Haberler

Davutoğlu: "Bu milletin önünde kimse duramaz" -

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İki gün önce bu zalimin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde hakettiği cevabı aldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İki gün önce bu zalimin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde hakettiği cevabı aldı. Bundan sonra Türk hava sahasını, Türk kara sınırını herhangi bir yerden geçmek isteyen herkes hakettiği cevabı alacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Halkapınar ilçesine gelen Davutoğlu, partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.

İlçeye gelirken "Tuğçe" adında bir kız çocuğundan kendisini çok duygulandıran mektup aldığını ifade eden Davutoğlu, bunun bir istek mektubu olmadığını, AK Parti'den gördükleri hizmet ve desteklerden dolayı bir teşekkür mektubu olduğunu belirtti.

Mektubun kendisini çok duygulandırdığını anlatan Davutoğlu, "Biz, size teşekkür ederiz. Böyle basiretli gençlerimiz olduğu sürece, Halkapınar'da yetişen böyle kadirşinas gençlerimiz oldukça Türkiye'nin geleceği parlaktır. Biz, Tuğçelere, Ahmetlere, Mehmetlere, Mustafalara, Ayşelere sahip çıkabilmek için bu yola çıktık. Onların geleceğini daha parlak kılabilmek, onları daha onurlu bir memlekette yaşatabilmek için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son 12 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan ulaştırmaya kadar AK Parti hükümetlerinin birçok alanda devrim yaptığına dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Aziz Halkapınarlılar; 30 Mart'ta eğitimden sağlığa, tarımdan ulaştırmaya kadar birçok alanda devrim yapmış AK Parti hükümetine, Başbakanımıza ve bizlere yeniden destek vermeye hazır mısınız? Bu milletin son 12 yıl içinde elde ettiği kazanımları bertaraf etmek isteyen, aramıza tekrardan fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermemek için, 30 Mart'ta gür bir sesle milli iradeye sahip çıkmaya hazır mısınız? Biz de sizin bize verdiğiniz emanetin hakkını vermeye hazırız."

- "Bu milletin önünde kimse duramaz"

Ardından Ereğli ilçesine geçen Davutoğlu, buradaki mitingde ise 30 mart seçimlerinin herhangi bir mahalli seçim olmadığını dile getirdi.

Ereğli'ye gelirken ilçeye bağlı Belkaya beldesinde yaşlı bir vatandaşın evine misafir olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bana, geçtiğimiz yıllarda kendisinin ve eşinin kalp ameliyatı olduğunu söyledi. Hastaneye giderken, 'acaba ne kadar fatura gelecek' diye çok korkuyorduk. Ankara'da büyük bir hastanede ameliyat oldum. Gelen fatura sadece 4 liraydı. O da telefon faturasıydı. Bunun dışında tek bir kuruş ödemedim. Allah bu devlete, millete zeval vermesin' dedi. Halkına karşı sorumluluk hisseden bir devlet adamına verilebilecek en güzel hediye budur. Belkaya'daki o amca, bu devletin vatandaşına gösterdiği muameleden öylesine memnunsa Allah'ın izniyle bu milletin önünde kimse duramaz. Bizim siyasetimizin esası, Osmanlı Devleti'ni, cihan devletini kuran felsefedir. Şeyh Edebali'nin 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesidir" diye konuştu.

- TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı

Davutoğlu, Suriye'de zalimin baskısı altında ezilen mazlumlara yardım ellerini uzattıklarını, uzatmaya da devam edeceklerini aktardı.

"İki gün önce bu zalimin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde hakettiği cevabı aldı. Bundan sonra Türk hava sahasını, Türk kara sınırını herhangi bir yerden geçmek isteyen herkes hakettiği cevabı alacak" diyen Davutoğlu, "Şimdi bunun üzerine bir sürü spekülasyon yapıyorlar. Suriye rejiminin ağzıyla konuşanlar çıkıyor. Buradan tekrar hür bir sesle haykırmanızı istiyorum. Türkiye'nin mazlumlara uzanan bu elini daha da güçlü bir şekilde uzatabilmesi için bize destek verecek misiniz?" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title