Haberler

Davutoğlu Sert Çıktı: Askerin Basına Konuşmasına Gerek Yok

Güncelleme:

Davutoğlu, askerin bedelli konusunda kaygısı olduğu haberlerine "Askeri kaynakların herhangi bir konuda kaygıyı iletmek için basına konuşmasına gerek yoktur." yanıtını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan ziyareti öncesi havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, bedelli askerlikte askeri yetkililerin endişe taşıdığı iddiası ile ilgili olarak "Genelkurmay başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Askeri kaynakların herhangi bir konuda kaygıyı iletmek için basına konuşmasına gerek yoktur" dedi.

İşte Davutoğlu'nun bedelli askerlikle ilgili askerin endişe taşıdığıyla ilgili soruya verdiği cevap:

Ben gazetelerimizde iç ve dış kaynaklara istinaden yapılan haberlere mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay başbakanlığa bağlıdır. Kaygı iletmek için basına konuşmasına ihtiyaç yoktur. Herkesin öğrenmesi gereken bir şey var, bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmeli. Türkiye'de işleyen sağlıklı süreçler vardır. Kurumlar arası istişareler yapılır. TSK'nın çok açık bir tutumu var. Kaynak çıkıp kendisi konuşur. Bu tür haberlerin belki dikkat çekici haber geleneği vardır.

"OLUMLU KANAATLER İFADE EDİLDİ"

YAŞ'ta bu konu görüşüldü. Bana brifingler verildi. Savuma bakanımız tarafından bilgiler aktarıldı. Bu çerçevede yaş'ta konu ele alındığında zaten genel bir perspektifle bu konuda olumlu kanaatler ifade edildi.

"ASKERİ KAYNAĞIN BASINA KONUŞMASINA GEREK YOK"

Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla Türkiye demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var; bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir.

"REFORM SÜRECİNDEN GEÇİLİYOR"

Silahlı kuvvetlerimiz büyük bir reform sürecinden geçiyor. Etkin bir silahlı güç olma niteliğiyle dünyanın en saygın kurumlarındandır. Aldığımız iki karar var. Teknoloji yoğun bir nitelik kazanarak artırılması, ikincisi sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili düzenleme zaten çok geniş bir asker alım imkanı sağlıyor.

O düzenleme Meclis'ten geçecek. O da mesleği askerlik olan geçişin kademeli adımlarını temsil ediyor.

Yaş ile ücret Bakanlar Kurulu'nun takdirindedir, toplandık ve bu kararı aldık. Bu tür anonim atıflarla yapılan habere itibar edilmemelidir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (65)

En yukarın en aşağıyaMobil-ANDROID:

Sizinde bu kadar konuşmanıza gerek yok ama maşallah dedikoducu bayanlar gibi dır dır susmuyosunuz..

28
5
yanıtYanıtla
mhpmobilWeb@haberler.com:

Milleti asker koruyor bunlarda fırça atıyor neden korkuyr asker bunlardan ytr artik akpkk ülkeyi mahvetti

18
12
yanıtYanıtla
cCcÇEVİKYAYcCcmobilWeb@haberler.com:

Şu akp den bi kurtulaydik Türkiyeyi ne Hale getirdi bu haramzadeler...

25
4
yanıtYanıtla
emre sağMobil-ANDROID:

sayın başbakan şimdi de genel kurmayın basın sözcülüğüne mi başlamış. müsaade edin de genel kurmay kendi fikrini kendisi açıklasın.

26
1
yanıtYanıtla
Anla:

Sizin kimseye karsi sayginiz yok. Ne insanlarimiza, ne hukuga, ne polise, ne askerimize. hele kadinlara karsi hic yok. Ne ahlaksiz yaratiklarsiniz yarabbim. Kimsenin görüsü sizi ilgilendirmiyor.

25
1
yanıtYanıtla
analistmobilWeb@haberler.com:

Bizim köyün muhtarı kadar saygı duymuyorum sana

20
6
yanıtYanıtla
GM:

kukla

21
4
yanıtYanıtla
AKP YANDAŞ:

YAYIN YASAĞI K0YUN

19
4
yanıtYanıtla
Hur52:

Askeryenin Patronu olarak kendi kurumunu korumak onu gorevi normaldir. Hukumetin istedigide asker sayisini azaltmak oda hakli cunku 1970 li yillarin piyade tufekleri var halen askeryede. Modern silahlarla donatilmak istiyorsak asker sayisini dusurmesi lazim. zamani gelince vatani savunmasini bilen insanlariz biz.

13
10
yanıtYanıtla
kasimpasali:

Koskoca ordunun basini milletin onunde pacavraya cevirdiler, ya onbasi Nejdet sunun azina bir dipcik geciremiyomusun cenesi kapansin

16
6
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title