Haberler

Davutoğlu: "Başika Kampındaki Askerlerimizde Şu Ana Kadar Herhangi Bir Olumsuzluk Söz Konusu...

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması Başbakan Davutoğlu: "Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Başbakan Davutoğlu'nun konuşması Başbakan Davutoğlu: "Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar."Başbakan Davutoğlu: "Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir."Başbakan Davutoğlu: "Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika'daki varlığımız bu çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul'un kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Çünkü PKK'nın ve DAEŞ'in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok Türkiye'yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak'ın toprak bütünlüğü ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir gündemi, gizli bir hedefi yoktur."Başbakan Davutoğlu: "(Başika kampı) Yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title