Haberler

Davutoğlu, Bayram Namazını İstanbul'da Kıldı

Eski Başbakanlardan Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı.

Eski Başbakanlardan Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı.

Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı'nın fedakarlıkların temsil edildiği bir bayram olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Buradan İslam aleminin her bir köşesini barış, huzur, mutluluk vermesini Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Bu bayramın birkaç açıdan özelliği olduğuna değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birincisi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra ilk bayramımız. Bu vesileyle 15 Temmuz'da bu ülkede ezanımızın okunduğu, bayrağımızın dalgalandığı, özgür bir ortam içinde bayramımızın yapılmasını sağlayan şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Tüm şehit ailelerine sabır diliyorum. Onların yaptıkları büyük fedakarlıklar olmasaydı, bugün bu bayramı böyle idrak ediyor olamazdık. 15 Temmuz'da caddeler, sokaklara, meydanlara çıkarak bu ülkeyi, bu milleti, bayrağı, ezanı savunan bütün vatandaşlarımıza canı gönülden tebrik ediyor, hepsine Cenab-ı Hakk'ın rızasını temenni ediyorum."

Suriye'de terörle mücadele eden asker ve polislerin gazalarının mübarek olması dileyen Davutoğlu, "Onlara buradan, Süleymaniye'den, İstanbul'un merkezinden, Türkiye'nin her köşesinde, Suriye'de, Irak'ta vatan için, bu ülkenin geleceği için çarpışan askerlerimize, milletimizin selamlarını iletmek istiyorum. İstanbul ne kadar aziz ve mübarekse o topraklar ve bu ülkenin her bir santimetrekaresi aziz ve mübarektir." diye konuştu.

Fırat Kalkanı Operasyonu'na da değinen Davutoğlu, "Cerablus'ta şehit düşen kardeşlerimize rahmet diliyorum. Terör operasyonlarında şehit düşen kardeşlerimize rahmet diliyorum. Bütün milletimize mesajımız açık ve nettir bayram vesilesiyle, Türkiye bütün tuzakları aşacaktır. Türkiye'nin bayramını karartmak isteyenlere kesinlikle izin verilmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, bütün devlet kurumlarımız, 15 Temmuz'dan bu yana son derece dirayetli bir duruşla, bu darbe teşebbüsü karşısında da terör tehditleri karşısında da ülkemizin istikbali konusunda en net tavrı sergilemişlerdir. Sergilemekteyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Süleymaniye İstanbul Konya Politika Güncel Haberler

title