Haberler

Davutoğlu: "Hırsız, Araklama Fikirlerle Bu Yola Çıkılmaz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Tokat mitingi- Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)-"İntihal fikirlerle, hırsız, araklama fikirlerle bu yola çıkılmaz. Biz ona güzel bir ders veririz ama vaktimiz yok. Onun için bir öğrencimizi görevlendireceğiz, bu Kılıçdaroğlu'na 'Merkez ülke ne demek?

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin Tokat mitingi- Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)-"İntihal fikirlerle, hırsız, araklama fikirlerle bu yola çıkılmaz. Biz ona güzel bir ders veririz ama vaktimiz yok. Onun için bir öğrencimizi görevlendireceğiz, bu Kılıçdaroğlu'na 'Merkez ülke ne demek?' bir staj verecek, staj. Sonra gelip konuşsun" AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim Van'da, Siirt'te, Erzurum'da, Ağrı'da milletvekili adaylarımız saldırıya uğruyor. Bunlardan çıt yok. Onların her saldırıları arasında biz kınıyoruz. Bu tür iftiralarla seçim sürecine kimse gölge düşürmeye kalkmasın. Bizimle yarışacak olan mertçe yarışsın" dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun milletten kopuk olduğunu belirten Davutoğlu, "Sayın Bahçeli aynı şekilde belli şehirlere gidip, milliyetçilik dersi veriyor. Diyor ki, 'Davutoğlu, doğuda Mele Ahmet, Osmaniye'de, batıda Yörük Ahmet.' Eksik söylemiş. Erzurum'da da Dadaş Ahmet'im, Sivas'ta Yiğido Ahmet. Aydın'a gittim, 'Efe Ahmet' dediler. Elazığ'a gittim, 'Gakkoş Ahmet' dediler. Burada 'Ey 15'li Ahmetiz' Kafkaslı kardeşlerimle buluştuğumuzda Şeyh Şamil'in torunuyuz, Balkanlar'da Evlad-ı Fatihan çocuğuyuz" diye konuştu.-"Araklama fikirlerle bu yola çıkılmaz" Türkiye'nin 2001'de kendi piyade tüfeğini bile yapamadığını, dışarıdan aldığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Tankını yapamıyordu. Dışarıdan alıp, İsrail'e tamir ettiriyordu. Şimdi Türkiye kendi tankını yapıyor mu? Kim yapıyor? Türkiye kendi Atak Helikopterini yaptı mı? Kim yaptı? Türkiye bu semalarda kendi savaş uçağını uçuracak mı? Kim yaptı? Türkiye kendi savaş gemisini yapıyor mu? Kim yaptı? Kendi uzay ajansımızı kuruyor muyuz? Kim kuruyor'Kendi TÜRKSAT uydularımızı gönderdik mi? Kim gönderdi? Kendi milli aşımızı yapıyor muyuz? Kim yaptı? Söylemenin vakti, onlar konuşur."Bunun üzerine miting alanındaki vatandaşlar "AK Parti yapar" karşılığını verdi."İntihal fikirlerle, hırsız, araklama fikirlerle bu yola çıkılmaz" diyen Davutoğlu, "Biz ona güzel bir ders veririz ama vaktimiz yok. Onun için bir öğrencimizi görevlendireceğiz, bu Kılıçdaroğlu'na 'Merkez ülke ne demek?' bir staj verecek, staj. Sonra gelip konuşsun" ifadesini kullandı.İktidara geldiklerinde Türkiye'nin sadece 166 dış temsilciliği olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Şimdi 226 dış temsilciliğimiz var. Dünyada en fazla temsil edilen 6'ıncı ülkesiyiz. İşte merkez ülke olmak, bu demek Kılıçdaroğlu. Türkiye'yi dünyada bilinir kim kıldı? Al bayrağı 226 merkezde kim dalgalandırdı? Orhun Anıtları'nı kim yaptı? Gül Baba Türbesi'ni kim restore ediyor? Saraybosna'yı, Semerkant'ı, Kerkük'ü, Kudüs'ü, Somali'yi kim tanıtıyor, onarla kim kader birliği yapıyor? İşte bizim davamız budur. Bizim davamız, al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaktır. Biz davamız, milletimize en iyi şartları sağlamaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title