Haberler

Davutoğlu Hükümet Programını Açıkladı! Askere, Polise, Öğrenciye Müjde

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. hükümet programını açıkladı. Programda, askerleri, taşeron işçileri, öğrencileri, polisleri, asgari ücretlileri ilgilendiren müjdeler var.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet programını açıkladı. Programda seçim sürecinde dikkat çeken asgari ücret, kıdem tazminatı, taşeron işçiler, polislerin ek göstergeleri gibi konulara öncelik verildiği dikkat çekti.

İŞTE 64. HÜKÜMETİN PROGRAMI

Ahmet Davutoğlu'nun programına gerçekleştirilmesi hedeflenen ekonomik programda öne çıkan maddeler şöyle oldu:

"Düşük düzeyde maaş alan emeklilerin gelir seviyesi alınacak tedbirlerle yükseltilecek. Bu çerçevede; Temmuz ayında emekli maaş­larına rutin olarak yapılan artıştan sonra maaşı 1.000 liranın altın­da kalan SSK ve Bağ-Kur emeklileri seyyanen 100 lira zam yapıldı. Maaşı 1.000 lira ile 1.100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da 1.100 liraya tamamlandı. Bu artıştan emeklilerin yaklaşık yüzde 55'inin istifade etmesini sağlandı. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de önü­müzdeki dönemde yıllık ilave 1.200 TL verilecek.

-Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sos­yal taraflarla diyalog içinde gerekli düzenlemeleri yapılacak

- Yabancıların çalışma izinleri ile ilgili süreçleri basitleştirilecek.

- Ticari faaliyette bulunan emeklilerden kesilen ayda yüzde 15 ora­nında Sosyal Güvenlik Destek Primi'ni yüzde 10'a indirildi. 630 binden fazla emeklimizin yararlandığı bu düzenlemeyle emeklilerimizin aylık­larına ortalama en az 50 liralık ayrıca bir artış sağlandı. Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Bağ-Kur Sigortalısı olan esnafımızın emekli ay­lıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi'ni önümüz­deki dönemde tamamen kalkacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 1300 LİRA TEKLİF EDİLECEK

-Önümüzdeki yıl için asgari ücretin 1.300 TL'ye yükseltilmesi yönünde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na teklif sunulacak. Yapılan işin teh­like sınıfına göre, asgari ücrette farklılaştırma sağlanacak.

-51 ilde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki İşveren Sigorta Pri­mi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldırılacak. Bu imkândan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlanacak.

MUHTARLARIN MAAŞI DA ARTACAK

-Muhtarlarımızın 950 TL olan maaşını 1.300 TL'ye yükselecek.

-65 yaş aylığı alan yaşlılarımızın kimin yanında yaşarsa yaşasın kesinti olmadan maaşını almasını sağlanacak.

POLİSLERLE İLGİLİ EK GÖSTERGELER ARTACAK

-Polislerin 2200 olan ek göstergeleri 3000'e çıkacak. Polislerin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artacak. Böylece maaş­larında 240 lira ile 580 lira arasında artış olacak.

UZMAN ERBAŞLARIN EK GÖSTERGELERİ DE ARTACAK

-Uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkacak.

ER VE ASKERİ ÖĞRENCİLERİN HARÇLIĞI ARTACAK

- Er ve Erbaşların harçlığını 30 liradan 100 liraya yükselteceğiz. Askeri öğrencilerin harçlığı da 400 TL olacak. Astsubay emeklilerinin 2003 öncesi ve sonrası oluşan farkın kapatılmasına yönelik intibakları sağla­nacak.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI ETKİNLİĞİ ARTIRILACAK

-Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan gelir testi sistemi ve buna bağlı Genel Sağlık Sigortası Primi ödemeleri gözden geçirilecek ve siste­min etkinliği ve verimliliğini artırılacak.

-İstihdam edilmeleri halinde, sosyal destek alan vatandaşların sigor­ta primi işveren desteğini devlet tarafından karşılanacak.

