Haberler

Datça'da, Lefter Anısına Yüzme Maratonu

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bu yıl milli futbolcu Lefter Küçükandonyadis anısına düzenlenen, 6'ncı Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporculara, madalya ve sertifikaları, törenle verildi.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bu yıl milli futbolcu Lefter Küçükandonyadis anısına düzenlenen, 6'ncı Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporculara, madalya ve sertifikaları, törenle verildi. Törende konuşan gazeteci yazar Oral Çalışlar, Türkiye'nin yakın tarihinin, gayri müslimler açısından çok parlak olmadığını, yaşanan acılardan Lefter'in de nasibini aldığını söyledi.

Datça'daki Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, bu yıl milli futbolcu Lefter Küçükandonyadis anısına yapılan 6'ncı Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılan sporculara ödülleri verildi. Kumluk Plajı- Fener Adası arasındaki uzun parkurda yüzen 25 sporcu ile Kumluk Plajı- Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki kısa parkurda mücadele eden 13 sporcuya katılım belgeleri ve madalyalarının verilmesinin ardından, gazeteci yazar Oral Çalışlar, Lefter Küçükandonyadis ile ilgili anılarını anlattı. Çalışlar, "Bu etkinliğe gelince, Datça'da hayatın bir başka boyutunun olduğunu hatırladım. Bu yıl kış yüzme maratonunun, Lefter'in anısına düzenleniyor olması gerçekten büyük önem taşıyor. Lefter sadece bizim kuşak için değil, Türkiye'nin yetiştirdiği dünya çapında bir efsanedir" dedi.

ÇALIŞLAR, "ACILARINI İFADE ETMEK İSTEMEZDİ"

Lefter'in, bir futbolcu olmanın ötesinde aynı zamanda farklı bir kimliği temsil ettiğine dikkat çeken Çalışlar, "O, Anadolu'nun en eski halklarından biri olan Rumları temsil ediyordu. Türkiye, maalesef yakın tarihi açısından bu konuda çok parlak bir geçmişe sahip değil. Mübadele, 1915 Ermeni tehciri, varlık vergisi, 6- 7 Eylül olayları, Kıbrıs olayları sırasında Rumlar'ın burada başına gelenler, 1964 sürgünü gibi birçok olay, kendi yakın tarihimiz açısından ve Türkiye'nin gayri müslim yurttaşları açısından çok parlak bir tarih değil. Bu acı geçmişten, Lefter de nasibini aldı. Ancak Lefter bu acılarını ifade etmek istemezdi. Belki de o yönünü kapatarak yaşamayı tercih ediyordu. Çünkü O, Türkiye'yi, Büyükada'yı çok seviyordu" diye konuştu.

"GEÇMİŞİMİZLE HESAPLAŞMAK İÇİN BİR ADIM"

Türkiye'nin giderek büyüdüğünü, etkili bir ülke haline geldiğini ve ekonomisinin geliştiğini ifade eden Çalışlar, "Ancak bir yönden baktığınızda hala kendi farklılıkları ile barışamayan, kendi farklılıkları ile meselelerini çözemeyen bir ülke olmaya devam ediyor. Lefter'e bugün burada Datçalılar'ın sahip çıkması, geçmişle yüzleşmemiz, geçmişe doğru kendi hatalarımızı görmemiz açısından bir katkı sağlıyor. Datçalılar'a teşekkür ederiz. Çünkü Lefter kimlikler üstü büyük bir futbolcu olarak hepimizin saygısını kazandı. Ancak 'Lefter'in hüznü ile biz hesaplaşabildik mi?' derseniz, hesaplaşamadığımız ne yazık ki bir gerçek. Ama Yunanlı dostlarımız ve Datçalılar bu utancı aşmak, iki halk arasında düşmanlıklara dayalı tarihi dostluğa çevirebilmek bakımından çok önemli bir işlevi yerine getiriyorlar" dedi.

Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, törende yaptığı konuşmada, Datça ile Yunan adası Simi arasında 9 millik çok yakın bir mesafe olduğunu vurguladı. Başkan Tokcan, "Ancak kimi zaman bu mesafe çok uzak olabiliyor. Biz, siyasi hiçbir engeli tanımıyoruz. Biz sporun, dostluğun, kardeşliğin sonucu buradayız. Burada bulunan Yunanlı dostlarımıza müteşekkiriz. Altı yıldır bu organizasyonun içinde yer aldılar. Böyle bir etkinliğin uzun soluklu olmasında bize katkı sağladılar" dedi. - Muğla / Datça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lefter Küçükandonyadis Türkiye Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title