĞLU SİYASİ GELECEĞİN ENDİŞE ALTINDA SANKİ SANA OY VERİRSEM ELİM KOPSUN EMİN OL İNADINA HDP

29
6
yanıtYanıtla
kürt-ypg:

zorluyorlar akp i oyum hdp

25
3
yanıtYanıtla
DERSiM li 62Mobil-ANDROID:

hayirdir kucuk eniste sizi cok yusuf yusuf gordum.. seni baskan yaptirmayacagiz tayyip....oylar HDP ye.....

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title