Haberler

Davutoğlu: CHP Tezkereye Hayır Derse IŞİD'in Yanında Yer Almış Olacak

Güncelleme:

Irak-Suriye ortak tezkeresiyle ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, "CHP hayır derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış olarak geçecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'nin 24. yasama döneminin 5. yasama yılının açılışı nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından TBMM Şeref Salonunda verilen resepsiyona katıldı. Tezkere ile ilgili CHP'ye göndermede bulunan Davutoğlu, "CHP hayır derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış olarak geçecek" dedi.

"YARIN KİM IŞİD'İN KARŞISINDA YER ALACAK GÖRECEĞİZ"

Yarınki tezkerenin HDP ve CHP açısından bir sınav niteliği taşıdığını belirten Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın kim IŞİD'in karşısında olacak göreceğiz. HDP tezkereye hayır derse " Kobani'deki Kürtleri destekleyin" deme hakları olmaz. CHP ise tezkereye "Hayır" derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış olarak geçecek." dedi.

MHP'YE TEZKERE TEŞEKKÜRÜ

Davutoğlu tezkereye destek veren MHP'ye ise şu sözlerle teşekkür etti:

"Tezkereye destek vereceklerini açıklayan Bahçeli'ye teşekkür ettim."

MÜLTECİLERE İLKELİ EŞİT DAVRANILMALI

Mülteciler konusunda herkesin eşit davranması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ""Bizim arzumuz, beklentimiz, herkesin mülteciler konusunda ilkeli ve eşit davranmasıdır. Bir gurup mülteci geldiğinde benim akrabam deyip sahip çıkmak, başka mülteci grup geldiğinde, ona sahip çıkıldığında eleştirmek, bu doğru bir şey değil" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: DEMİRTAŞ'A 'HAYIR' DEMEMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, tezkereye 'hayır' dememeleri gerektiğini söylediğini belirterek, "Kendisine söyledim, Kobani'ye yardım etmemizi bekliyorsanız bu tezkereye hayır dememeniz lazım. Bu tezkere Suriye'de IŞİD'e karşı ve benzeri terör örgütlerine karşı, bütün terör örgütlerine karşı çıkartılan bir tezkere" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cemil Çiçek Kobani Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

Mert:

Sayın başbakan ben 1000 tl para için sabahtan aksama kadar sırtımdan bi tarafıma ter akıyor afedersiniz. Sizler suriyelilere para yardımı yapıyorsunuz . Ben bu ülkeye vergi ödüyorum ben . Benim atalarım 7 düvelle savastı aldı bu vatanı o parayı ben hakediyorum . Borclarım var ödeyemiyorum . Günlerce agladıgımı bilirim parasızlıktan ama sizler iyi yolunuzu buldunuz yandaslarınızla rızaa zarrraflarla . Akpli kardeşlerime sesleniyorum uyanın kardeşlerim lütfen

28
5
yanıtYanıtla
sosyaldemokrat:

siz tırlarla silah yolladınız biz biliyoruz kimin ısidin yanında oldugunu. . sizin asıl amacınız esadı devirmek

24
4
yanıtYanıtla
Arslan Harputlu:

Size 2015 seçimlerinde, gereken dersi vermenin zamanı geldi de geçti. Hepiniz göreceksiniz.

23
4
yanıtYanıtla
HASAN:

BU AZIZ MILLET ISIT YANLILARINI IYI TANIDI YANLIS DIS POLITIKALARININ MIMARLARI CHP YI ISITCI ILAN EDECEGINE KENDILERINI ELESTIRSIN HATA YAPTIK SURIYEYI BATAKLIK YAPTIK DEME ERDEMINI GÖSTERSINLER ESATLA KOLKOLA YAZLIK GECIRENLER NASIL OLUYORDA GELINEN BU DURUMDAN CHP YI SORUMLU TUTUYOR HAYRET

26
0
yanıtYanıtla
ne mutlu türküm diyene:

evet yarın görücez kim işidci kim pkk ve pyd ci sınırın dışına gititğiniz de pkk bir tane mehmetçiği öldürsün yada pyd bu yüce millet faturayı evinizze yollar. . . .

5
21
yanıtYanıtla
trakyalı:

ben senin beslediğin işidle işim olmaz benim topraklarıma zara vermediği sürece bizene bizim kimsenin topraklarında savaş yapma hakkımız yok ne bir karış toprak isteriz nede topraklarımıza zarar gelmesini isteriz bu kadar siz işidi beslerken düşünseydiniz

24
1
yanıtYanıtla
karnımıztok:

davudoğlunun işidin yanında, hata en büyük desteği verdiğini dünya alem biliyor. kimi kandırıyor davud, pardon, işidoğlu

23
0
yanıtYanıtla
Necati Akdoğan:

Utanmadan olayı, chp, hdp üzerine atmaya kalkıyorlar. Beceriksiz hükümet.

19
4
yanıtYanıtla
Murat Sefa:

Sen benim askerimin kanıyla pazarlık yapamazsın, o kanın içinde boğulursun.

18
4
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Ülke savaşın eşiğindedir. Hiç olmazsa, bu şartlar altında, hükümret polemiği bırakıp, biraz daha ciddi olmalıdır. . .

9
13
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title