- TOKİ eliyle emeklilerin uygun koşullarla konut sahibi olması sağlanacak.

MERKEZ BANKASI VURGUSU

-Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya de­vam edecek.

TASARRUFA ÖNEM VERİLECEK, ALTIN BANKACILIĞINA ÖNEM VERİLECEK

-Uzun vadeli tasarrufları teşvik etmek üzere, özel amaçlı tasarruf meka­nizmaları geliştirilecek.

-Altın bankacılığı başta olmak üzere, altın şeklinde tutulan tasarrufların sisteme çekilmesi için çeşitli mekanizmalar geliştireceğiz.

BES'TE KESİNTİ ORANLARI ULUSLARARASI DÜZEYE GÖRE BELİRLENECEK

-Bireysel emeklilik sisteminde kesinti oranlarını uluslararası düzeylere yaklaştıracağız ve sistemde "otomatik katılım sistemi" pilot çalışması yapılacak. Hayat sigortalarının ve uzun süreli (bir yılı aşan) özel sağlık sigortalarının geliştirilmesini sağlanacak.

-Kamuoyuna yönelik genel bir tasarruf çağrısı kampanyası yürütülecek.

ÇİFTÇİLERE YEMDE KDV KALDIRILACAK, KARŞILIKSIZ DESTEK VERİLECEK

- Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırılacak.

-Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek.

GAP'A ÖNEM VERİLECEK

-GAP'ta büyük oranda tamamlamış olan ana kanallar sonrasın­da şebeke inşaatlarına daha da hız verilecek. Orta vadede, GAP sula­malarının tamamı olan 10 milyon 580 bin dekarın tamamını sulamaya açmak hedefleniyor. Sulamalar tamamladığında GAP, gıda üreten ve dünyaya ihraç eden bir 'üretim ve ihracat merkezi' haline gelecek.

TANAP VE TAP TAMAMLANACAK

-Azerbaycan ile hükûmetler arası anlaşmayla imzalanan, Trans-A­nadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'ni bu dönemde hayata geçirilecek.

-Trans Adriatik Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle (TAP) doğalgazın Yu­nanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya'ya ulaşması, Irak-Türkiye Do­ğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle de Türkiye ve Avrupa için gaz alışı gerçek­leşmesi hedefleniyor.

ARTVİN BARAJI TAMAMLANACAK

-270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 3'ncü yüksek barajı olacak Artvin Yusufeli Barajı'nı tamamlanacak.

MEGA ULAŞIM PROJELERİ HAYATA GEÇECEK

- İstanbul Boğazı'nın altından iki defa tünel yapmak yerine dünyada bir ilk olmak üzere tek geçişte tek tünel halindeki karayolu ve metro geçişlerini kapsayan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni tasarlandı. Günde 6,5 milyon vatandaşın kulla­nacağı toplam 9 farklı raylı sistem birbirine bağlayacak, Boğaziçi ve Fa­tih Sultan Mehmet Köprülerinin trafiğine nefes aldıracak projenin YİD modeli ile yapımına başlanacak.

KANAL İSTANBUL PROJESİ DEVAM EDECEK

-Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Proje­si'nin çalışmalarına devam ediyoruz.

- Ankara ve İstanbul arasını 1,5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesi, YİD modeliyle, etaplar halinde gerçekleştirmek üzere proje çalışma­ları başlatıldı.

ŞEHİRİÇİ PROJELER TAMAMLANACAK

- Başta İstanbul olmak üzere raylı sistem yatırımlarına hızla devam ede­ceğiz. Ankara'da Tandoğan-Keçiören, AKM-Gar-Kızılay, İstanbul'da Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Ümraniye-Dudullu, Kartal-Kaynarca, Ka­bataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey, Bakırköy-Kirazlı, Kaynarca-Sabiha Gökçen, Marmaray Raylı Sistem Projelerini, Antalya havalimanı-expo, projelerini tamamlanacak.

