Haberler

Davutoğlu: 'Bahçeli, Bizi İhanetle Suçlamakla Haddini Aştı'

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Kars il kongresinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Erzurum il kongresinin ardından Kars il kongresine katılmak üzere 'ANA' uçağıyla Kars’a geçti. Kars Havaalanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu buradan kongrenin yapılacağı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’na geçti. Davutoğlu'na İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti.

"KARS'I, AVRASYA'NIN KAVŞAK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aziz Karslılar; hükümetimizi kurar kurmaz yollara düştük. Dışişleri Bakanı olarak son ziyaretimi Kars’a yapmıştım. Başbakan olarak da ilk ziyaretlerim arasında yine Kars var. Güneş serhat Kars’tan doğar. Edirne’ye kadar yükselir. Başbakanlık görevine geldikten sonra bu toprakların manevi geçmişinden feyz aldık. Kars’taki Ebu Hasan Harakani Hz. bunlardan biridir. AK Parti harekete gönülleri birleştirmenin adresidir. Bir beraber ve özgür olmanın adresidir. Kars ismi Anadolu’daki ilk Türk adıdır. Kars’ın geleceğine yönelik planlarımız var ve hedeflerimiz ile bütün Avrasya’nın kavşak şehirlerinden biri haline getireceğiz.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu 2015 yılında hizmete açacağız. Bunun için yeniden Kars’a geleceğiz. Can Azerbaycan’ın iki yakasını Kars’tan bir araya getireceğiz. Burada önemli bir lojistik merkez olacak. Yeni Kars havaalanını bugün açıyoruz. Kars havaalanının yolcu kapasitesi 1 milyondan 3.5 milyona çıkacak. Bizim gerçekleştirdiğimiz hedeflere başkalarının rüyaları bile erişemez.

"MİLLET GEREKEN DERSİ 30 MART'TA VERDİ"

Aldığımız kutsal emanetin gereğini yaparken, bazıları da oyunlar kumpaslar kurmaya koyuldular. Cumhurbaşkanımız başbakanken ve ben başbakanken AK partinin mensupları, liderleri Edirne dediğinde gözleri dolar, Kars dediğinde gözleri dolar. Her şeyi kuşatırız biz. Türkiye’nin bir bölgesine hitap etmeyiz. Bir kesimine hitap etmeyiz. Bütün vilayetlerimize hitap ederiz. Geçen sene tamda Türkiye zirvedeyken Mayıs 2013’te IMF borçlarını biz bitirdik. Yeni projelerle şaha kalmıştık ki gezi tahrikleri yapıldı. Tahriklerin önünde Kılıçdaroğlu vardı. Tekrar büyük bir azimle yola devam ettik. Gezi operasyonuna milli irade dur dedi. 17-25 Aralıkta paralel çete ortaya çıktı. CHP ve MHP Birlikte çatı aday çıkardılar. Millet 30 Mart’ta onlara gereken dersi verdi. Durmadılar baktılar ki bu kez kriz çıkmıyor. Kobani bahanesiyle başkaları ortaya çıktılar. Halkı tahrik etmeye kalkıştılar. Bugünde Kobani’deki kardeşlerimizin yanındayız. Onları ailemizin bir parçası ilan ettim. Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir. AK Parti kadrolarının farkı bu. Bakınız biz meydana çıktığımızda bu er meydanıdır. Biz her yerde meydana çıkıyoruz. Bazıları kendi mahallelerinden çıkamıyorlar. Alevi Sünni kardeştir, ayrım yapan kalleştir. AK Parti bayrağı ile al bayrağımızı birlikte dalgalandırdık. Bahçeli gitti Tunceli Valiliğinin bahçesine gitti burada açıklama yaptı. Bizde içişleri bakanlığımızı uyardık. En üst düzeyde tedbir aldık provokasyonlara izin vermedik. Bugün doğu Anadolu’dayız. Erzurum ve Kars’ta, yarın Balıkesir’deyiz.

"BAHÇELİ, BİZİ İHANETLE SUÇLAMAKLA HADDİNİ AŞTI"

Bahçeli bizi ihanetle suçlamakla haddini aştı. Kimse bizi ihanetle suçlayamaz. Biz istiklalin ve istikbalin ruhuyuz. Sayın Bahçeli’yi hani devlet onuru öne çıkardığı için 1999-2002 yıllarında kim vardı iktidarda. Bahçeli Başbakan Yardımcısıydı. Bir küçük IMF memuru bile gelip Bahçeliden hükümetten hesap sormuyordu. Devlet onurunu korumak slogan atmakla olmaz. Türk lirasının değerini korumakla olur. Biz bu kara döneme son verdik. Bu Türkiye geçmişteki acıları yaşamayacak bir ülke olacak. Namertten borç dilenmeyecek bir ülke olacak. Yeni Türkiye’nin ayak sesleri geliyor. Bazıları ondan korkuyor. Sayın Bahçeli Devlet el öpmez diyor. AK Parti kadrolarına diyorum ki hiç biriniz millete el öptürmeyeceksiniz, milletin hizmetkarı olacaksınız. Devlet el öptürmez. Devlet divana durduğu zaman devlettir. Bahçeli’ye bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini isteyeceğim. AK Parti kadrolarına konuşurken dikkat edeceksin. Milletimizin her ferdini bağrımıza basacağız. Türkiye’nin her yerinden olan tek parti AK parti. Milli iradeyi temsil eden tek parti AK Parti. Biz sefere çıktık mı zafer duasıyla çıkarız. Bahçeli böyle derken, Kılıçdaroğlu MİT’e kafayı taktı. CHP’nin kendi içindeki problemleri kendine yetmez mi. Adından başka hiçbir düşüncelerinde halk yok.”

Öte yandan Kars il kongresinde mevcut başkan Ali Şakir Yurdakoş seçimlere tek liste olarak girdi. 

IŞIK ÇAPANOĞLU - OLGUN YILDIZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Ak Parti Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title