Haberler

Datça'da Emeklilerden Banka Promosyonu Eylemi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir araya gelen bir grup emekli, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonların emeklilere de ödenmesi için PTT şubesi önünde eylem yaptı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir araya gelen bir grup emekli, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonların emeklilere de ödenmesi için PTT şubesi önünde eylem yaptı. Basın açıklamasının ardından grup, isteklerini yer aldığı mektupları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na postaladı.

Datça kent merkezindeki PTT şubesi önünde toplanan DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, bankalar tarafından çalışanlara verilen promosyonların emeklilere de ödenmesi için eylem yaptı. 'Promosyon hakkımız söke-söke alırız' ve 'Promosyon lütuf değil haktır' sloganları atan grup, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Açıklama yapan DİSK Emekli-Sen Datça İlçe Temsilcisi Mustafa Şen, bankalardan maaşlarını çeken yaklaşık 11 milyon emekli, dul ve yetimin promosyon mağduru olduğunu ifade ederek, "Emeklilerin işvereni konumunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumunu göreve davet ediyoruz. Emeklilerin hakları olan promosyon paralarının, bir an önce ödemesiyle ilgili düzenlemenin daha fazla gecikmeden yapılmasını istiyoruz" dedi.

Emeklilere promosyon verilmesinin düşünülüyor olmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Şen, "Sendika olarak yıllardır yürüttüğümüz kampanyaların sonucu, konunun bu aşamaya gelmiş olması, yıllardır verdiğimiz mücadelenin kazanımıdır" diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan, emeklilerin talebini dikkate almasını isteyen Şen, "Umarız milyonlarca emekli, dul ve yetimin hakkı olan banka promosyonları ödenir. Aksi halde, önümüzdeki süreçte idari ve hukuki girişimlerimizin kesintisiz olarak devam edeceğini belirtmek isterim" dedi.

Açıklamanın ardından grup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na taleplerin yer aldığı mektupları gönderdi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title