Haberler

Davutoğlu'dan Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm süreci makul bir çizgide ilerlerken, vatandaşlarımız huzur ve refahın tadını çıkarırken, bölgeye yatırım ütüne yatırım yapılırken yüzünü teröre çevirenler yaptıklarının hesabını hiçbir zaman veremeyeceklerdir ama biz onlardan bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm süreci makul bir çizgide ilerlerken, vatandaşlarımız huzur ve refahın tadını çıkarırken, bölgeye yatırım ütüne yatırım yapılırken yüzünü teröre çevirenler yaptıklarının hesabını hiçbir zaman veremeyeceklerdir ama biz onlardan bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasa konusunda yapılacak çalışmalara işaret ederek, "TBMM çatısı altında güçlenen ortak irade bir kez daha ortaya koymuştur ki Türkiye, cunta yapımı bir anayasa ile daha fazla yol alamaz, almamalıdır. Çözüm isteyen herkes kabul eder ki devleti milletten sakınan, vatandaşın hukukunu esas almayan, buyurgan bir anayasa Türkiye'in anayasası, yol haritası olamaz. Temel önceliğimiz darbe zihniyetiyle hazırlanmış anayasa yerine demokratik bir anayasadır. Milletten güç almayan bir anayasa Türkiye'nin anayasası olamaz. CHP ve MHP Genel Başkanları Genel Başkanları ve Meclis Başkanımızla ilk görüşmemizi yaparak yeni anayasa sürecini başlattık. Meclisteki bütün artiler, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini belirlediler. Bugün ben de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na seçilmiş arkadaşlarımızla grup toplantısı sonrası biraraya gelecek, ayrıca akşam MYK'mızda bu çalışmaları arkadaşlarla değerlendirme imkanı bulacağız. Partimizde çalışma ekipleri kuracağız. Meclisteki her parti ve hatta her milletvekilinin hepimizin Türkiye'ye yeni anayasa borcu var. Bütün partilerin de bu sorumluluk anlayışıyla konuya sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Terör saldırıları nedeniyle aksayan eğitim faaliyetlerinin telafi edileceğini anlatan Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime ara vermek durumunda kalan öğrenciler için telafi eğitimine başlayacağını ifade etti. Bu çerçevede her bir öğrencinin velisinden iznin alındığını belirten Davutoğlu, ilk aşamada yaklaşık 15 bin öğrencinin telafi eğitimi aldığını dile getirdi. Öğrenci ve öğretmenler için rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinin sunulacağına dikkati çeken Davutoğlu, her türlü adımın atılacağını ifade etti. Bu olumsuz süreecin telafisi için desteğini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, "Allah'ın izniyle sizlerle birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok. Çocukların eğitimi için mücadele eden aileler, velilere, öğretmenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Terörist hayata, cana, huzura düşmandır, ne kadar acımasız olursa o kadar başarılı olacağına inanır. Okul bahçesine bomba atacak kadar bunlar merhametten, vicdandan yoksundurlar ve sadece nefret diliyle konuşmaktadırlar. Bu nefret dilinin adı PKK'dır. Okul bahçesindeki öğrencilere bomba atacak kadar insanlıktan çıkmış bu zihniyet mutlaka kaybedecektir. Bugün terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların amacı, bu insanlık dışı zihniyeti bu ülkeden kökten söküp atmaktır. Çözüm süreci makul bir çizgide ilerlerken, vatandaşlarımız huzur ve refahın tadını çıkarırken, bölgeye yatırım ütüne yatırım yapılırken yüzünü teröre çevirenler yaptıklarının hesabını hiçbir zaman veremeyeceklerdir ama biz onlardan bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Silopi'de hayat normale dönmeye başladı. İnşallah bu bahar Türkiye'nin her yerinde terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır. Bu ülkenin her köşesinde güvenliği sağlayacak, huzuru ve güvenliği tahkim edeceğiz."

Davutoğlu'nun bu ifadeleri üzerine grup salonundan 'Kahrolsun PKK' sloganları yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bu haftaki grup toplantısında Meclis sıralarında yer aldı. AK Parti'ye Isparta, Afyon ve Yozgat Belediye başkanlarının katılımı oldu, Başbakan Davutoğlu bu isimlere parti rozetini taktı. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de grup toplantısında yer alan isimlerdendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title