Haberler

Datça'da Kundaklama ve Hırsızlık Olaylarına Karışan Zanlı Yakalandı

Güncelleme:

Muğla'nın Datça ilçesinde, hırsızlık yaparken yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Raki Sevik, bir gün sonra kundaklama yaparken yakalandı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bir marketten hırsızlık yaparken yakalandıktan sonra, sevk edildiği mahkemece adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan 58 yaşındaki Raki Sevik, bir gün sonra bu kez bir minibüs ile bir işyerini benzin döküp kundaklamaya çalışırken, polis tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan inceleme sonucu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir ay önce kundaklama olaylarına karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edildiği ortaya çıkan Sevik'in, Datça'da 3 hırsızlık ve 6 kundaklama olaylarının şüphelisi olduğu öğrenildi.

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında İskele Mahallesi 93 Sokak'ta meydana geldi. Bir süre önce hırsızlık suçundan yakalandığı ve adli kontrol şartıyla serbest kalan Raki Sevik, Datça Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu sokağa, elinde benzin dolu pet şişe ile

girerek, park halinde bulunan 48 VK 055 plakalı minibüsün üzerine benzini döktü. Olayı görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Raki Sevik'in bir işyerine benzin dökmek istediği sırada gelen polis şüpheliyi yakalayıp etkisiz hale getirdi. Polisin yaptığı araştırmada Raki Sevik'in aynı gün Ambarcı Caddesi'ndeki bir marketten bir şişe viski ile bir başka işyerinden tutuşturma jeli çaldığı belirlendi. Raki Sevik'in Datça'da son bir hafta içersinde meydana gelen 4 ayrı yangın olayının şüphelisi olup olmadığı araştırılıyor.

Olaydan sonra gözaltına alınan Raki Sevik ise kendisinin fotoğraflarını çeken basın mensuplarına kendisinde mizaç bozukluğu rahatsızlığının bulunduğunu ileri sürerek "Ateş yakarak deşarj oluyorum. Marketlerden bir şeyler çalarken deşarj oluyorum, rahatlıyorum. Mizaç bozukluğu rahatsızlığım var. Datça'da çöp yaktım. Avukat bürosunu yaktığım doğru değil. Daha onlara sıra gelmedi" dedi. Raki Sevik, daha sonra Nazım Hikmet'in, 'Bu memleket bizim' şiirini okumak istedi.

Şüpheli Raki Sevik'in 21 yaşındaki oğlu Çetin Deniz Sevik ise basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, babasının bir süredir rahatsız olduğunu söyledi. Annesinden ayrıldıktan sonra babasının rahatsızlandığını söyleyen Sevik, "Babam özünde çok iyi bir insan… Rahatsızlığı nedeniyle bazı ilaçlar alıyor. Alkolle birlikte ilaç aldığında ise dengesi kayboluyorö diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muğla Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title