Haberler

Datça Hükumet Konağı Kendi Yerinde Yeniden Yapılacak

Güncelleme:

Muğla'nın Datça Belediye Meclisinin bugün yaptığı olağanüstü toplantıda Datça Hükumet Konağının yıkılarak aynı yerine yapılması kararı çıktı.

Datça Belediye Meclisi'nin bugün yaptığı olağanüstü toplantıda Datça Hükümet Konağının yıkılarak aynı yerine yapılması kararı çıktı.

Muğla Valisi Amir Çiçek'in geçtiğimiz Çarşamba günü Datça'ya yaptığı ziyarette yine gündeme gelen hükümet konağı sorunu, Vali Çiçek'in çalışmaların hızlandırılması talimatı vermesinden sonra çözüm aşamasına geldi. Belediye meclisi bugün olağanüstü toplanarak, konuyu karara bağladı.

Datça Belediye Meclisi'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve İnşaat Mühendisliği tarafından 2004 yılında hazırlanan raporda Datça Hükümet Konağı'nın depreme dayanıklı olmadığı, kullanılmasının can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğu tespit edilmiştir. 2004 yılında hazırlanan raporla Datça Hükümet Konağı'nın depreme dayanıklı olmadığı belgelenen mevcut binanın yıkılıp, projesinin ilgili yönetmeliklere göre revizyonu yapıldıktan sonra aynı yapı yoğunluğu ve kat yükseklikleri kullanılarak yeniden yapılması önerileri oya sunuldu ve Hükümet Konağının İlçemiz İskele Mahallesi 169 ada 85 parsele yapılması tavsiyesi ile meclisimizce oy birliği ile kabul edildi" denildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amir Çiçek Muğla Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title