Haberler

Davutoğlu: "Bir Avuç Eşkıya Yakıp Yıkıyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, Meclis İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere muhalefet liderlerinden randevu talebinde bulunduğunu belirterek "Dün, muhalefet parti liderleriyle görüşmek için randevu istedim, ümit ederim onlardan da aynı anlayışı görür, önümüzdeki 4 yılı ’Evet birbirimizi eleştirdiğimiz, birbirimizle gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız ama sonunda bu ülkenin menfaatini her türlü siyasi menfaatin üzerinde tuttuğumuz bir dönem başlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, Meclis İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere muhalefet liderlerinden randevu talebinde bulunduğunu belirterek "Dün, muhalefet parti liderleriyle görüşmek için randevu istedim, ümit ederim onlardan da aynı anlayışı görür, önümüzdeki 4 yılı 'Evet birbirimizi eleştirdiğimiz, birbirimizle gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız ama sonunda bu ülkenin menfaatini her türlü siyasi menfaatin üzerinde tuttuğumuz bir dönem başlar" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapılan tesislere değinen Davutoğlu, şunları söyledi: "Biz tesisleri açmak için hayırlı bir vesile ile bir araya gelmişken terör örgütü bakın neler yapıyor? Bizim yaptığımız o yatırımlara, baraj inşaatlarına, kamu binalarına, kamu araçlarına, camilerimize saldırıyor çünkü biliyor ki Türkiye'nin tüm bölgeleri kalkınırsa kendilerine malzeme bulamayacaklar."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2.9 milyar TL'ye yatırımı tamamlanan 175 eserin açılış törenine katıldı. Yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle salona geç girdiğine işaret eden Davutoğlu, "Geciktik. Dost ve komşu Bulgaristan Başbakanı Borisov'la aldığımız kararlar çerçevesinde önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz Türkiye-Bulgaristan-Yunanistan üçlü zirvesi konusunda görüşme yapmam gerekti, onun için diğer salondaydım" ifadelerini kullandı.

"Veysel Bey, Aşık Veysel gibi Türkiye'de suya, ovaya, ırmağa hizmet etti" diyen Davutoğlu, "24 yıl sonra hükümetimizin eylem planını ilan ederken de saat ve zaman vererek aynı geleneği biz başlattık" açıklamasında bulundu.

AK Parti hükümetinin en çevreci hükümet olduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti döneminde 3,5 milyar ağaç fidanı dikildiğini ifade etti. Her bir ağacın bekçisi olduklarını söyleyen Davutoğlu, "Bizim varlığa hürmetimiz varlığı var edene nispet iledir. Türkiye zannediliyor ki su açısından çok zengin oysa yarı kuraktır. Tarım ürünleri itibarıyla 7. sıradayız. Bu yükselişte birinci hisse yaptığımız barajlar, göletler, sulamalardır" şeklinde konuştu.

"AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER, GELECEĞİN TÜRKİYESİ'NİN İŞARET FİŞEĞİ OLAN TESİSLER"

Davutoğlu, açılışı yapılan tesislerin geleceğin Türkiye'sinin işaret fişeği olan tesisler olduğunu dile getirdi. 5 bin köyün civarına zeytin, fıstık, ceviz ağaçlarının devlet eliyle dikileceğini ve semeresinin vatandaşların olacağını anlatan Davutoğlu, eylem planındaki vaatlerin hiç vakit kaybetmeden gerçekleştirilmeye başlandığını, seçim sonrası sözü unutanlardan olmayacaklarını ifade etti.

Siyasi ve ekonomik istikrara dikkati çeken Davutoğlu, "175 tesisin illerimize, vatandaşlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ankara Kalecik, Malatya, Tekirdağ ve Mardin'deki kardeşlerimi buradan muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2.9 milyar TL'lik yatırımla 175 tesisin tamamlandığını belirterek, bunların 5 ila 7 yıl içinde kendi kendini finanse ettiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE, DÜNYANIN ŞAMPİYONLAR LİGİNE YÜKSELMİŞ BİR ÜLKE"

Konuşmasında merhum Başbakan Adnan Menderes'i de anan Davutoğlu, Çine barajını tamamlayarak bu hayalin gerçeğe dönüştürüldüğünü söyledi. Açılışı yapılan barajlara değinen Davutoğlu, Kıbrıs'a su projesiyle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye eğer bir toprağa yavru vatan demişse, tarih taşlarına ulaşmak isterse, denizleri aşar Anadolu'nun suyunu oraya götürür. Biz istersek Torosları aşarak Kıbrıs'a su götürürüz. Bu projeyle içme ve kullanma suyu temin edilerek, 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak hem de zirai gelir elde edilecek. Türkiye, eski Türkiye değil. Krizlerden krizlere sürüklenen ülke değil. Türkiye, dünyanın şampiyonlar ligine yükselmiş bir ülke."

Tesislerin maliyet ve bitiş süresinin 10 kat azaltıldığını anlatan Davutoğlu, "Sadece temel atmak için ayrı bir merasim yapılıyordu, şimdi bizde temel atma merasimi yok. Sonunda akıbetini hayırlı kılmak için çalışıp bugün olduğu gibi açılışını yapıyoruz. Sonra ne oluyordu oralar unutuluyor, kaderine terk ediliyordu. Bu ülkenin kaynağı boşa harcanıp gidiyordu" dedi.

