Haberler

Datça AK Parti'den Devlet Desteklerinden Yararlanma Semineri

AK Parti Datça İlçe Teşkilatı tarafından ‘Devlet Desteğinden Yararlanma Yolları’ semineri düzenlendi.

AK Parti Datça İlçe Teşkilatı tarafından 'Devlet Desteğinden Yararlanma Yolları' semineri düzenlendi.

Bülent Ecevit Kültür Merkezinde yapılan konferansa AK Parti Muğla milletvekili aday adayları Nihat Öztürk ve Elvan Göçer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba Çolakoğlu ve AK Parti Datça İlçe Başkanı Mehmet Cennet ve girişimciler katıldı.

Konferansta Kadın Girişimcilere devlet tarafından düzenlenen destek programlarının işin her aşamasında var olduğunu ve bu programların belli hibe oranlarında projelere destek verildiği bildirildi. Video izleniminin ardından soru-cevap bölümünde katılımcılara konu hakkında bilmek istedikleriyle ilgili bilgiler verildi.

Konferans sırasında Palamut bükü mahallesinde oturan bir vatandaş Migros gibi büyük alış-veriş merkezlerinin esnafı bitirdiğini ve aldığı duyumlara göre palamut bükü mahallesine Migros açılacağını ve bunun o alandaki esnafı bitireceğini belirtti. Tarımsal projelerden örnekle o bölgede yaşayan bir vatandaşın kendi 3-5 dönümlük bahçesinde yetiştirdiği bir ürünü satamayacağını sebebininse bölgede kurulabilecek olan bir alışveriş merkezinde o vatandaşımızın yetiştirdiği ürünü daha ucuza satabileceğini ve bu sebeple büyük alışveriş merkezlerinin bölge ve vatandaş için tehlikeli olduğunu belirtti.

Esnafımız elindeki malzemeyi satamadığı sürece kalkınma aşamasına geçilemeyeceği belirtildi. Soruyu cevaplayan Girişimcilik ve iş geliştirme Koordinatörü Murat Köysüren çözümün devlet destekli kooperatiflerden alınabileceğini bu kooperatifler sayesinde üreticinin malını Türkiye ve Avrupa pazarında tanıtabileceğini belirtti.

Verilen bilgiye göre devletin girişimcinin arkasında ve gerekli her türlü desteği işin oluşumundan pazarlanılmasına kadar arkasında olduğu belirtildi. Bu bölgede devlet destekli kalkınma ajansı GEKA'nın faaliyet sürdürdüğü belirtildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Ak Parti Muğla Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title