Haberler

    Davutoğlu: Daha Şişli'yi Yönetemiyorlar

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin elindeki Şişli Belediyesi'nde yaşananları değerlendirip, "Daha Şişli'yi yönetemeyen Türkiye'yi nasıl yönetsin" diye konuştu.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rize'deki AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında 'fitne çıkarmaya çalışmak'la suçladı. Başbakan, "Sayın Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde benimle Cumhurbaşkanımız arasında fitne çıkarmaya çalıştı. "Bizim Cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamadı siyasetle bitmez. Ölümle de bitmez. Bu dünya ahiret kardeşliğidir" dedi.

    " Şişli'yi yönetemeyen Türkiye'yi nasıl idare etsin?"

    Davutoğlu, Şişli Belediyesi'nde Beldiye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki gerginliği değerlendirdi. Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 'Biz de Türkiye'yi idare ederiz demişti. Allah göstermesin. Şişli'de yaşananlardan sonra 4 dakika ülke yönetiminde olsalar, birbirilerini tehdit ederler. Daha siz Şişli'yi idare edemiyorsunuz. Şişli'yi idare edemeyenler nasıl milletten oy isteyebilirler? Farklı düşünceleri var diye bir milletvekilini istifa ettirdiler" diye konuştu.

    "Kirli oyunlar"

    Davutoğlu, Gülen Cemaati'nin kendilerine karşı siyasi partilerle işbirliği yaptığını savunurken de, "Bu ülkede siyastte kaybeden partiler kirli oyunlar içine girdiler. CHP, HDP acaba yeni bir koalisyon oluşturabilir miyiz? Hepsi bir araya gelseler ve arkalarındaki paralel çete harekte geçse bizim hareketimizi durdurabilir mi?" diye sordu.

    "AB hemen pazar günü açıklama yaptı"

    Başbakan, 14 Aralık'ta medya ve poliste Cemaat'e yönelik operasyona yurt dışından gelen eleştirilere de tepki gösterdi. AB'nin tatil günü olan pazar günü hemen açıklama yaptığını ama başka bir konu olsa karar alma süreçlerinin haftalarca sürebileceğini belirtti. "Konuyu saptırarak, sanki basına dönük bir operasyon yapılıyormuş gibi bunu dünyaya şikayet edenler ve bu şikayet üzerinden Türkiye'yi dışarda mahkum etmek isteyenler bilsinler ki Türkiye her açıdan özgürlükler ülkesidir, demokratik özgürlüklerin korunduğu bir ülke olmaya devam edecektir" dedi.

    "Kimse hesap veremez değil"

    Başbakan Davutoğlu, "Basın mensupları, toplumda hiç kimse hesap veremez durumda değildir. Türkiye'de milli iradeye karşı her tuzağın, kumpasın hesabı sorulacaktır. Emniyet ve yargıda gizli yapılanmalarla vatandaşlarımızın hakkını gasp edenlerden bunun hesabı sorulacaktır" diye konuştu.

    "Durdurabildiler mi?"

    Davutoğlu, partisinin 2004'ten beri birçok kez engellenmeye çalışıldığını savunurken, "Kıbrıs müzakerelerini yaparken 'genç subaylar rahatsız' manşetleri attılar. 2004 mahalli seçimlerine bu manşetlerle girdik. Zaferle çıktık" dedi. Davutoğlu, 27 Nisan'daki Genelkurmay Başkanlığı açıklamasını hatırlatıp, "E-muhtıra verildi. Durdurabildiler mi? Adından başka cumhurla hiç alakası olmayan Cumhuriyet mitingleri yaptılar. 2007 seçimlerinde demokrasi tarihlerinde en büyük oyu alıp yolumuza devam ettik" diye konuştu. Ardından da, "Bu kez kapatma davası açtılar. Büyük başarılara imza atmış bir lider aleyhine parti kapatma davası açtılar. Durdurabildiler mi?" diye sordu.

    "Onlar beddua ederken..."

    Davutoğlu Gezi protestolarını da 'provokasyon' olarak nitelendirirken şunları söyledi:

    "2011 seçimlerinden sonra Gezi provokasyonları... 8-10 ağacın bir yerden bir yere taşınması için Tüykiye'yi yangın yerine çevirenler Yalova'da asırlık ağaçlar kesilirken sesini çıkardı mı? Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında sadece millet vardı. Gezi provokasyonları başarılı olamayınca 17-25 Aralık'ta dini maskesi olan paralel çeteyi devreye soktular. Bu çete üzerinden halkın iradesiyle işbaşına gelmiş iktidarı yerle bir etmeye çalıştılar. 'Dönemin başbakanı' diye iddianame hazırladılar. O kadar emindiler ki. Başbakanı yerinden edeceklerdi. Ama bu milletin aziz fertleri bu parti ve lideri için alnı secdede dua ediyordu. Onlar bir diyarda vatan aleyhine beddualar yaparken, alnı secdedeki milletimiz başbakanımız için dua ediyordu. 30 Mart'ta millet cevabı verdi. Her türlü oyunu, her türlü tuzağı kurdular. Yetmedi, bütün partiler bir araya geldiler çatı aday çıkardılar. Onlar çatıyla uğraşırken biz milletin kendisiyle iletişim kurduk."

    Davutoğlu ülkede hiç kimsenin inancı nedeniyle baskı görmesine izin vermeyeceklerini söylerken de CHP'yi eleştirdi. Başbakan, CHP'nin iktidarda olduğu 1950'ler öncesindeki tek parti dönemiyle hesaplaşması gerektiğini savundu.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title