Haberler

Datça'da 5 Hektarlık Makilik Alan Kül Oldu

Datça'nın Karaköy Çakal Deresi Mevkii'nde saat 23.00 sıralarında tepelik alanda başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Datça'nın Karaköy Çakal Deresi Mevkii'nde saat 23.00 sıralarında tepelik alanda başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine belediye itfaiyesi ile Datça Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler müdahale başlattı. Marmaris Orman İşletme şefliğine bağlı Değirmenyanı yangın söndürme ekipleri de olay yerine sevk edildi. Rüzgarın hızı düşünce müdahale kolaylaştı, kontrol altına alınan alevler söndürüldü. Söndürme çalışmalarına 7 arozöz, 2 tanker ve 20 orman işçisi katıldığı açıklandı.

SABOTAJ İHTİMALİ

Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu alevlerin çevreye yayılmadan söndürüldüğünü söyleyen Datça Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı, hazineye ait 5 dönümlük makilik alanın zarar gördüğünü belirterek, "Yangın tepelik alanda başlamış. Kızılçam ormanlarına ve tepenin hemen arkasındaki zeytinlik alana sıçramadan yangın söndürüldü. Rüzgar yangın başladığında olduğu gibi kuvvetli esmiş olsa, zarar çok daha büyük olabilirdi" diye konuştu. Olay yerine ilk gelen ekip olarak hemen yangına müdahalede bulunduklarını belirten Belediye itfaiye yetkilisi Ercan Peker, "Yangının başladığı nokta, yoldan çok uzakta bulunuyor. Tepelik bir alan ve civarda elektrik telleri de yok. Yangın, sigara izmaritinden çıkmış olamaz. Sabotaj olma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.

Görgü tanıklarından 28 yaşındaki Cenk Muslu, alevlerin kısa sürede makilik alanda ilerlediğini söyledi. Alevlerin kızılçam ormanlarını ve zeytin ağaçlarını tehdit ettiğini ifade ederek, "Yangının hemen yanında Kenan Yıldırım'a ait bir ahır var. Rüzgar kuzeyden estiği için alevlerin ahırdan uzaklaşmasını sağladı. Bu sayede ahırdaki hayvanlar kurtuldu" diye konuştu. Yangının çıkış nedenin araştırıldığı, soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Karaköy Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title