Haberler

Davutoğlu: Bu Açık Bir Şekilde Devletimize Dönük Siber Bir Saldırıdır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi'nin (NPDI) Sekizinci Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere Japonya'ya gitti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi'nin (NPDI) Sekizinci Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere Japonya'ya gitti. Davutoğlu, Japonya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dinleme tapelerinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarına yönelik açık bir saldırı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Son dönemde MİT Müsteşarlığımız da dahil olmak üzere, güvenlik birimlerimize yönelik olarak, yapılan çalışmalar, ortaya atılan dinleme faaliyetleri arka arkaya getirildiğinde belli bir kanaatin oluşmasında daha doğal bir durum yok. Her türlü araştırma yapılır. Bu açık bir şekilde devletimize dönük siber bir saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarına yönelik açık bir saldırıdır. Failleri kim olursa olsun ortaya çıkartılır. Gerekli cezayı görürler" dedi.

"DİNLEMELERLE İLGİLİ GEREKEN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINACAK"

Dinlemelerle ilgili bir soruya Davutoğlu, "Dinlemelerle ilgili, çok ağır bir suçtur bütün emniyet müdürlerimiz yoğun bir çalışma yürütüyor. Bakanlığımızda da bir çalışma yürütülüyor. Elimizde başka bir dinleme yapıldığına dair bir bilgi yok. Ona ulaşıldığı takdirde gereken her türlü önlem alınacak" dedi.

"ÜMİT EDERİZ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TAZMİNAT KONUSUNDA KESİN BİR ÇÖZÜME ULAŞILIR"

Türkiye İsrail ilişkilerine yönelik bir soruya Davutoğlu, "İsrail konusunda ise, yapılan müzakerelerde ciddi bir aşamaya gelindi. Ümit ederiz önümüzdeki dönemde, tazminat konusunda kesin bir çözüme ulaşılır. Bu konuda Türkiye yapıcı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Filistin'e yardımlar konusunda ise olumlu gelişmeler var" diye konuştu.

"OBAMA'DAN BİZİ RAHATSIZ EDECEK HERHANGİ BİR TUTUM GELMEYECEĞİNİ ÜMİDİNİ TAŞIYORUZ"

Her yıl 24 Nisan öncesinde, Türkiye karşıtı lobilerin harekete geçtiğini belirten Davutoğlu şöyle konuştu: "Her yıl 24 Nisan öncesinde, Türkiye karşıtı lobiler harekete geçer. Bir takım temaslar yapılır. Şu anda Amerikan Senatosu'nda, böyle bir Dış İlişkiler Komitesi'nde bir teşebbüs var. Bu teşebbüs konusunda dün sayın Kerry ile bu konuyu ele aldık. O da bu konudaki kaygılarımızı anladığını ve Türk Amerikan ilişkilerine önemine binaen gereken çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Sayın Obama'dan ve Amerikan yönetiminde bu konuda bizi rahatsız edecek herhangi bir tutum gelmeyeceğini ümidini taşıyoruz."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ÇIKARINI, İTİBARINI KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR"

Türkçe Olimpiyatları'na ilişkin bir soruya Davutoğlu, "Bizim ne konuda hangi kararı verdiğimizi bizden çok gazeteciler biliyor. Bizden daha iyi biliyorlarsa bu bilgileri nereden alıyorlar? Türk okulları bir ibare altında bir şekilde meşru göstermeye çalışıyorlarsa bu yanlış bir yöntemdir. Yurt dışındaki bazı mektuplar bugün basında da yer aldı. Otantiktir o mektuplar. Sürekli, bu konunun gündemde tutulması da art niyetlidir. Bu okullara geçmişte, ne kadar destek verdiğimizi cümle alem bilir. Eğer bu okullar üzerinden başka faaliyetler kamufle edilmeye çalışılırsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarını, itibarını korumak bizim görevimizdir. Benim ağızımdan çıkmayanları manşetlere taşıyorlar bu doğru değil. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti devletini ve hükümetini yurt dışında diğer lobiler gibi hele hele 24 Nisan öncesinde her yere şikayet etmek, 90 yıllık Türk demokrasisi tehdit altında demek ne demek? Bunu yapmaya kimin hakkı var? Bunu hemen Türk okulları ile ilişkilendirilmesi sanki bu okullarla ilgili bir baskı varmış gibi bir masumiyet çabası içine girilmesi doğru değil. Konuları birbirine karıştırmayalım. Herkes de bizim ağzımızdan çıkanı doğru dinlesin, algılasın, yansıtsın" diye yanıt verdi.

"BU AÇIK BİR ŞEKİLDE DEVLETİMİZE DÖNÜK SİBER BİR SALDIRIDIR"

Dinleme tapelerinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarına yönelik açık bir saldırı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Son dönemde MİT Müsteşarlığımız da dahil olmak üzere, güvenlik birimlerimize yönelik olarak, yapılan çalışmalar, ortaya atılan dinleme faaliyetleri arka arkaya getirildiğinde belli bir kanaatin oluşmasında daha doğal bir durum yok. Her türlü araştırma yapılır. Bu açık bir şekilde devletimize dönük siber bir saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarına yönelik açık bir saldırıdır. Failleri kim olursa olsun ortaya çıkartılır. Gerekli cezayı görürler. Dinleme tapeleri ortaya çıktıktan sonra beklenir ki gazeteciler, aydınlar ortak bir tavır içerisine girsin Ama böyle olmadı. Seçimden önce manipülasyon içine girildi. O zaman o çevrelere dönük olarak da sayın başbakanımızın ve benim gerekli tavrı göstermemizden daha doğal bir şey olamaz. Kim Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarı ile oynamaya kalkarsa hak ettiği cevabı alır. İster fiili ister savunan çevreler olarak hiçbir şekilde buna tolerans gösterilmez. Hukuk sistemi işler" açıklamasında bulundu.

(HT) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title