Haberler

Davutoğlu, Arınç ve Gökçek'e Söylediklerini Açıkladı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiği hakkında "İkisiyle de görüştüm. Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum dedim." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nden Habertürk'te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiği hakkında "Bana aktarılmadan, Twitter üzerinden konuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. 'Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum' dedim" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

BAŞBAKAN'IN BİTMEYEN MESAİSİ

"Davutoğlu'nun geç saatlere kadar çalışabilmesinin sırrı ne?

Kendimle barışık olmak bana enerji sağlıyor.

AK PARTİ'NİN SEÇİM STRATEJİSİ

Görevi aldıktan sonra önümüzdeki dönemle ilgili birkaç hedefi belirlemiştim. Biri hükümet çalışmalarının aksamadan yürümesiydi. Diğeri de partimizin seçime hazırlanmasıydı. AK Parti iktidarı 12 yıllık bir parti ama çok köklü gelenekleri oturtmuş bir parti.

Bütün şehirlerimizin nabzını tuttum, brifingler aldım. Kasım'dan Mart'a kadar halka siyasetimizi anlatmaya çalıştım. 81 ilin başkanlarını tek tek dinledim.

AK Parti aday profili nasıl?

Adaylar hayatın tüm renklerini yansıtmalı. Bizim hedefimiz Türkiye'nin bütün rengini siyasete taşımak.

Listelerde sürpriz isimler olacak mı?

Bazı müracaatlar var. Bunları burada çok zikretmek doğru değil. Önemli olan bittiğinde "iyi oldu" dedirtmek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasında görüş ayrılığı var mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız ile benim aramda herhangi bir sorun olmaz. Çok köklü bir dostluğumuz var.

BAŞBAKANLIK TEKLİFİ NASIL GELDİ?

Başbakanlık teklifinde Cumhurbaşkanımız ne o bana sordu, ne de ben sordum. Ben hiçbir vazife için bir lobi yapmadım, bir talepte bulunmadım, bundan sonra da bulunmam. Kendisiyle barışık birinin böyle bir hırsla davranması benim dünyamda yoktur. Görevi aldıktan sonra hırs ve azimle çalışmak benim dünyamda var.

Bir kez, imayla dahi bu konuyu sormadım. Şu anda da tek düşüncem yaptığım işi en iyi şekilde yapmak.

Görev tevdi edilmedi, ilan edildi. Cumhurbaşkanı beni göreve çağırdığında iki kere bile düşünmem. Cumhurbaşkanı ile aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok.

ARINÇ-GÖKÇEK POLEMİĞİ

Yarın olsa yine aynı tutumu gösteririm. Bana aktarılmadan, Twitter üzerinden konuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. "Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum" dedim.

KÖŞK-SARAY İLİŞKİSİ

Biz birbirine güvenen bir ekibiz. Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, maalesef vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Evren-Özal, Özal-Demirel, Ecevit-Sezer ilişkisine bakınız.

Bu sistemin doğasında olan çarpıklığı aşmak için yeni bir anayasa ve yeni bir siyasal sistem demek gerekir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için önem taşır. Türkiye'deki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır.

Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Demirtaş, esas niyetinin çözüm süreci değil, başka bir proje olduğunu ortaya koydu. Kimin başkan olacağına Demirtaş karar verecek değil, Demirtaş şu anda statükocuların yeni projesidir. Demirtaş çözüm sürecini baltalamışsa, bu ateşle oynamaktır. 8 Haziran'da milletin verdiği iradeye razı olacaklar. Cumhurbaşkanımızla bu anlamda aramızda iletişim problemi yok. Varsa bu giderilir. Sabote eden Demirtaş'tır. İzleme heyeti çok kullandığımız bir tabir olmadı. Sürecin bütününü değerlendirme ihtiyacı var.

KPSS'DE USULSÜZLÜK

Paralel yapı Ankara'da ortaya atılmış bir tez değil, gencecik insanların geleceğini kararttı. Gereken neyse yapılacak, cezalar tereddütsüz şekilde verilecektir.

