Haberler

Datça'da Zehirli Okyanus Balığı Yakalandı

Güncelleme:

Atlas Okyanusu'nda yaşadığı bilinen zehirli yağ balığı, Muğla'nın Datça İlçesi açıklarında balıkçılar tarafından yakalandı.

Atlas Okyanusu'nda yaşadığı bilinen ve denizlerimizde daha önce de yakalanan 1.80 metrelik zehirli yağ balığı, Muğla'nın Datça İlçesi açıklarında balıkçıların ağına takıldı.

DEV BALIĞI GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜ

Ege Denizi'nde Datça'nın Karaköy Mahallesi açıklarında iki arkadaşıyla mercan balığı avına çıkan 54 yaşındaki Hüseyin Geridönmez, dört kancalı oltasına sardalye balığını yem olarak takıp denize attı. Akşam saatlerinde topladığı oltalardan birinin aşırı ağır olduğunu fark etti. Yanında bulunan iki arkadaşının yardımıyla teknesine çektiği oltanın ucundaki dev balığı gören Geridönmez, şaşkına döndü.

"BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR BALIK HİÇ GÖRMEDİK"

1 metre 80 santim uzunluğunda yaklaşık 40 kilo ağırlığındaki balığın oltaya dolandığını söyleyen Geridönmez, "Oltanın ucunda mercan balığı vardı. Mercan balığını yemek için gelmiş. O sırada oltanın kancaları vücuduna dolanmış. Denizden çıkartırken oldukça zorlandık. Teknede yaklaşık bir buçuk saat kadar canlı kaldı. Bugüne kadar böyle bir balık hiç görmedik. Ağzında kıl testeresi gibi dişleri var. Türünü bilmediğimiz için ilçe merkezine getirdik, Tarım Müdürlüğü'ne bildirdik. Yetkililer, balığın zehirli olduğunu söyledi" dedi.

"MERSİN'DE BİR KEZ YAKALANMIŞTI"

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Servet Kutlu, türün yağ balığı olarak da bilinen 'Ruvettus Pretiosus' olduğunu belirterek, "Atlas okyanusunda yaşadığı biliniyor. Cebelitarık boğazından geçerek Akdeniz'e geldikleri sanılıyor. Akdeniz'e bugüne kadar çok ender olarak görülen bu balık, daha önce ülkemizde bir kez Mersin Körfezi'nde balıkçıların ağına takılmıştı. Datça'da ilk kez görüldü. Balığın eti yenmez. Yağında bulunan ve Gemfilotoksin denilen madde sindirilemediğinde insanda zehir etkisi yaratarak, şiddetli ishal ve mide bulantısı şeklinde besin zehirlenmesine yol açıyor. İnsan sağlığı için ciddi bir tehlikedir. Kesinlikle yenilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

İNCELENMEK ÜZERE ÜNİVERSİTEYE GÖTÜRÜLDÜ

Yağ balığının incelenmek üzere Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine gönderileceğini belirten Kutlu, benzer olaylara karşı balıkçıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yağ balığının, laboratuvarda incelemeler çalışmalar tamamlandıktan sonra müzede eğitim materyali olarak korunacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Denizi Akdeniz Karaköy Datça Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

BalıkçıMobil-IOS:

Akapeden daha zehirli olması mümkün değil

14
3
yanıtYanıtla
O:

91-95 te 8-10 yaşlarındayken akdenizde sadece oltayla eve 3-4 kilo çeşit çexşit balıkla dönerdik. . . şimdi sahiller bomboş balon balığı gibi ve böyle para etmeyen okyanus balıklarıyla dolu. . . gelecekte denizlerimizde yenecek balık olmayacak. . .

14
2
yanıtYanıtla
MalikMobil-ANDROID:

Allah'ın hikmeti, evrenin heryerin de

4
2
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

denizden babam çıksa yerim diyenlere aften... hadi! ! Hadi :))))

5
0
yanıtYanıtla
AntalyalıMobil-IOS:

lambuka bu sadece evrim geçirmiş artı zehirli degil söylenti

3
1
yanıtYanıtla
...:

çılgın proje rantına gelmiştir. . .

4
0
yanıtYanıtla
...:

burada önemli olan ''bedava'' olup olmadığı. . . bedava hamsi kuyuğuna 10bin insan girmiş bir milleti, bedava yağ balığının zehirli olup olmaması enterese etmez. . . bizim insanımız yir onu yir. . .

2
2
yanıtYanıtla
selcuk t:

iyi biri şifa olsun diyip yutmamış :)

3
0
yanıtYanıtla
muzzyMobil-ANDROID:

bana da geldi. ama hemen dusuyolar. 3 ay cakismazsan 4. uncu ayda otomatik sigorta yapiliyo. kotu gibi gorunsede saglik bakimdan harika. gelir testi yaptirinca zaten gercek anlasiliyo

0
2
yanıtYanıtla
Ercan:

Morina, veya Antalya bölgesi tabiriyle sırtlan Balığı, zehirli değildir, aşırı Yağlı olduğu için fazla yenilirse, tabiri caiz ise siboblar tutmaz.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title