Hizmete alınan tesislerin yıllık katkısının 432 milyon TL olduğunu kaydeden Davutoğlu, 36 tesisin barajlardan oluştuğunu ifade etti. Bu tesisle 1.1 dönüm arazinin sulamaya açılacağını ve 110 bin dönüm arazinin taşkınlardan korunacağına dikkati çeken Davutoğlu, "Bizim kültürümüz ve inancımızda ağaç dikmek çok önemli vecibedir. Ecdadımız kök saldığı her şehirde fidan dikmiş, onlar da zamanla ulu çınarlara dönüşmüştür" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, her bölgemizde, her şehrimizde hiçbir ayrım yapmadan, aynı kararlılık ve aynı aşkla hizmet etmek, yatırımlar yapmak için uğraştıklarını söyledi. Bugüne kadar ihmal edilmiş bölgelerimiz varsa, oraya gerekli yatırımları yapmaya özel bir çaba gösterdiklerini anlatan

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, bugün birçoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olan bu güzel tesisleri açmak için hayırlı bir vesile ile bir araya gelmişken terör örgüt bakın neler yapıyor? Bizim yaptığımız o yatırımlara, baraj inşaatlarına, kamu binalarına, kamu araçlarına, camilerimize saldırıyor çünkü biliyor ki Türkiye'nin tüm bölgeleri kalkınırsa kendilerine malzeme bulamayacaklar. Çünkü, onların arkasındaki akıl hocaları, onları piyon gibi kullanan dış mihraklar biliyorlar ki Doğu ve Güneydoğu kalkınır, Türkiye bir bütün olarak ayağa kalkarsa onların sömürdükleri halkları artık sömürme imkanları olmayacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hendekler, barikatlar, silah ve şiddetten medet umanların istedikleri terörü, sergiledikleri vandalizmi hep beraber görüyoruz. Elbette, hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar."

Davutoğlu, bölgeyi mamur etme çabası içinde olduklarını belirterek "Orada bulunan kardeşlerimize suyu, elektriği, havaalanları, en güzel tesisleri yapma ve ulaştırma imkanı içindeyken onlar imha etmenin, yakıp yıkmanın çabası içinde. Hiç mütevazi olmayacağım, şahsen mütevazi olabiliriz ama bir devlet adına, millet adına tevazu değil, kararlılık ve özgüven göstereceğiz. Bütün bu siyasi hareket adına ifade ediyorum ki Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya en müşfik en insan odaklı, en müreffeh yaklaşan kadro biz olduk. Biz bunları hizmete açarken en kısa zamanda halkın hizmetine sunarken güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya sadece yıkıyor, yakıyor, tahrip ediyor."

Davutoğlu, bunların bölgeyi terörize ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bunlar vatandaşı yerinden yurdundan ediyor, yakıp yıkmanın, öldürmenin histerisi ile hareket ediyorlar. İnsanlarımız mağdur olsun, işsiz kalsın, eğitimsiz kalsın istiyorlar. Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar ama bilsinler ki biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz. Onların kirli amaçlarını, oynadıkları oyunun, arkasındaki mihrakların kim olduğunu iyi biliyoruz. Bugün dahi biz burada konuşmayı yaparken Türkiyeyi tehdit eden bir ülkenin başkentinde Türkiye'yi suçlama cesareti gösteriyorlar. Bizim için bütün millet yekpare bir yumruktur. Biz, bütün bu terör örgütüne, arkasındaki siyasi güçlere, dış mihraklara rağmen ülkemizi birlik, kardeşlik içinde kalkındırmaya devam edeceğiz."

MUHALEFET LİDERLERİNDEN YENİ ANAYASA KONUSUNDA RANDEVU TALEBİNDE BULUNMASI

Muhalefet liderlerinden yeni anayasa, TBMM iç tüzüğü ve reformlar konusunda randevu talebinde bulunmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Dün, muhalefet parti liderleriyle görüşmek için randevu istedim, ümit ederim onlardan da aynı anlayışı görür, önümüzdeki 4 yılı 'Evet birbirimizi eleştirdiğimiz, birbirimizle gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız ama sonunda bu ülkenin menfaatini her türlü siyasi menfaatin üzerinde tuttuğumuz bir dönem' başlar" dedi.

Başkaları gibi siyaseti laftan, hakaretten ibaret görmediklerini ifade eden Davutoğlu, hayata dokundukları ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

"2019 YILI SONUNA KADAR BİN 71 GÖLET VE SULAMASI YAPILACAK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını ama suyun akıllıca yönetildiğini belirterek, "Bazı kesimler barajlı gölete karşı çıkıyor. Bunlara karşı çıkmak doğru değil, çünkü ülkemiz yarı kurak ikliminde" dedi.

Baraj ve göletlerin yapılmasının Türkiye'de bir lüks olmadığını, coğrafyanın getirdiği bir zaruret olduğunu anlatan Eroğlu, bunun için barajların yapımına devam edileceğini dile getirdi. Şu ana kadar 284 barajın inşa edildiğine dikkati çeken Eroğlu, "Allah nasip ederse 2019 yılı sonuna kadar bin 71 gölet ve sulamasının inşaatı tamamlanacak ve hizmete sunulacak. Özelikle barajlar konusunda Türkiye'nin en yüksek barajlarını biz yaptık" şeklinde konuştu.

Törende, yatırımı tamamlanan eserlerin açılışının yapıldığı 4 ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının hazırladığı tanıtım filmi izletildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Veysel Eroğlu Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title