Haberler

Datça Can Yücel Mezarı Başında Anıldı

Can Yücel mezarı başında anıldıTürk Edebiyatı'nın usta şairi Can Yücel, 17'inci ölüm yıldönümünde Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Can Yücel mezarı başında anıldı

Türk Edebiyatı'nın usta şairi Can Yücel, 17'inci ölüm yıldönümünde Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından 'Can Baba'ya Bin Selam' adıyla 12-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında, ülkenin dört bir yanından gelen onlarca şair, yazar ve sanatçı Can Yücel'in mezarı başında buluştu. Mezarlıktaki anma töreni, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar ve UKKSA Başkanı Nevzat Metin tarafından Can Yücel'in kabrine çiçek bırakılmasıyla başladı.

TÜRKİYE'NİN VİCDANIYDI

Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer, burada yaptığı konuşmada Can Yücel'in Türkiye'nin çok önemli bir evladı olduğunu söyledi. Tuncer, "Can Yücel, Türkiye'nin vicdanı, ruhu olan bir şairdi. Burada toplanan sizler onun bir anlamda ispatısınız. Birçok ölüm, anma törenleri yapılıyor. Ancak ülkemizin yetiştirdiği sizler gibi seçkin, anlamlı, vicdanlı, ülkesini ve yaşamı seven insanların birlikte olduğu topluluklara günümüzde çok az rastlanıyor" dedi.

BİZE İLHAM KAYNAĞI OLDU

Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise şairden övgüyle söz ederek, "Can baba, sol kimliği taşıyan bizlerde farklı düşünceler oluşturdu. Aklımızda siyaset yoktu, siyaseti soktu. Belediyecilik yoktu, belediyeciliği soktu. Ölümünden önce bizlere çok şey öğretti. O bizim ilham kaynağımız oldu. 73 yaşında hasta halinde, 18 Nisan 1999'da İzmir'den milletvekili adayı olmuştu. Türkiye'nin yönetiminde mutlaka olmalıyız düşüncesiyle, bu mücadelenin içine girdi. Bizlerde ondan almış olduğumuz ilhamla bugün burada belediye Başkanlığı'na kadar gelebildik diye düşünüyorum" diye konuştu.

MEZARINA YİNE ŞARAP DÖKTÜLER

Anma töreni öncesi usta şairin mezarı başında yine şarap dökme olayı yaşandı. Öğle saatlerinde mezarlığa gelen üç kişi, beraberinde getirdikleri şarabın bir bölümünü, şairin anıt mezarına döktü. Daha sonra, Can Yücel'in ruhuna kadeh kaldıran üçlü şarap içerken, kendi görüntülerini cep telefonuyla kaydetmeyi ihmal etmedi. O anlar DHA kemarasınca da görüntülendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Yücel Türkiye Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title