Haberler

Davutoğlu 3. Köprü'nün Açılış Tarihini Verdi

Güncelleme:

3. Köprü çalışmalarını inceleyen Başbakan Davutoğlu, "Şu ana kadar projenin yüzde 88'i tamamlandı. Bu yaz içinde köprünün açılmasına karar verdik." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. Köprü'deki incelemelerinin ardından kameraların karşısına geçip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yaptığı açıklamada "Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün bu yaz içinde açılmasına inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik." dedi.

"GENİŞLİK VE KULE YÜKSEKLİĞİ AÇISINDAN DÜNYA BİRİNCİSİ"

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün burada ülkemiz için, İstanbulumuz için bir gurur abidesi eserin oluşum seyri konusunda kapsamlı bir bilgi aldık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onunla bağlantılı Odayeri-Paşaköy arasındaki otoyol çalışmalarıyla ilgili hem Ulaştırma Bakanlığı yetkililerimizden hem müteahhit firmadan kapsamlı bir bilgi aldık. Gelişmeleri bu anlamda yakından takip ediyorduk zaten. 'Bir gurur abidesi' dedim. Gerçekten şuanda önünde bulunduğumuz köprü dünyada herhalde köprü mimarisi açısından bir ilk niteliği taşıyor. Ve bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibariyle dünyanın en geniş köprüsü. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü.

"ŞU ANA KADAR DA PROJENİN YÜZDE 88'İ GERÇEKLEŞTİ"

Açıkçası bunu da ifade etmek isterim; 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Ama şimdi bugün aldığımız bilgilerle şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık. Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Yani köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayasıyla neredeyse arada birkaç aylık bir süre kalıyor. Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün bu yaz içinde açılmasına inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırmış olacak"


Kaynak: AA / Ekonomi

Emlak Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (56)

mert:

on yıldır ülke bin sene geriye gitti

9
21
yanıtYanıtla
Komik:

On yıldan öncesini bilmediğin çok belli . . .

yanıt1
yanıt1
ASKER:

REKLAMA GEÇME SEKİZ AY SONRA BAKARIZ HANİ ŞEHİT GELMİYEÇEK DEMİŞTİN HANGİ SÖZÜNÜZDE DURDUNUZ

13
16
yanıtYanıtla
yibo Mobil-ANDROID:

ucagin kapisini acin atlayin minnettar kalcaz

9
18
yanıtYanıtla
abizer:

VAY ZAVALI ULKEM VAY DUNYA AYA EV YAPIYOR BIZIM HASHASILER NEYIN REKLAMINDA

4
19
yanıtYanıtla
ŞEHİT YAKINI:

REKLAMLAR DAHA BİR BEŞ SENE SÜRER BU REKLAMLAR BU ARADA AĞLAMADIK ANA KALMAZ

8
15
yanıtYanıtla
Sabit Durmuş:

Darısı 4. köprüye

18
3
yanıtYanıtla
alı duran:

sayın basbakanım bu pkk mezlısten cıkarın ve pkk yıkomle yokedınde güzel vatanım bırnefesalsın ıslerınız de basarılar dılerım allah yolunuzu acıkedsın allahkolaylıkversın

11
2
yanıtYanıtla
yildiz:

Sayin Davutoglunun yuku cok agir akli ve selimi ile her seyin ustunden gelecektir.

7
4
yanıtYanıtla
aaaaaaaaa:

düşüncelerini tahmin edebiliyorum günde bin araç geçse ayda bilmem ne kadar pere eder:))))

5
6
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title