EMEKLİYE İKRAMİYE

Kılıçdaroğlu gelirse Allah muhafaza var olan maaşlarınız da kalmaz. Demokrasilerde noter millettir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

CeydamobilWeb@haberler.com:

Yiyin bir birinizi beter olun hdp ye yüz veren siz değilmisiniz fazla yüz verirseniz onlarda böyle şımarırlar başınıza çıkarlar

19
3
yanıtYanıtla
ddddddddddddyrt:

elınde sılah olan pkk dır asker ölduren pkk dır. . siz çözum surecını kandıl ve imralı ile yaparken . hdp ye nıye saldırıyorsunuz anlamış degılım hdp pkk ya sılah bırakmamı dıyor. siz çözum surecını zaten hdp ıle yapmıyorsunuzkı. hdp neyı zehırlıyor anlamış degılım . ama anladıgım ve herkesın gordugu bırşey var selahaddın halk tarafından sevılen bırı ve barajı aşacağa benzıyor işte sızı rahatsız eden taraf bu. . pkk daha dun ve bugunde askere saldırı yaptıgı halde bırşey demıyorsunuz . ama hdp ye saldırıyorsunuz . surecı zehırlıyor dıyorsun. bence barajı keçecegınden korkuyorsunuz . yanı hdp nın suçu oylarının yukselmesı.

11
10
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETİN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Sorulan sorular ve cevaplar cok sacma. Boyle bir roportaj cok amatorce olmus.

13
6
yanıtYanıtla
AkgençmobilWeb@haberler.com:

Gökçek istifa etmeden oy vermem bir davha zaten kızgınım

14
4
yanıtYanıtla
demirmobilWeb@haberler.com:

basbakan baskan dedigin boyle olur bitti.sayin davut oglu babam ile adassiniz buda benim icin ayri bir ozellik.size bizim cok ihtiyacimiz var serok ahmo reis ahmet baskan ahmet kanzler ne derseler desinler size kurban olurum bu umudu bu milleti siz siz olun sahipsiz birakmayin.sizin sayenizde bir millet bir ulus bir din allahin izniynen tabiki hersryi basaricagiz.herseyi allahu talla rahmetini uzerimizden eksik etmesin.sizi allaha emanet ediyorum.allahu tala bu zor gunlerde hep hep yardimcimiz olsun

5
12
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETİN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Davutoglu soyadi bana yahudileri cagristiriyor. Hz. Davud bir yahudinin peygamberiydi.

5
11
yanıtYanıtla
VatandasMobil-IOS:

Sonunuz yaklasti 7 haziran da 276 yi bulamayacaksiniz. ondan bu cigirtkanlik bu yasa gecirme cabalari...

9
2
yanıtYanıtla
MIZRAK:

TÜH BE ; DEMEK BÜTÇE EMEKLİ HAKLARI İLE DOLUYORMUŞ. . EMEKLİYE VERİLİRSE BÜTÇE BOŞALIR. . . MAAŞ BİLE ALAMAYIZ. . . KARDEŞİM. 30 YIL ÇALIŞMIŞ BİR . EMEKLİDEN KESTİĞİNİZ EMEKLİ KESENEKLERİ ANCAK 15 YILDA GERİ DÖNÜYOR. . KİMİN PARASINI KİME VERMİYORSUNUZ. . . ?. .

8
3
yanıtYanıtla
ağlasam mı gülsem mi:

bu Kemalist Mhp’liler kendilerine göre, İslamiyeti Arapların dini olarak görmekte ve atatürkün ilkelerini İslam kuralları olarak algılayıp gerçek islamiyetin Atatürk tarafından yaşandığını yaşattırıldığını sanıyorlar … vallahi sapıklığın bir başka şeklide bu olsa gerek ki akp seçmenlerini arap beyinlileri olarak tarif etmektedirler…. Yaşasın cehennem sapıklara

4
6
yanıtYanıtla
cem tuna:

Öyle arkaya Türk Bayrağı koyup TV''lerde boy göstermek ile olmuyor malesef. . Bazı üniversitelerde birtakım öğrencilerin(ki ?!?!) talebi üzerine bayrağımızın indirildiğine dair bilgiler dolaşıyor? Bu haberler gerçekse çok vahim, yok gerçek değilse yine vahim. . .

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title