BİLİM DESTEKLERİ OLACAK

-Her yıl 100 milyar TL'yi aşan kamu alımları, Ar-Ge ve yenilik fa­aliyetlerine katkı sağlayacak; yeniliği, yerlileştirmeyi, teknoloji trans­ferini ve yenilikçi girişimciliği teşvik edecek etkili bir politika aracına dönüştürülecek. Bu kapsamda kamu alımlarında orta-yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerindeki yerli firmaların payını artıracağız. Uluslararası doğrudan yatırımları daha fazla cezbedeceğiz.

4.5G ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILACAK

-4,5 G mobil elektronik haberleşme hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlanacak. 4,5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına yönelik Ar-Ge çalışmalarını ve ekipmanlarının yurt içinde üretilmesini teşvik edilecek. 5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge ça­lışmalarını desteklenecek.

YERLİ CEP TELEFONU ÜRETİLECEK

-Bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümlerin yaygınlaşmasında elektronik sektörünün üretici olarak yer almasını destekleyeceğiz. Yerli cep telefonu üretilmesini sağlayacağız."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu İstanbul Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (344)

ÖĞRETMEN-POLİSMobil-ANDROID:

Öğretmenlik mezunuyum atanamadığım için polis oldum. Objektif bir yorum yapcam polis ayda gece-gunduz en az 240 saat çalışır bazı önemli olaylarda 360 saate kadar, olağanüstü (gezi parki, kobanı vb. ) olaylarda ise 500 saatten fazla çalışır. 1 ay ise 720 saattir. Bu durumda polis su anda 3000 TL ocaktan sonra ise 3500 alacaktır. Ek ders olmadan bir öğretmen ayda 60 saat çalışır ve 2300 TL alır. Ayrıca polis plan program yapamaz izne gitse izinden çağrılabilir amiri istediği zaman göreve çağırabilir, yorumlarinizi lütfen bunları göze alarak yapın. Yarın öğretmen olacaksın deseler koşa koşa giderdim

88
2
yanıtYanıtla
yunus:

öğretmenler atanmak için o kadar çile çekiyor ama ayda yılda bir kez maçlarda güvenlik görevi yapan polisler yatarak para kazanıyorlar. Her şeyin başı eğitim ama türkiyede haksızlık diz boyu.

1
64
yanıtYanıtla
vay bee:

Polis yine kaptı zammı . Yeni öğretmen 2400 alacak yeni polis zamla 3900 -4000 oh ne ala. Niye okadar üni. okuduk biz bee hay kafamiza.... İşte öğretmene verilen değer ....

13
51
yanıtYanıtla
Derya:

valla sen üç ay yatış yaparken polisler askerler şehit oluyordu

yanıt2
yanıt1
Polissss:

Sen polisle ayni işimi yapiyosun bak gunlerdir onlar aileleri ne cekiyor ogretmenler hep rapor aldilar doguya gitmiyorlar olay var diye ayrica yilin yarisinda calisiyorsunuz yarisini tatille geciriyorsunuz senin okudugun universiteyi onlarda okuyor

yanıt1
yanıt1
Muhaliff:

3900-4000 mi ya ne ictiniz siz ya

yanıt4
yanıt0
Abdullah:

Sen haftada en fazla 35-40 saat çalışıyorsun.. polis, haftada en az 50-60 saat çalışıyor ve senin gibi yılın yarısında tatil yapmıyor. Bayramda seyranda ailesinin yuzunu goremiyor. Gecesi ayrı bir dert gunduzu ayrı bir dert..

yanıt1
yanıt0
.:

Gerzek polis asker Ünı okumuyo mu

yanıt2
yanıt0
öğretmen:

asker ve polise defalarca ekonomik destek verildi. bu güzel. ancak her seferinde öğretmen unutuldu, şimdi yine öğretmen yok. özlelikler öğretmenler yok.

13
34
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

BİZ EMEKLİLER YİNE HESAPTA YOK. KANDIRILDIK MI NE ?

4
41
yanıtYanıtla
Tüm 344 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title