Haberler

Dask Fay Hatları Tır'ı Tekirdağ'da

Tekirdağ'a gelen, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik projesi Fay Hatları Tırı'nda, vatandaşlara uygulamalı eğitim verildi.

Tekirdağ'a gelen, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik projesi Fay Hatları Tırı'nda, vatandaşlara uygulamalı eğitim verildi.

DASK, Boağaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Türk Kızılayı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara deprem simlasyonuyla çeşitli konular aktarıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deprem Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Depremi yaşatacak bir aracı kente getirdiklerini ve tırın Tekirdağ'da iki gün kalacağını belirten Albayrak, "Büyükşehir olarak daha büyük çalışmalarımız var. Deprem Master Planı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Sevim Avcı da, Kandilli Rasathanesi ile ortak protokol kapsamında ilk proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Proje kapsamında, özellikle öğrenciler ve vatandaşlara deprem sırasında nasıl davranmaları ve binaların içerisinde malzemelerin sabitlenmesi gibi konularda ilk eğitimleri vermeye başladıklarını vurgulayan Avcı, "Bu konuda projelerimiz devam edecek. Afete hazırlık, afet eğitimleri, kamu kurum çalışanlarının ve öğrencilerin eğitilmesi ile ilgili çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Etkinlikte, eğitmenler vatandaşlara depremden önce ve deprem anında yapılması gerekenler,  deprem sonrası bireylerin pencere ve balkonlardan atlamaması, binayı nasıl terk etmeleri gerektiği konularında eğitim verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Kandilli Rasathanesi Kadir Albayrak Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title